Istukkanäytteestä

Sain kirjeellä kutsun sairaalaan "neuvontaan" ja istukkabiopsiaan :/ Viikkoja mulla on nyt 13+0 enkä tiedä yhtään,mitä ajatella.Siis mitään syytä kutsuun ei kirjeessä ollut,vain aika,jolloin tulla.Ja puhelinnumero,joka ei vastaa... Ultrassa kaikki oli ok,ei poikkeavaa löydöstä... Itkettää vaan kovasti,en osaa ajatella mitään muuta ja töihinkin pitäs aamulla mennä... Aargh!

29.10.2012
Myy76
Myy76

Saritin!

Tässä yksi aloitus....

16.1.2013
Myy76
Myy76

Kiitos PM 3

9.11.2012
Myy76
Myy76

Myy, laitoin sulle tsemppejä lapsivesipunktioon tuohon teidän rakenneultraketjuun!

9.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

PM, toki mun puolesta saa kaikki kertoa näkemyksensä, mielipiteitä on yhtä monta kuin meitä ihmisiäkin. En tuomitse ketään mielipiteestään ja arvostan jokaista kommenttia tässä ikävässä tilanteessani - myös sinun PM ;D

5.11.2012
Myy76
Myy76

Myy, mulla pisti jo eilen Kisulin kommentti silmään, ja kuinka hänen mielestään tällaisessa ketjussa ei saisi kertoa, jos on toiminut toisin.

5.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Juu, PM, TIEDÄN, että nää on vapaaehtoisia, mutta HALUAN mennä tutkimuksiin, vaikka odottaminen onkin tuskallista, kuten tuolla jo aiemmin kerroin. Ja ymmärrän sen, ettei kaikki halua mennä, vaikka mahdollista olisi :))

5.11.2012
Myy76
Myy76

Myylle, ja Kisulille ERITYISESTI.

Juttuhan menee niin, että nää kaikki raskaudenajan tutkimukset on VAPAAEHTOISIA!

Mulla on nuoremmat lapset kuin Maarulla, ja kun Maaru on omiaan (lapsiaan) odottanut, ei ole automaattisesti tarjottu mm. veriseulaa, tai esim. lapsivesinäytteen ottoa.

Kun ei noita kahta viimeistä ollut automaattisesti edes ollut 06-07, jolloin nuorempaani odotin.

Lapsivesinäyte multa otettiin silloin, ja lapsi on terve.

5.11.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Maarua ;) Ymmärsin toki,ettet halua loukata 3

4.11.2012
Myy76
Myy76

3

Kiitos kaikista kommenteistanne.Olemme kuitenkin halunneet kaikki tarjottavat tutkimukset käydä läpi ja mikäli todetaan,ett lapsi on kehitysvammainen,meillä on myös siihen suunnitelma.Lähipiirissämme on kaksi huvin eri tavoin kehitysvammaista lasta ja olemme saaneet läheltä seurata elämää ja arkea heidän kanssaan.Ihania lapsia,mutta erittäin vaativaa on arki! Sillähän ei voi mitään,jos syntymässä vammautuu tai muuten vakavasti sairastuu,mutta jos on mahdollista tietää etukäteen vammaisuudesta,sen haluan tietää tämän kiduttavan odotuksenkin uhalla ;) Tulevaisuus painaa minun vaakakupissani enemmän - kaikilla näin ei ole ja sen ymmärrän hyvin.Mutta tämä on oma tuskallinenkin valintani kaikkine ulottuvuuksineen...

4.11.2012
Myy76
Myy76

Kiitos tsempistä,kaverit!

Tänään ei tutkimusta saatu kuitenkaan tehtyä istukan sijainnista johtuen.Istukka on siis turvallisesti kiinnittynyt takaseinään eikä ollut mistään kohdasta mahdollista sitä neulaa tuikkaista sinne.Joten,piinani venyy...:/

Parin viikon päästä lapsivesipunktioon ja niiden tulosten odottelu sitten ottaa aikansa.Eli noin kuukauden tässä saanee viel stressata - toivottavasti turhasta kumminkin! Mutta ei ole kivaa,en tätäkään kellekään voisi toivoa.Enkä edes koskaan uskonut,että itse jään seuloista kiinni,aiemmissa raskauksissa kun ei ole ollut minkäänlaista ongelmaa :/ Mutta vanhuus ei tule yksin,sanotaan.

31.10.2012
Myy76
Myy76

Voimia myy.

Just tuon ressin takia mä en halunnut mennä koko seulaan. Haluan uskoa ja luottaa tulevaan enkä viettää raskausaikaa peläten.

Toivottavasti saisit kuitenkin hyviä uutisia. Harmi, että niissä tuloksissa menee niin kauhean kauan. Varmasti kauheaa olla jännityksessä vielä monta viikkoa.

31.10.2012
misukka
misukka

Tänään sain polilta hoitajan kiinni ja syy,miksi mut sinne kutsuttiin oli juurikin tuo kohonnut Down-riski.Riskiluku on 1:120 mulla laskelmien mukaan.Ja ehdottomasti haluan mennä jatkotutkimuksiin.kun niitä tarjotaan...Mutta jos tulos on huono,hajoan varmaan palasiksi :/ Mutta tahdon siis tietää.

