Suututtaa!!!

ai että mua suututtaa... saatiin uusi iso asunto eri kaupunginosasta. ennen ku allekirjotin vuokrasopparin ni otin selvää että isommalle löytyy eskaripaikka ja pojalle tarhapaikka. nyt sitte just sain kuulla et poika joutuuki lopettaa tarhan kokonaan kun paikat on täynnä ja tytär joutuu kauemmas eskarii. mite hitossa mä sen sinne aamutuimaan kuskaan ku autoa ei ole ja vauva ja poikaki pitää raahata sit mukaa noihin viemisiin ja hakemisiin.. AAARRGGHHH!!!! kaiken lisäks eilen mies sanoi et heiän firmassa alkaa YT-neuvottelut ja sieltä potkitaan paljon porukkaa pois. ensimmäisenä hänet todennäköisesti, kun ei siellä vielä kauaa ole ollut.. mite voikaan taas mennä kaikki näin alamäkeen...

17.10.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

Kyllä tuohon selvyyttä tulee, huomenna viimeistään.

Minun näkemys on se, että pk:n johtaja on sulle velvollinen kertomaan kuinka monta esiopetusikäistä  (eli nyt 6-vuotiasta) kouluun menevää heillä on. Se ei (lukumäärä siis) ole salassa pidettävää tietoa. Nyt tiedät edes, että eskariryhmiä on kaksi, joten sen ikäisiä on tuossa päiväkodissa aika paljon, kaksi aloittavaa ekaluokkaa käytännössä.

Koska eskariryhmiä on tuossakin päiväkodissa kaksi, sinne jompaan kumpaan menee teidänkin perheen eskarilainen. (mun ajatus).

Pidät vain oikeuksistasi kiinni. Jos lapsia ei pysty julkisillakaan kuljettamaan, niin ei pysty. Ja autoa teillä ei ole, josta mainitsit. Ja todennäköisesti teidän toinen lapsi mahtuu samaan päiväkotiin.

Sen verran vielä laitan, että lapsimäärän ja kasvatushenkilöstön suhdeluku on näin:

alle 3-vuotiaita voi olla 4 yhdellä kasvatusvastuullisella (lähihoitaja tai lastentarhanopettaja).

3-6-vuotiaita voi olla 7 lasta yhdellä kasvatusvastuullisella.

17.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

huomenna pitäis asiaan saada jotain selkoa ku sovin tapaamisajan johtajan kanssa. kyselin just että monta lasta niillä siellä on ni ei sanonut juuta eikä jaata muuta ku että on kaksi täyttä eskariryhmää.

17.10.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

Sitten tuli vielä mieleen, että onko teidän lapsille myönnetty ne eskari-ja tarhapaikat jo?

Koska muutatte eri kaupunginosaan,  kunnan pitää kahdessa viikossa osoittaa ne paikat.

Soittoa vaan uudestaan pk:n johtajalle!

17.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Lisään vielä, että päiväkotiryhmässä vain osa lapsista voi olla  6-vuotiaita, ja loput ryhmän lapsista on 3-5-vuotiaita (kun ajatellaan esiopetuksen järjestämistä).

Näin esim. meidän esikoisella oli 7 eskari-ikäistä, loput lapset oli nuorempia päiväkotiryhmässään.

17.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Siis kertoiko johtaja, kuinka monta lasta siinä eskarissa on, ja samoin toisen lapsen kohdalla, kuinka monta päiväkotiryhmässä on.

Eskarissahan voi olla kaikkea 13-21 (25) lapsen välillä.

Ylipaikoille voidaan ottaa lapsia. Jos ryhmään tulee lisää lapsia, ts. ei mahdu lähipäiväkoteihin, perustetaan uusia päiväkotiryhmiä olemassa oleviin päivähoitotiloihin (pk:n liikuntasali esim).

Ja jos todella lapsimäärä jossain ryhmässä ylittää työntekijämäärän, työntekijöitä palkataan väliaikaisiksi (määräaikaisiksi) työntekijöiksi lisää.

Itse olen lastentarhanopettaja, ja näin täällä on toimittu. (Sali lapsiryhmän käyttöön ja joku muu päiväkodissa vapaana oleva tila ja työntekijöitä palkataan lapsimäärän mukaan lisää).

