Onko täällä muita kenen lapsella on puheenviivästymä?

Jotenkii tuntuu että vertaistuki ois paikallaan X) Meillä on tilanne siis se että pojalla 5v on kiellinen erityisvaikeus puheentuottamisessa vaikea-asteisena. Myö saahaan korotettuu vammaistukea ja poika käy päiväkodissa. Puheterapiaa pojalla ei ole, koska puheterapeutti on mammalomalla. Mahtavaa eikö? :D Pojalla on kuitenkii päiväkodissa henkilökohtainen avustaja jonku toisen pojan kaa yhteisenä, ja se on kerrassaan mahtava homma. Poika kävi justiinsa toimintaterapeutilla arvioitavana ja siellä sanottiin että on kuulemma dyspraksian piirteitä. Toiselle puheterapeutille saatiin kaksi aikaa, että se vois pikkasen ehdottaa jotakii kotiin ja päiväkotiin että mitä kannattas vähän tehä sillä välin ku varsinainen terapeutti vetää kotona lonkkaa X) Meille on tukiviittomien kotiopetusta 10 kertaa tiedossa kunhan vaan sovitaan että milloin.  Mies oli tänään käyttänyt poikaa tuolla toisella puheterapeutilla toisen kerran, ja se terapeutti oli antanut pojalle muutaman ajan lisää, koska sille on ilmeisesti tarvetta. Poika siis meni nyt valtavien jonojen ohi... Jotenkii se oli nyt sitten se asia joka katkaisi aasin selän, ja olen tänään murehtinut tuota pojan puhetta tosi paljon. Mie vaan mietin että miten erilainen se on tuon asian kaa, mimmosta ois jos kukaan ei oikein ymmärtäs sinnuu, tiiättehän, kaikkia vaikeuksia mitä nyt vaan olla ja voi. *huoh*

17.10.2012
riu
riu

äippä848 eikö päiväkodissa kiinnitetty huomiota poikien puheeseen? No mutta teilläkii on nyt pää avattu ja asiat varmaan alkaa pikkuhiljaa sujumaan. Meillä on nyt tapahtunu monta hyvää asiaa eteenpäin ja ollaan tosi tyytyväisiä kaikkeen. Suorastaan kiitollisia :)

Imppu meijän pojalla on ainakii päiväkodissa paljon kavereita eikä se siellä yksinään jouvu olemaan. Eskari alkaa ens syksynä ja saatiin pitää sama avustaja joka oli päiväkodin puolella. Ryhmään lisäillään kuvien ja viittomien käyttöä ja pojalle tässä pidennetty oppivelvollisuus, joten sitä kehitystä seurataan ja asetetaan tavoitteita syksylle ja keväälle. Mie en oo itseasiassa ollenkaan huolissani koska kaikki on menny tosi mutkattomasti ja ollaan saatu kaikki mahollinen tuki :)

Tuota osastojaksoa oon miettiny, että millä perusteella niitä määrätään? Vai vaikuttaako siihen osaltaan sitten semmosten osastojen läheisyys? Koska meillä ois matkaa liki 200 km jos semmoseen päädytään :)

6.6.2013
riu
riu

Nostan tätä.

Toivottavasti pysyykin etusivulla, jotta halukkaat voi kommentoida.

11.12.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Onko muuten kellään käytössä sitä kuvakansiota? Onko se nyt toimintakansio vai mikä nimeltään... :D Meijän pojalle meinaa se puheterapeutti ruveta puuhaamaan, kuhan se keksii että mitä kautta se tulee, onko se sairaala joka tekee sen apuvälineeksi vai menneekö se kaupungin vammaispalvelujen kautta. Ois kiva kuulla käyttökokemuksia jos niitä kellä on?

18.10.2012
riu
riu

No tosi mukava kun on vertaistukea! Hirveesti helpottaa kun on edes virtuaalisesti olemassa ihmisiä jotka ymmärtää tuntemuksia, niitä kun ei meillä tässä tosielämässä ole... :)

18.10.2012
riu
riu

kivasti hävisi kaikki mitä kerkesin kirjottaa,mutta täällä kanssa samat ongelmat

17.10.2012
tiinu
tiinu

täällä kans ilmoittautuu yksi.. puheterapiassa käydään ja toimintaterapiassa mutta mitään diagnoosia ei olla saatu vielä, kohta viisivuotiaan pojan puhe yhtä puuroa ja kirjaimia puuttuu. mähän tohon oon niin tottunu et jotai selvää saa mut vieraan korvaan kuulostaa puurolta..

17.10.2012
majezki
majezki
2 years, 5-month-old toddler

Tää kuulostaa nyt hullulta, mutta onpas kiva kun en oo yksin :)

Aika myöhään teillä lykätty tuota puheterapiaa :O Meillä poika kävi ekan kerran suunnilleen 2,5 v iässä, toki meillä esikoisella oli jo kielellisellä puolella ongelmia ja tän nuoremmankii kaa sitten jo vähän ennakoitiin :) Ja tuo on tosissaan aika jännä että siinä puheen ymmärtämisessä olis sitten jotakii kun teistä ei selkeestikään ole :O No mutta siitä se selviytyy ajastaan niille ammattilaisillekin kun tyttö tullee vähän tutummaksi :D

Onhan tää äitinä semmosta kipuilua näitten asioitten kaa. Etenkii kaikkia lausuntoja on jotenkii tosi kurja lukea, ne saa asiat kuulostamaan pahemmilta kun ne ees on. Mie oon nykyään jo aika zen näitten juttujen kaa, mutta jostakii ihmeen syystä tämmönen pikkutapahtuma tuntui nyt liialta X) Nyt mie jo nauran itelleni, mutta päivällä ei hirveenä naurattanut :D

17.10.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...