mikä on paras kylä pohjanmaalla asua?

kysyisin että mikä on paras maaseutu kylä pohjanmaan alueella. (ei ruotsinkieliset alueet). siellä pitäisi olla ainakin ruokakauppa, pankki, kirjasto, koulut, päiväkoti ja terveyskeskus. asukasluku enintään 14 000. ollaan mietitty maiseman vaihdosta ja pohjoiseen päin täällä keskeltä suomee ois tarkoitus lähteä, ei kuitenkaan liian kauas, tosin suomessa kaikki matkat on aika lyhyitä.

19.10.2012
mustikka88
mustikka88

P-pohjanmaalla joko Kärsämäki, tai Pulkkila 3

20.10.2012
ansuv
ansuv

Tuuri -Töysä. Tai siis liittyy vuodenvaihteen jälkeen Alavuteen.

19.10.2012
hookoo
hookoo

Teuva ;) oikein mukava pieni kunta :) ..tästä on Seinäjoelle n.80km, samoin Vaasaan, Kurikkaan ja Kauhajoelle paljon vähemmän :)

Tänne siis ;)

19.10.2012
surkelo
surkelo

olen kattonut taloja netistä, ja alueina just kurikan seutu, ilmajoki, seinäjoen pohjoispuolella olevat kunnat. esikon kummit asui ilmajoella kun kävivät ammattikorkeeta yhtäaikaa, ja nyt muuttivat seinäjoelle. ovat tykänneet olla siellä.

olis tarkotuksena muuttaa maalle, jossa olisi vaikka kivaa kylätoimintaa ja palvelut noin 6-18km päässä. ja oisi myös kiva jos töitä olisi sillein kohtuu lähellä, maksimissaan 45-50km suuntaansa.

19.10.2012
mustikka88
mustikka88

Tuohon Misukan alotukseen että Oulun eteläpuoli ainakin, ja ihan varmasti pohjoispuolikin kasvaa älyttömästi. Koko ajan rakennetaan ja väkeä muuttaa lisää. Ja sekin on suhteellista sitten mikä on lähellä, se riippuu niin ihmisestä. Meillä on lähimmälle huoltsikalle 0,5km, ala-aste 1,5km, yläaste ja lukio sit 15km. Samoin kuin kaupat, pankki, terv.asema löytyy 15km päästä. Lähin iso kaupunki on 25km päässä ja Ouluun se 50km joka minun mielestä ei ole matka eikä mikään ajella.

Tämä että kaikki on niin suhteellista tuli tänään todistettua mun äidin kans puhuessa. Mun vanhemmat asuu tuossa kaupungissa joka on 25km päässä. Meille se ei ole matka eikä mikään ajella, mies käy töissä joka päivä ja mä käyn kaupassa monta kertaa viikossa. Sit tuli puhetta mun äidin kans että tyttö haluais mummolaan useammin. Mun äiti sano että heidän on niin hankalaa tuosta vaan ajella hakemaan ja tuomaan. Siis whot, samat kilometrit ne on tännepäin ajella ja mua pyydetään ajamaan pienestäkin risauksesta. Niin no tietty, saattaahan se isän auto sotkeentua tossa matkalla ja bensaakin tietty kuluu... mutta kah, niin meilläkin, mutta sehän on vissiin eri asia kun me halutaan asua täällä maalla :)

19.10.2012
iputin
iputin

Anteeksi kun sotkeudun keskusteluun, kun mulla ei noista kylistä ja kaupungeista ole mitään hajua.

Mut varmaan aloittajalle on apua siitäkin, että mistä päin jotain tiettyä kuntaa kannattaa ryhtyä asuntoa hakemaan. Esmes tässä Vihdissä kannattaa ehdottomasti pyrkiä Nummelaan. Kyläkouluja lakkautetaan, palvelut karkaa pikkukylistä keskustoihin. Jopa kirkonkylästä häipyy palvelut isoimpaan taajamaan.

Eli te jotka asutte jossain tietyllä alueella ja teidän mielestä on riittävä palvelutaso, ni kertokaa ihmeessä mihin päin esim. seinäjokea kannattaa muuttaa koska jos sit muuttaa korpeen josta palvelut kaikkoaa pikkuhiljaa ni se kyllä ketuttaa ja kunnolla.

19.10.2012
misukka
misukka

Kurikka on hyvä paikka asua! Itse olen sieltä kotoisin ja on aika rauhallinen paikka.Mitä nyt nuoriso välillä sielä kylillä käyvät ajelemassa sokkaria ympäri :D  Nykyään kyllä asun keski-suomessa kihlattuni kanssa, joka on täältä kotoisin. Välillä sitä kaipaa sinne maalle takaisin pois kaupungin hälinästä ja vanhassa kodissa on mukavaa käydä, kun sielä on aina jotakin menossa :D

19.10.2012
Lora91
Lora91
15-month-old baby

oulun pohjoispuolella ois haukipudas ja Ii, motoria pitkin pääsee oulunkeskustaan 20 minuutissa. eteläpuolella ois lisäksi tupos ja jos lähtee sisämaahan päin niin muhos, utajärvi eikä oulusta oo ku 60km pudasjärvelle, joka tosin kaupungiksi lasketaan.

19.10.2012
memmu
memmu

Seinäjoki? Eiku ei taida olla kylä. :D

19.10.2012
RJ89
RJ89

Varmaan kannattaa jonkun isomman kaupungin lähistölle, suomenkieliset alueet varmaan sitten rajoittuu Seinäjokeen ja Ouluun, Kokkolahan on aika kakskielinen ei tosin niin vahvasti kuin Vaasa. Ipu tuossa jo Oulun ympäristöä kartoittikin. Itse oon Vaasan lähistöltä, mutta asunut myös Seinäjoen seudulla. Seinäjoki ilmeisesti nykyään pinta-alaltaan iso kun entinen Ylistaro liittyi siihen, mutta sitten on Isokyrö, Jalasjärvi, Kurikka, Ilmajoki. Kurikassa ainakin hommat pelittää ihan kivasti ja on pieni maalaiskaupunki, jossa palvelut on hyvät ja puolen tunnin ajomatka Seinäjoelle josta löytyy sitten enempi palveluja.

19.10.2012
marjaana
marjaana

Noo tässä oulun kupeessahan on ihan kiva asustaa. Meiltä on matkaa Ouluun n50km. Joka on mun mielestä ihan soppeli matka, Kempele on lähempänä josta löytyy hyvä ostoskeskus josta kyllä löytää tarpeellisen. Tässähän on Liminka, Lumijoki, Siikajoki, Muhos, Tyrnävä... mitäs muita, tietty sitten Oulun pohjoispuolelta löytyy paikkoja asustaa. Ja tod.näkösesti työpaikat vois joskus löytyä Oulusta.

19.10.2012
iputin
iputin

oho etelästä sana ei kuulu tonne väliin :D

19.10.2012
mustikka88
mustikka88

kaikki, etelä, keski ja pohjois etelästä. kuitenkin eteläisin paikka saa olla kauhajoki, virrat, ähtäri.

19.10.2012
mustikka88
mustikka88

No siis etelä- vai pohjoispohjanmaalla?

19.10.2012
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...