2-vuotias terroristi

Elikkäs ongelma on, että on alkanut kiusaamaan toisia, puistossa muut ei saisi tulla samaan laitteeseen, estelee toisia, tuuppii ja tönii ja samaa on kaikissa kerhoissakin. Tietysti asiaan puutun aina, kiellän ja poistan tilanteesta, huutoahan siitä luonnollisesti seuraa, mikä on ihan ok tuolla ulkona, sen kun huutaa mut toista se on tuolla kerhoissa, kun ehkä 10 minuuttia voi olla nätisti ja sit se alkaa ja sit se onkin yhtä huutoa ja raivoomista koko loppuaika...elikkä teenkö nyt vaan hallaa kun ajattelin että lopetetaan sitten kaikissa kerhoissa käyminen kun ei siellä osata käyttäytyä, tosin ei se mitään siitäkään opi että käydään kun siis huutaa vaan sen koko ajan. Ja en haluis muitten kerhoo pilata sillä että joku karjuu siellä koko ajan.

24.10.2012
Lintu4
Lintu4

riippuu lapsesta tarvitseeko muuta virikettä... jos on rauhallinen tallukka niin ei varmaan tarviikkaa mutta jos on tommonen äksönjäksön niinku meillä niin on hyvä päästä purkamaan niitä energioita kerhoihin sillai luonnollista tietä :) meillä tuo junnu ei niinkään vielä tarviis mitään mutta esikoinen 2 vee tarvii jo ihan ohjattua toimintaa ja tekee se hyvää puheen kehitykselle ja muutenkin on se mukavaa... ei täällä kotona tuu laululeikittyä ja askarreltua jne niin monipuolisesti ko tuolla ja itse nään tärkeänä että myös äiti lähtee mukaan :)

24.10.2012
imppuliina
imppuliina

Joo kyllä mä kans aattelin kokeilla tota että pidetään hetki taukoo. Koska sit taas tosta että jos ei käyttäydytä kunnolla niin lähetään pois, ja jos kerta lapsi ei halua ees olla siellä niin sithän se vasta just oppii että huonolla käytöksellä sieltä pääsee pois..nyt oonkin ite päättäny koska sieltä lähetään pois mut eipä oo sekään auttanu...

24.10.2012
Lintu4
Lintu4

Mä kävisin siellä kerhossa mut lähtee sit pois jos ei osaa käyttäytyä. Tulee se seuraus siitä toiminnasta. Ei lapsi muuten opi kuin syy-seuraus-suhteen sisäistämällä. Eli meette sinne ja ku tänttäröinti alkaa ni varotat ja sit lähette pois. Seuraavalla kerralla sit yritätte uudestaan. Kyllä se valaistuminen jossain vaiheessa tapahtuu.

24.10.2012
misukka
misukka

No juu ei toimi meillä tuo uhkaus...lapsesta oikeen huomaan että hän ei välttämättä ees haluis leikkiä muitten kanssa, koska on vaan mielissään kun lähetään kerhosta lopulta pois ja pääsee esim yksin kotiin leikkiin...

24.10.2012
Lintu4
Lintu4

Lapsihan oppii mallista, eli toisilta lapsilta, ja muidenkin aikuisten ohjauksessa kuin omilta vanhemmiltaan.

Eniten teet hallaa lapsellesi, jos lakkaatte käymästä kerhoissa, puistossa ja muissa vastaavissa paikoissa.

Sitä paitsi 10 kerhokertaa on 2-vuotiaalle vähän.

Tuota voitaisiin verrata tilanteeseen, että 2-vuotias olisi päivähoidossa (vaikka kerho ei ole päivähoitoa), ja olisi 10 päivää ollut hoidossa, siinäkö ajassa tuo fiksu lapsi olisi oppinut uuden paikan säännöt ja hyvät käytöstavat?

Jonkun pienen lapsen pitää käydä kerhossa esim. yksi vuosi, jolloin hän mahdollisesti on sisäistänyt kyseisen paikan sosiaaliset säännöt.

Esikoiseni kokemuksesta voin kertoa, että hänellä meni noin vuosi (oli silloin 4-vuotias), kunnes sopeutui uuteen päiväkotiryhmään. Sitä ennen oli ollut jo yli vuoden kahdessa päivähoitoryhmässä.

24.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

No siis ihan sillä aattelin jättää kohta väliin kun näitä kertoja on niiiiiin monta jo takana (about 10) ja meno on samanlaista, että maks 10 min voi olla nätisti ja sit loppuajan (melkein siis puoltoista tuntia huutaa) koska en päästä takaisin leikkiin ennenkuin rauhottuu ja sehän ei siis hevillä rauhotu, että onko siinäkään mitään järkee että ollaan käytävässä tms paikassa puoltoista tuntia huutamassa ja sit lähetään kotiin...

24.10.2012
Lintu4
Lintu4

niin ja perustelen sen sillä että ei noin pieni lapsi ymmärrä että jos aamulla sanoo että "tänään ei mennä kerhoon kun et osaa siellä olla nätisti" vaan se mikä on käytännön toteutus siellä paikanpäällä :)

24.10.2012
imppuliina
imppuliina

no siis ihan ystävällisesti kysyn että millonkas se sitten oppisi niitä sosiaalisia taitoja... huutoa siitä seuraa isompanakin.. että kyllä kävisin jatkossakin kerhossa. se on vaan noilla parivuotiailla semmonen ego että oksat pois... pitää vähän vanhemman kuoria egoa pienemmälle...! hermoja se kyllä vaatii!

24.10.2012
imppuliina
imppuliina

....

24.10.2012
Lintu4
Lintu4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...