Opettele tunnistamaan lapsen tarpeet

Lapsen tarpeet voi oppia tunnistamaan kuuntelemalla lapsen ääntelyä ja seuraamalla hänen liikkeitään. Keskustele havainnoistasi puolisosi kanssa, niin yhdessä pystytte hyvin muodostamaan kokonaiskuvan lapsen ääntelyyn liittyvistä tarpeista.

19.10.2012
masaazi
masaazi

Mein esikko oli sellanen, et sen itkuista ei ekaan puoleen vuoteen ottanu mitään selkoa. Oli sit vaippa märkänä, nälkä tai muuten kiukku, ni itku oli aina samanlaista. Kipuitkun kyllä tunnisti ja jos oli joku paniikki. Mut kaikki muu meni vaan asenteella, tsekkaa vaippa, tarjoa tissiä, halittele. Jos joku niistä helppas ni tosi jees. Tokan kanssa alko helpommin tunnistaa itkun sävyjä.

Mut siis hyvä vinkki miehille. Ei pidä vähätellä. Äideiltä tää opettelu tulee vähän siinä sivussa luonnostaan mut isien on paree ihan paneutua asiaan.

22.10.2012
misukka
misukka

täällä on kuulkaa yks, joka ei osannu tulkita vauvan ääntelyä sitten suuntaan eikä toiseen. ja ajanpuutteesta ei tosiaankaan ollu kyse, keskityin vauvaan täysillä, en vain yksinkertaisesti saanu selkoa, että mitä vauva itkee muuta kuin kokeilemalla. ja todellaki yritin ja olisin halunnu erottaa, mutta en vaan erottanu. Myöhemmällä iällä (vasta noin 1vuotiaana) opin erottamaan.

21.10.2012
naks
naks

Taitaa nykyään olla niin kiireisiä äitejä ja isiä, ettei osaa keskittyä tuohon opetteleuun.

Mie jo aattelin että tää vinkki liittyy vauvan vaipattomuuteen, mutta ei sentään.

Niin, kaikki vanhemmathan ei käytä pienelläkään vauvalla vaippaa, vaan antaa vauvan esim. pissata lavuaarin yllä.

21.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

ei sais nauraa... mutta :DDDDD

19.10.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...