onpas se kiva kun kaikessa saa apua

myös siinä itsensä paskaksi vanhemmaksi tuntemisessa. Kyllä on mieltä ylentävää. Käytiin tännään poikien neuvolassa, isompi on jo 5v ja pienempi 2v. Isomman kaa tehtiin tehtäviä mitkä meni ihan ok ja molemmat pojat mitattiin aivan normaaliin tapaan. Neuvolan lopuksi neuvolantäti sanoi että hänen on pakko ottaa puheeksi kun päiväkodissa ollaan huolestuttu meijän perheestä, näin oli kuulemma viime palaverissa kerrottu. Meijän lapset on siellä päiväkodissa ilmeisesti kylmissään. Juuh... Ja sitten muutenkii meijän perheen jaksamisesta.  No oltiin miehen kaa aika hölmistyneitä ja se neuvolantäti ehätti sanomaan että hänen ja psykologin mielestä aihetta mihinkään huoleen ei kyllä ole nyt, eikä aiemmin. Ja siis voi tsiisus, jos on päiväkodin mielestä liian vähän vaatetta niin eikö siitä voi meille ensin sannoo! Ne on pyytänyt tuomaan hanskoja, se tehtiin, ja sitten ne on ilmottanut jos keskimmäisen vaihtovaatteet on ollu vähissä ja ollaan toimitettu lisää. Kävin pienimmän pojan viemässä päiväkotiin ja sanoin samalla että ois kiva jos meille sanottais ensin että jos on jotakii, niin kuulemma pojan avustaja oli jotakii hienovaraisesti vihjaillut? Voi jestas, kyllä pittää sannoo suoraan että tyhmempikin tajuaa! Plääh, jotenkii meni kyllä fiilikset koko saamarin kasvatusyhteistyöstä ja pojan kielellisestä tukemisesta nyt ainakii hetkeksi, ja todellinen paska äiti-olo tilalle. Täähän se auttaa jaksamaan erityislasten äitinä X) Anteeksi purkaus, mie taas sulattelen aikani asioita ennen ku homma jatkuu... kyllä tuli loma hyvään saumaan!

18.10.2012
riu
riu

Sweeney joo kyllä mie kävin jo terveiseni päiväkotiin kertomassa :D Siellä lastentarhanopettaja sanoi että toivottavasti teille ei tullut tunne että täällä oltiin kieroja. Tuo kiero oli vielä sen oma sanavalinta, ite en sitä sanonut missään vaiheessa :D Sanoin että kyllä meille tuli semmonen olo, että myö halutaan että meille sanotaan suoraan. Voi tsiisus... Kyllä oikeesti loma on niiiiin hyvään aikaan!

Hookoo ainahan se vaatii aktiivisuutta että jotakii tapahtuu... Ihanaa kun sie oot ollu semmonen! Tuossa päiväkodissa ei oo vuoteen ollut mitään tarjottavaa pojalle, ei ennen ku tuo avustaja aloitti. Ja kuntoutusta se oli olevinaan koko tän ajan kuitenkii X)

19.10.2012
riu
riu

No olipas tökeröä toimintaa!!! 

Mä olen ollut ennen päiväkodissa töissä, integroidussa ryhmässä, semmoisessa juurikin jossa oltiin sitä miestä että "täälä on hommat tehty 25 vuotta näin, eikä mitään ole tarpeen muuttaa". Ja siihen kuului myöskin se ettei erityislapsille ollut tarjolla mitään... Ei osattu tukiviittomia, ei ollut kun muutamia kuvakortteja joita ei juurikaan käytetty...

Itse laitoin siellä tuulemaan, olin ryhmäavustaja, tein varmaan sata kuvakorttia ja erilaisia matsaustehtäviä kymmeniä, jokaisen ajan minkä muut istui kahvilla tms minä käytin tehdäkseni integroidun ryhmän tiloista sopivan erityislapsille. Palkaksi sain sen että ryhmän erityislapset oppi ihan tosi paljon, vanhemmat oli tooosi tyytyväisiä mutta mutta... mun työsopimusta ei jatkettu. Tein liikaa, muutin liikaa rutiineja. Ja vielä kuulin et vanhemmille oltiin valehdeltu että minä en HALUA jatkaa siellä koska olen ylikoulutettu avustajan hommaan!!

Noniin, olipa omanapaista kirjoittelua taas! Pointti oli se että kyllä näitä päiväkoteja riittää jotka ei oikeesti ymmärrä mikä on erityislapselle tarpeen. Oon tosi pahoillani että teidän kohdalla on just tämmöinen päiväkoti. Blääh! Ei ihme et vähän ketuttaa!

