lakritsi

tiedän mikä lakuissa on, et ne voi aiheuttaa verenpaineen nousua. mut mikä tuossa verenpaineen nousussa on sellaista, et se on haitallista? ja ei kai ne lakut voi kuitenkaan niin hirveesti nostattaa, vai?

21.10.2012
äipsyli
äipsyli

okei:)

jäin vaan miettimään, kun yks päivä söin lakuja melkosen paljon, vaikka yleensä en juuri syökään. tosin silti ovat sitä suurinta herkkua.

21.10.2012
äipsyli
äipsyli

Hei! Tutkimusten mukaan runsas lakritsin syönti vähentää istukan kykyä estää stressihormonin pääsy vauvaan, ja stressihormoni taas suurina pitoisuuksina on haitallista vauva aivojen kehittymiseen.

http://uutiset.ruokatieto.fi/WebRoot/1043198/X_Uutistenhallinta.aspx?id=1130099

21.10.2012
hookoo
hookoo

Mulla on luonnostaan alhainen verenpaine ja kyllä mä ainakin sen nousun huomaan olossani jos syön lakritsia tai salmiakki edes muutaman palan. Ihan normaalistikin saatika näin raskaana ollessa.

En tiedä kuinka vaarallista lakritsin syönnillä nostettu verenpaine on. Mutta sellainen tulee mieleen etteikö yksi raskausmyrkytyksen oire ole korkea verenpaine eli voisi periaatteessa kuvitella että jos lakritsin syönnillä pitää verenpainetta korkealla ei välttämättä huomata muuta verenpaineen nousua.

Enkä nyt tällä pohdinnallani aloittajaa tarkoita kunhan tuli mieleen. Jos mua esim huimaa koska painee on alhaalla nappaan pari supersalmiakkia suuhun ja monesti huimaus helpottaa tai loppuu. Eli kyllä mulla ainakin verenpaine tosiaan nousee.

21.10.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 4-month-old toddler

lienee paljon ihmisestäkin kiinni, paljonko ne lakut verenpainetta nostaa. Jos muutenkin kärsii korkeista paineista ni tuskin lakuja kannattaa silloin hirveästi popsia.

En mä nyt ole iteltäni lakuja kieltänyt mutta eipä ne onneksi suurina määrinä juuri maistukaan. Ihan hyvin uskallan sen pari kolme palaa ottaa silloin kun siltä tuntuu.

21.10.2012
misukka
misukka

No mä rehellisesti osaa sanoa että miksi sen paineen nousu on niin vaaraksi, tuskin se pienenä nousuna vielä on vaaraksi. Mutta mä söin kyllä ihan huolella lakua (ja montaa muutakin "kiellettyä" asiaa) raskausaikana ja hyvin homma eteni silti.. En mä nyt pussitolkulla päivään/viikkoon vedellyt, mutta jos söin niin kerralla koko pussi. :D

21.10.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...