Vieroitus ei ota onnistuakseen, apuja?

Meillä nyt poika tulee 8kk tällä viikolla ja pikkuhiljaa on tässä aloteltu vierottamaan tissistä, tuloksetta. Tai no tissiä ei enää mene ku 3-4 kertaa päivässä, mutta kun ei tuo suostu korvikkeita ottamaan. Useampi viikko tässä treenejä jo takana. Nannia selvästi hylki maun vuoksi, tutteli maistuu. Mutta kun ei sitä saa alas millään. On kokeiltu kolmea erilaista nokkamukia, kahta erilaista tuttipullon tuttia, hörppyytetty jne. Tuttipullolle ei olis pakko edes oppiakkaan, vois suoraan mukille. Tuttipullolle huutaa raivona kun sitä yrittää tarjota. Nokkamukia itekkin pyörittelee käsissä mutta heittää samantien lattialle jos yrität kallistaa jotta maitoa menis suuhun. Pahimmillaan oltiin tuossa pari viikkoa sitten kun riitti että nokkiksen laittoi pöytään niin käänsi selkänsä ja kieltäyty syömästä mitään. Lauantaina sain lasista hörppyytettyä kaks kertaa niin että meni melkein lasillinen molemmilla kerroilla. Sen jälkeen olen eilen saanu menemään 3 hörppyä iltapuurolla. Olen tarjonnu maitoa ennen ruokailua ja sen aikana, kylmää, huoneenlämpöistä ja lämmintä. Aluksi tarjosin omaa maitoa pullosta ja mukista, mutta ei sitäkään suostunut ottamaan. Ja isä on yrittänyt antaa maitoa ruoan kanssa, kieltäytyy silloinkin, tuulimyllynä kädet ja pää pyörii. Olen niin itsekäs että tissittelyn lopettamista haluan siksi että haluan pikkujouluihin kuukauden päästä ja toisekseen kun en ole mikään mestari näitä lapsia kasvattamaan mahassa, niin ei tarttisi murehtia että tuo masuasukki saisi kasvettua kunnolla. Joten olisiko jollakin jotain hyvää vinkkiä mitä vielä kokeilla. Nimittäin pinna on venyny ja pitkästi jo, turhauttaa... ja kohta jo surettaa.

5.11.2012
iputin
iputin

Janecco, vielä kun ei sille mitään voi että tietysti tulee mietittyä että riittäähän multa tarpeeksi puhtia kasvattaa tuota masuasukkiakin. Terkkarikin meinas että viikkoja on nyt sen verran että täytyy jo ajatella että kun imettää niin täytyy löytyä energiavarannot jo kolmelle. (ei kerrota terkkarille että paino on laskenu viikossa yli 2kg). Tosin on mulla mistä lähteäkin.

Mutta jospä tämä tästä...Mutta olen yllättyny itseeni, yleensä kiihdyn nollasta sataan nopeasti ja pinnaa ei ole yhtään, mutta näiden lasten kans olen lehmänhermoinen :)

8.11.2012
iputin
iputin

Teka, hyvin tutun kuuloista :) Eilen mulla oli sellainen päivä tämän vierotuksen kanssa että olin pahalla tuulella ku perseelle ammuttu karhu ja ihan vaan itketti kun tuntu että ei onnistu. Herra iputinkin kokeili illalla nokkista ja pulloa ja totes että ei se ota. Noh, tänään oli neuvola ja meidän ihana terkkari oli tullu äippälomalta ja keskusteltiin sen kans pitkään tästä vierotuksesta. Itse oli just oman lapsensa vierottanu niin todellakin tiesi mistä puhuttiin. Paljon mulla nyt keveni mieli kun terkkari kehotti jatkamaan tähän malliin. Meinas että 8kk on vielä pieni oppimaan mukille, että on haasteellisempaa opettaa kuin isolle. Ja kun mietittiin siinä päivän kiinteitä mitä menee ja millaista, meinasi että tarvittavan maidon määrä on pienempi jo noilla ruoilla kun syö paljon. Ja terkkari totes että nesteitä kyllä saa tarpeeksi muutenkin. Joten harjoittelua jatketaan... Tänään tai huomenna käyn ostamassa vielä yhdenlaisia tutteja, kokeillaan vielä ne. Tosiaan Teka, meillä tuo poika söi vielä alkukesään asti tuttia, just nukin tutteja. Nukin pullotutteja mulla on molemmanlaisia ja kokoisia, mutta ei suostu ottaan niistäkään. Joten kokeilen vielä suoria tutteja :)

8.11.2012
iputin
iputin

On tämä.... ihmeellistä touhua... Maanantai meni maidon kans loistavasti. Koko päivän hörppi reippaasti nokkiksesta ruokailuilla maitoa ja itekki halus sitä. Eilisaamusta sitten alkoi totaalikieltäytyminen taas... Ei ole juuri tipan tippaa mennyt. Perheriitakin tässä meinasi tulla eilen kun mies suuttui vallan hyvästi kun poika ei huolinu päikkäreillementäessä pulloa vaan sai sellaiset hepulit että itki itsensä uneen ja miehen mielestä mun ois pitäny antaa lohtutissiä. Eilen ja tänään mies ja isosisko yrittäny juottaa mutta suu menee visusti suppuun ja pää kääntyy pois... Tekis mieli luovuttaa, mutta paluutakaan ei enää ole. Olen huomannu että maito just ja just tulee kahdelle imetyskerralle. Tietty tämä pahoinvointikin vaikuttaa kun ei ruoka ja juoma maistu kun tekee pahaa päivisin.