18.10.2012
hookoo
hookoo

joo mie oon ollu aina huolimaton, unohdellut jo lapsena tehä läksyjä ja ottaa koulukirjoja mukaan, asioita en todellakaan muista soitella j os en laita niitä johonkii ylös jne. Että mimnnuu saa toisaankin muistutella miljoona kertaa eri asioista :D Onneks meillä on ihana neuvolantäti ♥ joka tuntee meijät eikä alkanut hötkyilemään :)

18.10.2012
riu
riu

no meillä kyllä hoitotäti sanoo heti suoraan että  nyt tarvitaansitä ja tätä, monasti muistuttaa vielä viestilläkin kuntämmönen lahopää olen. ja jos unohan, niin sanoo kyl suoraan et "et sit  muistanu varasukkia" , ja tekkee sen kuule niin taitavasti,  että vaikka mie joka kerta kiroon taas kun sama pääkesät talvet, niin  sitä silti tuntee ittesä ihmiseksi eikä tule mitenkään syyllistetty tai syyllinen olo.

"hienovarasta vihjailua". voi jeesus. sanois suoraan saatana  että tyhmempikin käsittää mitä ne  on vailla:DD

18.10.2012
Blanco
Blanco

joo vanhassa päiväkodissa käytettiin tukiviittomia yhteisissä hetkissä, olipa siellä niitä tarvitsevia lapsia taikka ei. Kuvilla oli merkitty oikeestaan kaikki kynäpurkeista alkaen. Puheterapauttikin sano että uskomaton se elton logiikka, kuvia tarviis ehdottomasti olla lisää...

Ja nytkin vaikka se neuvolantäti oli pakotettu meille sanomaan tuo asia, niin olihan se meijän kannalla. Se hyvin vielä uotti koko homman loppuun ennen ku sano mittään, varmaan kahto meijän kanssakäymistä poikien kanssa sillä silmällä koko ajan :) Että ei myö yksin olla, joku muukin uskoo meijän olemiseen ja tekemiseen.

Ja sori kun nyt jauhan, on vaan jotenkii niin mielen päällä :)

18.10.2012
riu
riu

Siis en ymmärrä elton pointtia, mitä kettua! 

Ite työskentelen autistien parissa ja me tehdään koko ajan uusia kuvia, kuvasarjoja yms sitä mukaa kun niitä tarvitaan. Ja meillä on yks asiakas joka ymmärtää puheen, mutta viittoo itse silti jokainen työntekijä on opetellu viittomaan ja siis puheen kanssa käyttää niitä. 

Siis yritän tällä sanoa, että ne kuvat on kuitenkin helppoja käyttää ja kun niillä pystytään tukemaan puhetta ihan valtavasti!

18.10.2012
marjaana
marjaana

No miusta tuo päiväkoti on muutenkii ollut aika... noh, huono. Meijän poikakii ku alotti siellä reilu vuos sitten niin niillä ei ollut mitään valmiuksia tai osaamista erityistukea tarvitsevalle lapselle. Eipä ne nytkään niitä viittomia osaa ja kaiken huipuksi elto oli sitä mieltä ettei siellä tarvii olla enempää kuvia. Siellä on tasan päiväjärjestys ja viikko-ohjelma kuvina, ei muuta.

Hah ja vasta kun pääsin kehumasta miehelle miten hyvin myö oikeestaan pärjätään, kun ottaa huomioon kolme lasta, joista kaksi on erityistä, miun opiskelut ja miehen kolmivuorotyön. Jep, en kuvittele ennää itestäni liikoja X)

18.10.2012
riu
riu

Voi tsiisus!

Kyllä on taas toimintatavat kohillaan. Tosi jees, et mennään pitkin kyliä juttelee asioista ku ei ensin saaha suuta auki sille jolle pitäisi.

En ihmettele jos on arvostus tätä "kasvatuskumppanuutta" kohtaan vähissä.

Mutta tuntuu olevan maan tapa. Ihan vastikään kuulin vastaavanlaista toimintaa täällä meillä päin, paitti et mentiin tekee lastensuojeluilmoitus ja ilmotettiin jälkikäteen asenteella " ainiin, tehtiin teistä ilmotus ku olit aika väsyneen olonen tossa yks aamu"

18.10.2012
misukka
misukka

eniten minnuu ehkä hitottaa se, että ne on kerenny keskustelemaan jossakii muussa palaverissa kaupungilla, ennen ku meillä oli päiväkodissa vasukeskustelu. Silloinhan mie kerroin ku se lastentarhanopettaja (jolla ei muuten itellään oo lapsia...) kysyi että miltäs se tuntuu kun on erityistä tukea tarvitseva lapsi, kun myö oltiin miehen kanssa että mikähän kysymys se oli. Jep, että semmonen kysymys kun ollaan jo muualla juteltu niin sitten meiltä vasta kysellään. Ärh!

18.10.2012
riu
riu

Voi Paska mitä toimintaa! Kyllähän päikystä pitäis suoraan sanoa jos jotain puuttuu! Hitot mitään vihjailuja..

Jaksuja Riu! Onneks pääsette lomailemaan :)

18.10.2012
marjaana
marjaana
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...