"Ette tykkää musta yhtä paljon"

Keskimmäinen tyttömme eli viisi- ja puolivuotias alkoi eilen illalla ennen nukahtamistaan lohduttomasti itkeä. Ei olisi millään halunnut kertoa syytä, mutta mies sai lopulta sen puserretuksi esiin: tyttö oli vakuuttunut siitä, että iskä ja äiti eivät tykkää hänestä yhtä paljon kuin muista lapsista. Hänelle kuulemma huudetaan enemmän ym. Tietenkin olimme molemmat kovasti pahoillamme ja mietimme, mitä asialle voidaan tehdä. Mies oli sitä, mieltä, että ei mitään. "Vahinko on jo tapahtunut". Kaipaisin nyt hyviä neuvoja: mitä voisimme tehdä, jotta tyttö tuntisi itsensä rakastetuksi? Muiden siskojen iät ovat 3 ja 7.

4.11.2012
odottaja
odottaja

Meillä on tuon 6,5v esikon kanssa ihan samaa. Alkuun sitä esiinty lähinnä niinä hetkinä ku kuopus vaati kovasti huomiota eli oli hiukka mustis ja hänen mielestään häntä ei rakastettu koska ei saanut huomiotaan just silloin kun itse halusi. Nykyään tuota esiintyy lähinnä komentelun jälkeen. Ja meillä joudutaan komentamaan paljon.

Meillä on asioista keskusteltu paljon ja se on aina helpottanut asiaa jonkin verran. On kerrottu, että kaikki lapset ovat meille saman arvoisia ja yhtä rakkaita. Ja on kerrottu myös se, että joskus on sellaisia vaiheita jokaisen lapsen kasvun aikana, että hetkittäin toinen tarvitsee huomiota enemmän kuin toinen, mutta silti rakkaus muihin lapsiin ei katoa mihinkään. Ja sitten taas tuo komentelu. Ollaan kerrottu, että häntä joudutaan nyt komentamaan enemmän kuin muita  ja sekin on rakkautta kun käsketään ja komennetaan. Koska sehän ei olisi rakkautta jos saisi tehdä mitä huvittaa ja elää kuin pellossa. Tämä helpotti hyvin paljon meidän esikon kohdalla, kun hän hoksasi et se komentelu tällä hetkellä onkin rakkaudenosoitus siinä missä halaus ja pusutkin.

Ja kehuakin pitää, ettei mene ihan komenteluksi koko juttu.

Omaa aikaa jokaisen lapsen kanssa on hyvä neuvo ja kannattaa sitäkin mahdollisuuksien mukaan toteuttaa.

4.11.2012
misukka
misukka

No meijän tyttö sanoo ihan samaa ja etenkii jos komennetaan. Liekö joskus huomannut että asialla on ollut meihin vaikutusta, koska asia ei todellakaan ole niin. Tiiä vaikuttaako sekin että tyttö on esikoinen? Mutta miekii luulen että teijän tyttö on vaan herkempi kun muut sisarukset ja aivan varmasti ootte samalla tavalla viettänyt aikaa ja ollut sen kanssa kun muittenkii lapsien. Muistan miten pahalta tuntui kun tyttö ekat kerrat sano niin, mutta nyt mie oon oikeesti huomannut tuossa selkeen kaavan. Katsokaa nyt miten teillä asiat etenee, mutta siis meillä tuolla varmaan haetaan enemmän jo huomiota ku mitään muuta.

4.11.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...