Varoitus kierrätyksessä piilevästä vaarasta

Mikiliini antoi tuossa loistavan vinkin koskien kierrätystä, joka itsessään on mielestäni äärimmäisen kultainen teko. kannatan itsekkin kierrätystä henkeen ja vereen,  ja olen todellakin sitä mieltä, että toisen roska on toisen aarre. MUTTA. kuten  tuohon kierrätysketjuun jo kirjasinkin, niin halusin vielä erillisen varoitusketjun tänne laittaa. Mie joudun valitettavan usein näkemään perheitä,  joissa on onnistuttu saamaan se   epämieluisa lottovoitto itselleen kierrättämällä.  eli tuotu luteiden saastuttama huonekalu kotiinsa. useimmiten tuo on sänky, joka  on pelastettu roskiksesta tai kierrätyskeskuksesta. mutta se on myös voinutolla sohva,yöpöytä,  tv-taso tms. kaverilta, vaarin vanha tuoli, mummon ryijy vintiltä, what ever. Olen onnistunut  löytämään luteita jopa kirjojen välistä, tauluista, koriste-esineistä, vaatteista jne.. kun siis otatte vastaan jotain käytettyä,  tarkistakaa tuote huolella  munien, toukkien, nymfien tai kuoriaisten  varalta.  jos siinä  sellaisia  löytyy,  älä ota tuotetta vastaan.  kaiken minkä voi pestä, pese 60 asteessa. tämä tappaa kaikki kehitysasteet. saunotus on yksi keino jos sen suorittaa tarkoin  ohjeitten  mukaan,  kuivausrummussa voi pyöräyttää jos astemäärän saa tarpeeksi korkealle. pakastus on yksi vaihtoehto. turkkarit ja koit on helppo hävittää vaikka niitä kotiin tulisikin mattojen tms. mukana,  mutta luteet  on kallis ja vaikea hävittää  päästessään pahoin leviämään. pyrkikää välttämään käytettyjä sänkyjä ja sohvia. jos silti välttämättä haluatte ne käytettynä,  kannattaa ne hommata tutulta ihmiseltä, joka oisi  kertonut jos heillä oisi mahdollista lude-ongelmaa joskus  ollut. kaikki lastulevyrakenteiset  huonekalut,  yöpöydät sekä sängyt ja sohvat on luderiskejä. joten mikäli tämmöisen käytettynä hommaa, tarkastakaa tarkkaan. rakenteiden saumoista  löytyvät  mustat  pisteet kertovat tuotteen olevan jo  kertaalleen niiden saastuttama. vaikka mitään  ei näkyisikään, onaina mahdollista että rakenteissa piilee munia tai nymfejä, jotka pienuudeltaan voi olla vaikia nähdä. eli kun kierrätätte ja vastaanotatte, niin erityistä tarkkaavaisuutta kehiin:) mie olen  aikanani hommannut rahattomana sänkyjä roskiksista, sekä sohvat ja pöydät, lipastot,ylipäätänsä KAIKKI  jätekatoksista. nykyään en moista virhettä uskaltaisi  enäätehdä kun tietää millaista tavaraa ihmiset nakkaa vastoin ohjeistusta avokatoksiin... kirppiksillä  käyn ja vaatteita hommaan paljon käytettynä. kaikki mennee pesun kautta.  sänkyjä/sohvia ei uskalleta käytettynä ottaa  vastaan  lainkaan.

6.11.2012
Blanco
Blanco

mushu, mattoja en suosittele pesukoneeseen tunkemaan (muutaman koneen räsymatoilla rikkonut..) mutta raahaappa vaikka kylppärin lattialle ja kaada kiehuvaa vettä päälle, niin  kuolee varmasti kaikki jos niissä jotain on.

kyllä höyrypesurikin on hyvä juttu. höyry  jos tullee 100-asteisena, niin se riittää denaturoimaan luteet. tosin kuuma  höyry ei ylety sohvien sisuksiin saakka, jossa voi hyvinkin olla joku jemmassa. mutta usein meillä asiakkaat tekkee näitä "kotikikkoja" torjuntojen välillä. pesee, saunottaa, höyryttää ja kiehuttelee. lutikkasodassa vain taivas  on rajana ja kaikki sallittua:D

7.11.2012
Blanco
Blanco

miulla kävi kans huono tuuri, tosin kyse ei ollut lutikoista vaan syyhypunkista. yhellä kirpparilla täällä sovitin takkia ja ilmeisesti siitä tullut.

6.11.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

pakkasesta on ristiriitaista tietoa. yleensä  kehotetaan sen olevan -20c ja parisen viikkoa. ite pakastelen monesti  työkenkiä muovipussiin käärittynä kotona, vaikka tiedän  ettei  sekään ole takuuvarma turvatoimi kunkyse on niin  pienestä ajasta eikä  tarpeeksi korkeasta pakkasestakaan.

joskus on  nähty niitä, että  joku lutikkataulu on nostettu parvekkeelle syksyllä, ja nostettu takaisin sisälle ennen  kunnon pakkasia. sitten siellä taulussa olevat luteet onkin menneet vain horrokseen ja pysäyttäneet kehityskaaren, ja sisälämpötiloissa vironneet uudestaan.

6.11.2012
Blanco
Blanco

oho:O no tuommosta en ole aiemmin mikiliini kuullut, mutta eihän mikään mahdottomuus ole. eihän se tosissaan tarvihe olla kuin helevetin huono tuuri,  missä tehtaalla tai varastossa on päässyt joku saastunut tuote,  tai työntekijä kuljettanut lutikan lahkeessaan, ja  ne oisi viilettänyt ensimmäiseen sohvaan. who knows? veru unlikely, but possible.

6.11.2012
Blanco
Blanco

Määkin voisin.. :)

6.11.2012
RJ89
RJ89

senkuin kopsaat:)

6.11.2012
Blanco
Blanco

niin, ja mielellään esim vaatteet jotka odottavat pesuun menoa,säilyttäkää suljetuissa muovipusseissa,  jotteivat pääse saastuttamaan muita siinä ohimennen. koska näitäkin on sitten tapahtunut paljon. eli  kapsäkki on kyllä sisältöineen  pesty reissun jälkeen, mutta se on vain odottanut vuoroaan kylppärissä  päästäen  jo  lutikat vipeltään rakenteisiin. tai  naapuri joka  raahaa ludesänkyään hävitykseen kelmuttamattomana läpi rapun  aina kahdeksannesta kerroksesta saakka, varisuttaen  munia ja nymfejä pitkin rappukäytävää ja  parin kuukauden kuluttua tulleekin hälytyksiä  useasta kerroksesta.

6.11.2012
Blanco
Blanco

HYYYIII ! NYT KUTIAAA ! :E

Mutta tämä on hyvä vinkki! Ehdottomasti!

6.11.2012
RJ89
RJ89

up

6.11.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...