Listaanpas helppoja ja halpoja ruokia :)

Nyt iski jokaisen äidin ajoittainen pulma, tuntuu että meillä syyvään aina samoja ruokia :D Listataanpas taas jotakii näppäriä arkiruokia ja nopeesti kerrotaan että miten ne valmistuu. Sais pikkasen vaihteluu tähän elämään :) Nimim. makkarakeitto pursuaa jo korvista pihalle :D

5.11.2012
riu
riu

no ihan kuorin ja "kuutioin" jonku vajaan kilon punajuuria, laitoin punasipulin ja kaksi perunaa antamaan sakeutta. Liehaliemikuution laitoin ja keittelin reilun puoli tuntia kunnes punajuuri oli kypsää. Sitten soseutin ja laitoin purkillisen ruokakermaa sekaan, kiehautin ja lopuksi ihan sen aurajjuston muruina :) Mausteina oli ihan vaan mustapippuri ja suola. Ja voi juku miten oli hyvvee! :)

18.11.2012
riu
riu

ja mie voisin kertoo että punajuuriaurajuustokeitto on valtavan hyvää, edullista ja ehdottomasti kokeilemisen arvoista! :P

18.11.2012
riu
riu

on ne koivet edelleen jauhelihaan verrattuna edukkaampaa :)

6.11.2012
riu
riu

ja miulle tuli mieleen punajuuririsotto, se on ihan älyttömän hyvää! :) Ja onhan se broisku aika edullista vielä... ostaa vaikka koipia ja paistaa ne, riipii lihat ja käyttää vaikka mihin. Ei sen tarvii olla filesuikalette miulle :)

Makkarasta saa vaihtelua kun lohkoo pestyt potut veneiksi ja makkaran suunnilleen samanmoiseksi, laittaa uunivuokaan, lotkauttaa öljyä, laittaa maustaita ja pikkasen pyörittelee ja sitten paistaa kypsäksi. Juustoraastetta voi laittaa pintaan jos haluaa :)

Ja jos aiemmin kerroin tekeväni joskus kohta perunapedillä niin broileri tullee silleen kanssa oikein hyvin. Oon tehny semmosen höystön että oon sekotellut herkkusienet, sipulit, paprikaa ja sitä broiskua sekaisin ja kipannut perunoitten päälle ja uuniin.

minestrone-keitto on järkyn helppoa ja lapset tykkää :)

6.11.2012
riu
riu

Meillä uppoaa parhaiten kastikkeet ja keitot (lihasta, kalasta, kanasta jne), ne on edullisia, helppoja tehä ja riittosia. Lisukkeeksi potut ja kasvikset ja salaattia/raastetta.

6.11.2012
Mirjami11
Mirjami11

Kinkku-pekoni pasta

Paistaa pannulla suikaloidut/kuutioidut pekonit, heittää sekaan kinkkusuikaleet (ja sipulit), maustaa miedoilla yrteillä (esim. persilja, rakuuna, oregano), hitusen musta- ja valkopippuria. Ruokakermat päälle ja keittää kaveriksi pastaa (makaronia, spagua, rusetteja, mitä ikinä mieli halajaa)

6.11.2012
misukka
misukka

mape jos ei halua viiniä avata tilkan takia niin kokeilepas laittaa omenamehua vähän siihen risottoon :) Meillä syyvään tosi harvoin kalapuikkoja, kun mie tykkään paistaa mieluummin ihan "oikeeta" kalaa, jonka kaa on käytännössä aina kermaviilikastiketta. Ja vaikka karjalanpaisti ei oo noppee mutta se on tosi helppo, joten sitä tehhään aina sillon tällön, samaten kun muitakii lihapatoja uunissa. Tosi hyvää kun vaikka tekkee naudansuikaleista vähän karjalanpaistin tyyliin ja työntää sekaan vaan punaviiniä ja sieniä... nam :)

Helppoa on myös lohi perunapedillä, ja muutenkii uunikalat on näppäriä tehä. Miun suosikki on lohi perunapedillä taikka valkoviinissä haudutettuna. Kermasipulimuikut tai -lohi on tosi hyvää... Noita muikkuja voiskii tehä pitkästä aikaa! :)

6.11.2012
riu
riu

Se tortillalasagne oli sairaan hyvää, melkein parempaa ku tavislasagne, tuntus kevyemmältä versiolta :)

Mä oon tehny noitten pirkka ja s-lehtien ohjeiden mukaan, saa vöhän vaihtelua ja uusien kokeiluja :) nyt en kyllä muista yhtään mitään mitä'olis tehny, paitsi viime viikolla herkkusienikeittoo, oli tosi hyvää. Tyttöki veti hyvällä ruokahalulla ja sinne tuli perinaa joukkoon, ni oli täyttävämpää ku sosekeitotnormisti.

5.11.2012
Mummy83
Mummy83

Meillä on nyt syöty karjalanpaistia kun lihat oli alennuksessa. Nyt ostin 2 isoa pakettia jauhelihaa että teen lihapullia ja toivon että ne riittää kaheksi päiväksi :D Lihapullien sekaan meinasin laittaa mozzarellaa tällä kertaa, sekä liian paljon valkosipulia :D

Kaalipata on superhelppoa ja hyvääkin, sitä kun tekee jättisatsin ja pakastaa loput, niin se on jopa parempaa pakastuksen jälkeen ku mitä ennen :D Mie teen sen niin että otan ison kattilan, ruskistan pohjalla jauhelihan sipuleineen, heitän silputut kaalit sekaan ja vähän aikaan pyörittelen. Sitten lihalientä ja vettä ja sitten haudutellaan pitkään ja hartaasti. Kun kaali on kypsää, laitan lisää vettä ja lyön sekaan jotakii "terveysriisiä" ja keittelen kunnes se on kypsää. Kaalipatahan on parempaa mitä pitempään sitä hauduttaa :) Ite en laita ollenkaan mitään siirappia sekaan, vaan teen semmosen aika mausteisen padan :)

5.11.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...