Epätodellisia fiiliksiä

Ensimmäistä lastamme odottelen, toivottavasti. Vuosi on takana "yrittämistä" - tai oikeastaan vaan annettiin pienelle mahdollisuus tulla. Nyt näyttää siltä, että pieni käytti tilaisuutta hyväkseen ja on tulossa. Laskurien mukaan seitsemännellä viikolla mennään ja ensimmäinen neuvola odottaa tulevalla viikolla. Oireet ovat ainakin sen mukaiset, että jotain elämää vatsassa on. Jatkuvasti kuvottaa ja olo on kuin täyteen puhalletulla ilmapallolla. Jännittää kovasti! Vielä en oikein voisi kertoa asiasta kenellekään, mutta toisaalta haluaisin kertoa koko maailmalle. Kaipa on varminta odottaa ainakin ensimmäistä neuvolaa ennen kuin kirjoittaa otsaansa "Raskaana". Säästyypä selityksiltä, jos koko homma onkin väärää hälytystä.

16.10.2012
Tirpuska
Tirpuska
1 year, 7-month-old toddler

Jouduin kertomaan töissäkin reiluus-syistä. Ensi kesän suunnitelmia lyötiin lukkoon ja mun varalle olis ollut vaikka mitä. Tämän on nyt parempi pysyä sisällä, kun kaikki tietävät. No, alkoihan jo 11. viikko, joten ei tämä huonoltakaan näytä. :) Kun vain saisi tälle pahoinvoinnille jotain kuria.

10.11.2012
Tirpuska
Tirpuska
1 year, 7-month-old toddler

Me kerrottiin jouluna perheille, eli jo ennen ekaa neuvolaa mikä oli tammikuun alussa heti. Ja uutena vuotena ystäville, sitten ei enää pihistelty ja salailtu asian tiimoilla. :) Töihin kerroin jossain vaiheessa keväällä ja kouluun heti kun plussasin kun kävin terkalla tarkistamassa.

Hah, mustikan pätkän aihetta pitää kyllä kans kommentoida. Mä sisäistin oikeesti vasta kun synnytys käynnistyi YLLÄTTÄEN (:D) laskettuna päivänä. Sillon mä tajusin että ei juma, tästä tulee ihan oikeesti totta eikä tästä voi paeta enää. :D

18.10.2012
RJ89
RJ89

Esikosta ja kuopuksesta kerrottiin ekan ultran jälkeen ku oli kuvat kourassa esitellä.

Tämä tuorein tulokas jouduttiin kertoo jo rv 9 vai 10 ku oli äiteen synttäripippalot ni piti ilmotella vähän etukäteen et mulle ei sit skumppaa kiitos. Vaan onhan mun äitini nähny sen musta jo melkein heti ku raskautunu, hyvä et itekään tienny asiasta. Et ei se koskaan sille mikään uutinen ole ollut.

nyt on siis rv öh, mikähän se olis 15+1 köhän ehkä. Ja sydänäänet kuulin ekan kerran np-ultrassa rv 12. Neuvolassa ei olla vielä edes kokeiltu, jos ei lääkärintarkastusta lasketa. Ko sielläki se ultralla ne kuunteli.

18.10.2012
misukka
misukka

me yritettiin ensimmäistä 1v. melkein 6kk. ja kerrottiin raskaudesta vasta rv 12 muille. odotettiin kertomista kun ei itellä mitenkään varmat fiilikset ollu, kun oltiin käyty tutkimuksissakin ja saatiin vähän apua tuohon raskautumiseen. ite sisäistin asian vasta rv 34 että meille oikeesti tulee vauva :D

18.10.2012
mustikka88
mustikka88

Ajattelin jotenkin, että neuvolan jälkeen tulee heti varmempi olo asiasta. No, nytpä osaan varautua siihen, ettei siellä mitään vielä selviä. Hyvä tietää myös, että niitä sydänääniä on turha odotella liian ajoissa. Vaikka en raskaana enne ole ollutkaan, niin tiedän myös omistavani taaksepäin kallellaan olevan kohdun. Pitänee varautua siinäkin asiassa jännittämään pidempään. Oletteko uskaltaneet kertoa raskaudesta sukulaisille ja ystäville ennen sydänäänien kuulumista?

