Pääsimme lapsettomuustutkimuk​siin, mitä sitten tapahtuu?

Hei. Haluaisin kuulla muiden pariskuntien kokemuksia miten lapsettomuustutkimukset lähtivät käyntiin, minkälaisella "aikataululla" ja mitä tuloksia saitte? Meillä takana nyt noin vuoden verran raskaaksi yritystä ja neuvolakäynnin + muutamamien testien jälkeen pääsimme lapsettomuustutkimuksiin. Tutkimukset ovat vasta alullaan, mutta puolisoni spermatestissä oli "poikkeama" ja minulta löytyi isoja kystia munasarjoista. Puolisoni spermatestissä selvisi, että siittiöiden määrä oli alentunut (normaalia vähemmän) ja siittiöiden liikkuvuus on hidasta. Lääkärimme mukaan raskauden pitäisi kuitenkin onnistua luonnollisesti tästä huolimatta. Samoin isot kystat munasarjoissani eivät itsessään varmasti ole esteenä raskaudelle, mutta heikentää varmasti mahdollisuuksia. Tämän lisäksi olen taistellut kilpirauhasen vajaatoiminnan diagnoosista lääkärien kanssa koko vuoden, minulla on oireita, toinen kilpirauhasistani on ollut tulehtunut ja suurentunut pitkään ja välillä testeissä arvot ovat olleet viitearvojen rajoilla, jolloin vointini on ollut selkeästi huonompi. Tästäkään huolimatta en ole lääkitystä saanut edes kokeiluun. Ja olen lukenut kilpirauhasen vajaatoiminnan olevan suuressakin kuvassa, jos raskautta ei ala kuulumaan. Seuraavana vuorossa on eri hormoonikokeita alkukierrosta ja 21 päivän paikkeilla sekä puolisolleni, että minulle lähetteet pissakokeisiin? Tämän tarkemmin ei kerrottu kuinka edetä tai mitä seuraavaksi. Pitäisi kai ajatella, että kerta tutkitaan lisää mitään estettä / syytä luonnolliselle raskaaksi tulemiselle ei ole vielä löytynyt, mutta mieli on aika apeana. Puolisoni jaksaa uskoa ja pysyä positiivisena. Itsekin yritän ja mieli vaihteleekin suuresti päivästä riippuen. Kova toive olisi jo onnistua ja saada raskaus alulle. Kalenteria tuijotan kuin raamattua ja laskemme ja suunnittelemme elämämme mahdollisten ovulaatioiden mukaan.

1.11.2012
IDIEH84
IDIEH84

meillä minulta otettiin ensin jotain verikokeita, tehtiin gynegologinen ultra jossa tutkittiin kohtua ja munasarjoja, mieheltä tutkittiin vaan sperma näyte. missään ei havaittu vikaa.

olin tehny ovulaatiotestejä itse reilu puolen vuoden ajan ei yhtään positiivista tulosta ja menkkakierto oli epäsäännöllinen. joten minulle määrättiin lisähormooni lääkitys että saadaan kierto säännöllistymään, ja ovulaatio tapahtumaan. sitten toisella kierrolla hormoonien alotuksesta sain ekan ovulaationi, se ultrattiin ja kun tiedettiin tarkka ovulaatio päivä niin miehen kanssa touhuiltiin paljon ja raskauduin heti :D

me käytettiin yksityistä lapsettomuusklinikkaa eli päästiin vastaan otolle heti, ja saatiin heti kaikki tutkimukset parin viikon sisään. että nopeasti saatiin apua. nuo verikokeet minulta otettiin terveyskeskuksessa.

1.11.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...