30.10.2012
Myy76
Myy76

Sen verran sanon tähän, vaikka nuorempaa odottaessani 06-07 multa ei otettu istukkanäytettä, niin jäin siinä veriseulassa kiinni. Kun se verikokeen tulos oli tullut mulle soitettiin Naistenklinikalta, ja annettiin seuraavaksi päiväksi mahdollisuus tulla sinne ultraan ja lapsivesinäytteeseen.

Olin siis 36, kun aloin nuorempaa odottaa.

Sinne on vapaaehtoista mennä tutkimukseen, ultraääneen, ja sitten lapsivesinäytteenottoon.

Ennen ultraa ja mahdollista lapsivesinäytteenottoa saatte (puolison kanssa voi mennä) on perinnöllisyysneuvontaa. Sen jälkeen on "väliaikaa", jolloin on mahdollisuus päättää otetaanko tuo lapsivesinäyte.

Itse lapsivesinäytteen tuloksessa menee 3 viikkoa. Samalla voidaan selvittää syntyvän lapsen sukupuoli, mutta jos vanhemmat päättävät, ettei sitä tutkimuksessa selvitetä, silloin asiassa toimitaan niin.

Sairaalasta saa paperin, jossa esim. työnantajalle todistetaan, että on noissa tutkimuksissa käynyt. Työhön ei mennä tutkimuspäivänä, ja viikon suositellaan, että ottaisi rauhallisesti.

 

Voimia!

29.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mutta kaipa tämä nyt on vaan näin tarkoitettu,ehkä panikoinut suotta.Aamulla heti kasilta luuri kouraan ja tauotonta soittoa annettuun numeroon.Heti tuli parempi olo,kun jollekin sai kerrottua ;)

29.10.2012
Myy76
Myy76

Tänään omassa np-ultrassa sanoi kätilö, että veriseulan tulokset tulee 2vk päästä..pari päivää verikokeista on kyllä aika vähän. No, huomenna toivottavasti selviää:)

29.10.2012
tyttö
tyttö

Ikää on siis 36 ja paino sentään normaalin rajoissa ;D

29.10.2012
Myy76
Myy76

Siis toivotettiin tervetulleeksi ;)
Kiitos tyttö tsempistä 3

29.10.2012
Myy76
Myy76

Tyttö,olin ultrassa ja veriseulassa viime ke 24.10. ja tuo kutsu on päivätty pari päivää myöhemmin.Mietin itsekin,onko oikeesti verivastaukset tulleet jo niin pian vaivaivai...onko vaan tosiaan vanhojen luuskien lisätesti ;)?
Kamalaa on enivei kun ei mitään infoa ollut mukana,toivottomiin vain tervetulleeksi ja kerrottiin,mitä maksaa ;)

29.10.2012
Myy76
Myy76

Sinä olet raskaana-ja äiti. Tottakai mietit aina ikävimmän vaihto-ehdon..niin meidät on ohjelmoitu, pelkäämään pahinta lasten kohdalta.

29.10.2012
tyttö
tyttö

Riu, kiitos ;) Noin se ukkokultakin sanoi,että vanhat luuskat syynätään tarkemmin.Ja juu,pakko ei olisi mennä,mutta menen kumminkin - jos vaikka on jotain oikeesti.Ollaan puhuttu vaihtoehdoista jo ennen ekaa lasta,että jos jtn erikoista olisi,niin miten toimitaan ja mitä mieltä ollaan..
Mutta huomenna saanen jonkun luurin päähän kertomaan,mikä tämä homma oikein on...itse vaan miettii kaikki kamalimmat vaihtoehot..

29.10.2012
Myy76
Myy76

Ja ikä todellakin, sekä mm. äidin paino nostaa sitä riskilukua..vaikka kaikki olisikin ok!

29.10.2012
tyttö
tyttö

Kävitkö yhdistelmäveriseulassa ultran jälkeen? Ei sulla kyllä ultrasta vielä hirveästi ole aikaa?Olisko muka jo saaneet labratulokset valmiiksi?

ihan hirveä tilanne teillä ;( Yhtään ei auta malttia toivottaa..helpottaa vasta kun tietää mitä sieltä löytyy tai ei löydy. Soita sinnikkäästi siihen numeroon huomenna ja esitä heille kysymyksiä. Itsehän sinä päätöksen sitten teet haluatko näytettä otettavan.

Tuntuu tyhmältä toivotella voimia ja panikoimista vasta sitten jos sille aihetta on..ei siihen pystyisi itsekkään.

29.10.2012
tyttö
tyttö

jos se on joku ikäjuttu? Eihän sinne ole pakko mennä jos ei halua, mihinkään noista ei oo pakko mennä :) Mie kovasti luulen että kun ei tässä ollaa ennää kaikkein nuorimpia ja kuulutaan varmaan johonkii riskiryhmään kun täytetään 35? Elä siekään hättäile, vauvalla on varmasti kaikki hyvin :)

29.10.2012
riu
riu

.

29.10.2012
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...