7.11.2012
iputin
iputin

toivoa on! Hieno juttu :)

5.11.2012
misukka
misukka

Lounaalla meni viis hörppyä nokkiksesta ja taistelun jälkeen joi 75ml tuttipullosta. Sammu päikkäreille ilman tissiä. Ja äitiähän se itketti, ei tissittömyys päikkäreille mentäessä vaan se että ehkä pientä toivoa on :) Sitähän ei tiedä millanen seuraava ruokailu on, mutta pientä motivaatiota tuli (ainakin hetkeksi) :D

5.11.2012
iputin
iputin

meillä ei auttanu tuossa iässä vielä mikää xD 9kk oppi sit juomaa nokkiksesta joka oli aina tarjolla ja esillä mut omassa tahissa hää oppi. tosin että herralle ei kelvannu tissi niin siksi varmaan hokas että pakko on alkaa siemailla sieltä mistä tulee :D

5.11.2012
imppuliina
imppuliina

Komppaan satumammaa.

Meillä ei nuoremman kanssa vierotus mennyt putkeen. Kaikkea kokeiltiin, ja se oli vaan palattava siihen tissiin.

Sekään ei nyt tuu aloittajan kohdalla kyseeseen.

5.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis ei herranjestas, Jack, tämä on jo sentäs toinen lapsi jota kasvattelen niin tiedän kyllä että lapselle ei omaa turhautumista näytetä. Tuon 8v kanssa hyvinkin oppinu sen että näytäppä ärsytys niin toinen innostuu enemmän hepulinsa kanssa :) Tarkoitin siis ihan yleisesti että tunnetasolla turhauttaa.

Janecco, tottakai isä iltaisin ja viikonloppusin koettaa kanssa tarjota sitä maitoa. Mutta yhtä tyly on käytös isille. Ja sama oli muuten mun äidille kun kokeili.

Ja Sam, niinkuin tuolla laitoin että selvästi nannia ei kelpuuttanut, tutteli maistuu ihan hyvin. Se on nyt vaan se että kun se maito ei tule tissistä.

Ja taruh, ollaan pidetty viikon totaalinen paussi koko touhusta ja reippain mielin aloitettiin uudestaan ja sama touhu jatku. Tuo viikon paussi oli pakko ottaa kun meni tosiaan siihen että poika lopetti kiinteidenkin syömisen.

Enkä tosiaan ole väkisillä tuputtamassa sitä maitoa, tarjoan aina sillon tällöin ruokalusikallisten välissä huikkaa.

Ja just niinku pm sanoikin, ei vielä voi tarjota muita maitotuotteita joten sitä mammattia nyt on annettava :)

5.11.2012
iputin
iputin

Minkäs ikäinen lapsi Sam81:llä on?

Kun eihän rintamaidon korvaaminen onnistu Ipun vauvan kohdalla juustolla, eikä edes raejuustolla, suolasta ovat. Hapanmaitotuotteetkaan ei ipun pienen kohdalla vielä tuu kyseeseen.

Nää vierotettavat muksut (yleisesti ottaen eri perheissä siis) on kovin eri ikäisiä keskenään.

Meillä esim. esikko oli 1v 7 kk, kun lopetin tissittelyn, nuorempi herra sitäkin vanhempi.

Vieroitettavan ikä kannattaa huomioida.

5.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Oon koittanu tuota pilliäkin mutta kun ei ymmärrä imeä. Tiedän että ei tämä kolmen viikon treenaus vielä pitkä aika ole, mutta kieltämättä alkaa pikkaisen jo turhauttamaan kun joka ruokailulla kokeillaan ja ei...

5.11.2012
iputin
iputin

misukka, oon tarjonnu lusikalla ja hätäseen yhden tai kaks saan sinne suuhun napattua. Huitoo aika tavalla lusikkaakin pois. Nyt oon launtaista lähtien lasista hörppyyttäny ja tosiaan eilen ne kolme hörppyä meni alas illalla. Äskenkin oli sellanen tuulimylly meidän pöydän päässä että huh huh.

Janecco, ihan heti ei tuu mahdollisuutta lähteä päiväksi pois jotta jäis isän kans. Mutta mietin tuota että teenkö päiväajaksi tissilakon että en anna päikkäreille mentäessä tissiä. Vaan seuraavan kerran kun mennään yöunille ja tarjoan sitä maitoa sitkeesti joka ruokailulla. Sit kun sais sen ruokailumaitoilun onnistumaan niin vois kattoo miten se yöunille meno sujuis. Nimittäin lauantaina kun sain sen melkein lasillisen maitoa hörppyytettyä, ei ollu tissiä vailla päikkäreille mentäessä.

5.11.2012
iputin
iputin

Meillä esikoinen vierotettiin tissillä syönnistä juuri nokkamukilla.

Sitkeesti vaan tarjoat sitä nokkamukia.

Ehkä ekana pitäisi se lempparinokkamuki löytää. Yksi lisä voisi olla pilli siihen mukiin, suostuisiko niin juomaan?

5.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä on siis kumpikin opetettu nokkikselle/ensimukille lusikalla. Alkuun lusikoitu joko korviketta tai (soija)maitoa lautaselta ja kun maku on tuttu et mieluusti ottaa, ni sit tarjottu nokkiksesta. Ja kuopuksen kanssa meillä tuo ensimuki oli pitkään jo käytössä vesimukina ruualla.

5.11.2012
misukka
misukka

Ootko lusikalla tarjonnu? Laitat sitä maitoa ihan normisti lautaselle vähän ja siitä sit lappaat lusikalla suuhun. Ja jos se hörppyytys alkaa onnistumaan mukista ni jatka sitä vaan.

5.11.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...