Kaurasta pisteihottumaa?

Hellurei ja hellät tunthet! Asiaan, meillä siis kaurakokeilu tällä viikolla (oltu ilman n. 6kk) ja kolmena aamuna on saanut kaurapuuroa. Noh nyt kauhukseni olen huomannut poskessa sormenpään kokosen ihottumapläntin. Mahtollisesti johtuneeko kaurasta vaikko jostain muusta? Kakka ihan jees, samanlaista kuin ennen ja nukkuu yöt heräämättä eikä tuo nyt hirveesti kitisekkään.. Pjärkele kun tietäs.

2.11.2012
RJ89
RJ89

En mä nyt kolmen päivän jälkeen ookkaan lopettamassa. :) 10 päivää pitää aina testata uutta (tässä tapauksessa "uutta") ainetta. :)

4.11.2012
RJ89
RJ89

Käypä lukemassa Jackin Lasten astma-ketjusta lisää. Kirjottelin sinne myös.

4.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

niin eihän se ihottuma haittaa mitään jos on vaan kosmeettinen haitta eikä vaivaa lasta. Lisäksi se voi olla ensireaktio, elimistö huomaa saaneensa uutta ainetta. Oireet voi hävitä kun saa lisää kauraa. En ainakaan heti lopettaisi antamista paitsi jos oireet pahenee. 

Meillä pojalla allergioita + atooppinen iho, ja iho reagoi jokaiseen uuteen ruoka-aineeseen mutta oireet häviää jos ei ole kyseessä allergia vaan ensireagtio.

2.11.2012
hookoo
hookoo

Tähän "hätään" en muista kuin että timotei on tuossa allergiaverikokeessa, koska sen arvo oli meidän nuoremmalla lapsella, (nyt 5 1/2-vuotias), koholla.

Samalla kysy keliakiaverikokeen ottamista. Meidän nuoremmalta on otettu sekin. Niin ja ylipäätään mahdollisimman laajoja verikokeita noihin oireisiin liittyen.(Siis tarkoitan, että mistä muista ruoka-aineista tai muista epäilet, että teitin poika saisi oireita). Kun en siis muista ulkoa, mitkä ruoka-ainnet teillä esim. aiheuttaa hankluuksia.

2.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

P&M, ei oo otettu. Meillä piti olla kontrolli AlPolle nyt syksyllä, mutta aikaa ei oo kuulunut vaikka sanoivat että ne laittaa ajan tulemaan. Taidanpa siis soittaa ma neuvolaan ja vähän kysellä. Olishan se kuitenkin kiva saada varmuus tähän kaura-ohra-vehnä ongelmaan.. :o

2.11.2012
RJ89
RJ89

Kaurallekin voi olla allerginen.

Ja toiset lapset reagoi ihollaan, toiset suolistolla. Tuonhan sinä tiedätkin jo.

Ilmoittelisin epäilyksistä neuvolaan ainakin, ja tarvittaessa enemmän tutkimuksia esim. lastenpolin lähetteellä.

Onko teidän ukkelilta otettu allergiaverikokeita? Nehän saa otatettua lähetteellä ihan omassa terveyskeskuksessa.

2.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Jees ai nou. Oliskaan tääkin nyt ihan jotain sellasta tavallista? Helevetti kun pitää aina pelätä pahinta ja kun sattu nyt sopivasti ilmaantumaan ton kaurakokeilun aikaan.. :E

2.11.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...