raskaus ja vesirokko? tietävät help!

eli kuinka on? vesirokkohan on vaaraksi sikiölle, mikäli äidin  kautta siihen tarttuu aikaisessa vaiheessa. MUTTA mikäli äiti on sairastanut  lapsuudessaan vesirokon,  ja on tätä myöten immuuni  jo ko. sairaudelle, niin eihän silloin voi sitä sikiöön siirtää? oletetaan siis että samassa tilassa on vesirokkoa sairastava lapsi ja tiineä naisihminen.  niin eihän tuo mahamatkaaja enääole vaarassa?

4.11.2012
Blanco
Blanco

Kuulun itse siihen 1-2% todennäköisyysjoukkoon, joille on äidin vesirokkokontaktin myötä tullut sikiöaikainen vesirokko. Äitin ei saanut itse mitään oireita ja oli myös lapsuudessa sairastanut vesirokon. Tauti siirtyi äidin ollessa 4 kuulla suoraan minuun. Odotan nyt itse esikoistani rv 33 ja vältän kaikki mahdolliset rokkotaudit jotta en vahingossakaan altistaisi poikaani samanlaiselle kohtalolle mitä olen itse kokenut. Minut on leikattu lapsuudessani 11 kertaa ja joudun käyttämään lääkitystä koko ikäni. Vaikka olenkin hyvin harvinainen tapaus niin omasta kokemuksestani tiedän, että tartunta sikiöön äidin oireilematta on mahdollinen ja minunkin kohdallani asia tuli ilmi vasta muutaman kuukauden ikäisenä :(

28.11.2012
maaria86
maaria86

mushu, se oli ruokamyrkytys ravintolareissusta xD noloa... erhin soittaa kaikki sukulaisetkin läpi että söittekö tekin niitä sieniä:D??

nyt tietysti kun kaikki arvuuttelee mun tiineyttäni, niin  alan itekkin kuvitella! perkele kun on maha kipee ja jomottaa kummasti ja väsyttää   ja ... ihan on kuule kaikki nämä teidän  syytä:D!!

ei, en  ole raskaana, ja se kuka oli, ei lasta teekkään:(

7.11.2012
Blanco
Blanco

taivaltaja,no sie kyllä tuppaat  sikiämään jo pelkästään NÄKEMÄLLÄ miehen:DD

5.11.2012
Blanco
Blanco

ei, en tietääkseni ole ite raskaana:) se se vasta oisikin, että ihminen jonka piti olla lääketieteellinen ihme kyetäkseen sikiämään ollenkaan,  lisääntyisi ehkäisyitten kanssa:D

ei vaan, nyt uusimpien tietojen mukaan tämä lapsi ei edes tule näkemään päivänvaloa:( joten se niistä peloistakin nyt sitten. huoh.. harmi vain.

5.11.2012
Blanco
Blanco

Mut jos on sairastanu alle vuoden ikäsenä, immuniteettii ei välttämättä oo. Multa otettiin ekassa raskaudessa ne vasta-ainetestit, ku oon vesirokkoni ihan sylivauvana sairastanu. Vanhempana jos sairastettu, ni ei oo mitään hätää. Eihän se sikiökään sitä rokkoo voi saada jos ei äitikään.

5.11.2012
huopis
huopis

olet kuitenkii... niinhän ne kaikki muutkii kyselee aina kaverin puolesta :D

Ja siis ei oo mittään hättää jos äiti on sen pitänyt joskus :)

4.11.2012
riu
riu

ei  ku kaverin puolesta  kyselen:D

mut  siis ei, enole:)

4.11.2012
Blanco
Blanco

Ei mun tietääkseni? Mun sisko soitti mulle joskus kamalassa paniikissa kun olin sotanorsun kokonen ja suunnilleen huusi että ÄÄ MEILLÄ ON VESIROKKOA, NYT SUN PITÄÄ HETI MENNÄ NEUVOLAAN, VAUVAN KÄY HUONOSTI JOS ET SAA ROKOTETTA. Sit mä totesin sille et ekskusemua siskoni, olen sairastanut vesirokon lapsena ja sit hätä oli ohi.

Että näin meillä. :)

4.11.2012
RJ89
RJ89

up up!

4.11.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...