Ja jos noi alussa mainitsemani luvut ja asiat ei selvinnyt vielä, uutta soittoa sinne päiväkotiin. Ja kysypä myös eskarissa ja toisen lapsesi ryhmässä työskentelevän kasvatushenkilöstön lukumäärää.

On se selvä, että kun ei ole omaa autoa käytössä ja jos julkinen liikennekään ei toimi (ei toimi kaikkialla Suomessa), silloin ei voi lasta kuljettaa hoitoon ja eskariin kovin kauas, esim. kunnan tai kaupungin toiselle puolelle.

17.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

soitin äsken. päiväkoti ja eskari on aivan täynnä, ja hoitoon on jo monta jonossa. ei se pojan hoidon loppuminen niin paljon ota pannuun kuin se että tytön eskari on niin kaukana. lupailivat että jos aloitamme eskarin tuolla kaukana ni jos tosta läheltä paikka vapautuu ni päästään heti siihen. en vaan kyllä yhtään tiedä kuinka tuon tytön sinne päivittäin kuljetan...

17.10.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler

Jospa se suuttumus ja harmitus olisi jo mennyt ohi, ja soitat sinne päiväkodin johtajalle.

17.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Voi kuule mulla oli viime perjantaina aivan sama fiilis! Kaikki meni niin päin mäntyä ku olla ja pysty! Eka torstaina sanovat ukolle et joo loppuu duuni (no tänään nyt kuitenkin meni taas, ja ehka sit maaliskuussa olis pidempiaikasta duunia), hällä liitonpäivät aika vähissä ja mie olin suunitellut että jään kotihoidon tuelle tammikuussa.. Jooooooo.. Tässä pitäs pikkuhiljaa ilmotella töihin ja kelaan että mitä teen..

Sit soittaa vuokranantaja et juu putkiremppaa ei tehäkkään, saatte asua niin kauan ku putket vetää.. Eli kämpän etintään vaikka piti vaan väliaikaisesti muuttaa (ei olis ees tarvinnu koko asuntoa tyhjentää..) ja mistäpä revitään rahaa takuuvuokriin joita pyytävät melkein 2kk:lta! Ja ei millään nappais TAAS alkaa ruveta tavaroita pakkaamaan, ku viimeksi maaliskuussa sen tein!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja sitten vielä se lääkärin puhelu että pojalla se harvinainen oireyhtymä..

Kyllä mulla tuntu siltä ettei voi olla mahdollista et kaikki paska kasaantuu taas samallepäivälle. 

Jospa ei sun mies sais YT:ssä kenkää.. Hirveen epävarmaa on kyl nykyään työt suomenmaassa.. Missää oo töitä ja kaikilla painaa YT:t niskaan :(((

Ja mie ihmettelen kans et miten ne voi sun pojan tarhapaikan perua?

17.10.2012
p1rpana86
p1rpana86

Tilannehan on se, että Suomessa jokaisella lapsella on subjektiivinen oikeus kunnalliseen päivähoitopaikkaan, riippumatta perheen tilanteesa.

Siirtohakemukset päivähoitopaikasta pitää tietysti olla voimassa.

Perheen tilanne katsotaan yksilöllisesti, yleensä vanhemmat hakevatkin kotia lähimpään hoitopaikkaan (päiväkotiin). Tarkoitan sitä, että kuljetusmahdollisuudet otetaan huomioon = oma auto tai julkinen liikenne toimii, siis katsotaan se.

Soita sinne päiväkotiin, mihin ootte hakeneet, päiväkopdin johtajalle.

Ja jokaisella esiopetusikäisellä on oikeus esiopetukseen, vaikka olisikin muuttanut kodista toiseen, tai myös eri paikkakunnalle.

17.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Auts! Teillä sit elämä päätti potkia oikein urakalla. Kuin ne nyt sillai voi ykskaks olla antamatta paikkaa jos se on jo luvattu. Käsittämätöntä touhua.

Ja toivotaan nyt et mies ei joutuis pois töistä. Ei ne aina kato sitä et kauanko on töissä ollut. Jos hänen hommiaan riittää ja on hyvä työntekijä ni ne saattaa hyvinki potkia sieltä pois jonku joka ollu kauemmin duunissa mut sluibailee vaan.

17.10.2012
misukka
misukka

...

17.10.2012
majezki
majezki
2 years, 6-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...