Äiti töihin ja lapsi päiväkotiin :`-(

Olen alottamassa työt ja pitäisi lapsi laittaa hoitoon, just sain hoitopaikan järjestymään. Mutta miten voi olla näin paha mieli siitä, kun joutuu laittaan hoitoon, että ihan itkettää?!?!?! Vaikka  tiiän että saa hyvää hoitoa jne. On se vaikeaa...

5.11.2012
Mirjami11
Mirjami11

Sehän se syyllisyyden tunne, kun päätin olla tytön kanssa mahdollisimman pitkään kotona. Ja seuraava syyllisyyden tunne tulee siitä, että meidän asuntolainan saannin esteenä on ollu minun työttömyyteni. Ja tuntuu ettei mies ymmärrä minun tuskaa, miettii vain lainan saantia. Eikä isänikään ymmärrä minua, äitini onneksi tietää mitä käyn läpi. Siskoni olisi sijastani onnesta soikeana kun saa lapset hoitoon ja pääsee töihin.

Tyttö on iloinen ja nauravainen ja on tottunut vieraisiin ihmisiin. Ollaan käyty avoimessa päiväkodissa ja olen sielä saanut kahvistella rauhassa tytön touhutessa ohjaajien ja muiden lasten kanssa. Kaikki sanoo että tyttö kyllä pärjää, isoin ongelma on minun tunteet, miten mie pärjään. Mutta eiköhän kaikki ala sujumaan ihan hyvin, kun löydän positiivisia ajatuksia ja saan mieheni ymmärtämään minua.

 Kiitos kaikille tsempistä!

6.11.2012
Mirjami11
Mirjami11

Hyvä ja riittävän pitkä tutustuminen päiväkotiin ja omahoitajaan on tärkeitä.

Mulle päiväkodin johtaja on sanonut, että mitä pienempi lapsi, sitä pitemmän ajan tarvitsee hoitoon ja omahoitajaan tutustumisessa ja tottumisessa.

Noin pienellä lapsella kuin sulla on, se aika olis noin 2 viikkoa.

Hyvin se menee!

5.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Luultavasti :D

Hoitaja teki vain ja ainoastaan oikein kun teki kaikkensa lapsen olon helpottamiseksi. Ei oikeasti pidä jäädä vitkastelemaan ja halailemaan lasta sinne tarhaan vaan halitaan kotona etukäteen ja viedään reippaasti lapsi hoiton. Näin annetaan lapselle viesti, että hoidossa on hyvä ja turvallista olla. ja sinne voi jäädä hyvillä mielin.

Sit jos jäädään ite roikkumaan ovenkahvaan ja lähdetään hangoitellen pois ni kai se lapsi ny huutaa ja karjuu ÄIITTTIIIIII!!! Ku äiti viestittää et hoidossa on paha olla.

5.11.2012
misukka
misukka

Kyllä se näin on, että useinkin se päivähoidon aloitus on paljon vaikeampi pala äidille kuin lapselle.

Ja niinhän sen kuuluu tavallaan ollakin.

Ihan varmasti olosi helpottaa kun näet miten hyvin lapsi hoidossa viihtyy. Ja jos näitä aamuitkuja tulee ni usko pois, ne on vain teatteria. Ainakin noin 80% tapauksista. Itku loppuu heti kun äiti poistuu näköpiiristä.

5.11.2012
misukka
misukka

Tyttö on 1 vuosi ja 3 kk. Niinhän se tietenki on. Kiitos tsempistä!

5.11.2012
Mirjami11
Mirjami11
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...