18.10.2012
Tirpuska
Tirpuska
1 year, 7-month-old toddler

Onnea!

Ipu on tuossa ihan oikeassa, että ei se raskaus vielä konkretisoidu ekalla neuvolakäynnillä. Tulee iso kasa lippusia ja lappusia luettavaksi ja niitä sit tankkaat seuraavat pari viikkoa. :) Eka ultra on oikeasti se missä raskaus kajahtaa ihan tosissaan nuppiin. Vaikka kärsisit minkälaisista oireista ni siihen asti se on kuitenki hiukka utopiaa.

Mulla kuopuksesta katottiin ultralla ja ne löyti kans just ja just kohdun sieltä ja ihan pienen mustan täplän joka saattoi olla sikiö. Onneksi tiesin jo, että mulla on kans taaksepäin kallellaan oleva kohtu että sydänäänetkin kuuluu usein ekaa kertaa vasta rv 16. Huvittavaa tässä on siis oikeastaan se, että tunsin vaavin liikkeet jo ennen kuin kuulin ekaa kertaa sydänäänet. Samoin on tässä kolmannessakin. Mut mä tunnenkin noi lapsen liikkeet ihan käsittämättömän ajoissa jopa uudelleen synnyttäjäksi. jo rv 12 on tuntunut selkeitä muljauksia.

17.10.2012
misukka
misukka

Heippa ja onnea raskaudesta :)

Itse odottelen toista lastamme,muistan noi tunteet ensimmäisestä,itselläkin kävin samoja ajatuksia läpi,sekä kävin myös muitakin,myös tässä toisessa raskaudessa käyn aika paljon samoja tuntemuksia ja vielä enemmänkin.

Rauhallisesti vaan ja hiljaa hyvää tulee :))

17.10.2012
Surunauha
Surunauha

Kiitos onnitteluista. Toivoa sopii, että neuvolassa on kiva terveydenhoitaja. Vaikutti ainakin puhelimessa mukavalta. Toivottavasti osaa vastata niihin noin sataan kysymykseen,joita päässä pyörii.

16.10.2012
Tirpuska
Tirpuska
1 year, 7-month-old toddler

Niin siis jäi tuosta että lääkäri oli ihan ultralla kattonu oviksen. Toi terkkari oli jonkun aikaa neuvolassa kun siirrettiin johonkin muualle. Mähän valitin mun oikealle terkalle heti toisella kerralla niin se ei sen jälkeen saanu ottaa uusia raskauksia asiakkaaksi kunnes sitten sai sen siirron :D

Ai että ihan avoliitossakin nimi on isän...kai sä tinkasit kunnolla vastaan :D

16.10.2012
iputin
iputin

Voi kauhia! :E Onpa kiva.. :E Mulla toi th oli kyllä oikeesti asiansa osaava ja niistä neljästä (siis siinä 8kk aikana) ehdottomasti paras! Mut kesätyyppi oli paras, väitti että lapselle tulee automaattisesti isän nimi kun asutaan AVOliitossa. Joopa joo.

16.10.2012
RJ89
RJ89

RJ, mullahan ton junnun kans eka neuvolassa oli uskomattoman käsi terkkari. Se oli ihan ulalla kaikesta. Se laitto raskausviikotkin 4 viikkoa eteenpäin kun laitto kuukautisten mukaan eikä ottanu kuuleviin korviinsa kun mulla oli lääkäri kattonu oviksen. Se sekoilu aikaisemman raskauden komplikaatioiden kans, otti verikokeita ja olin yltäpäältä veressä :D Sit halus välttämättä kuunnella sydänäänet, ei tietty niitä kuulunu kun viikkoja oli se jotain 9, terkkarin mielestä jo 13. Se terkkari oli ihan paniikissa ja juoksi hakemaan toista terkkaria, mä niille selitin että kohtu on taaksepäin ja viikkoja on oikeesti reilusti vähemmän kuin mitä se terkkari väittää. Huoh, en ees muista mitä kaikkea se sekoili mutta onneksi olin jo toissynnyttäjä, eka kertalaiselle olis ollu varmasti ihan järkytys se käynti.

16.10.2012
iputin
iputin

Hih, mä niin muistan ton tunteen! Mä oon plussannu aikoinani 7.12.2010 aamulla ja koulumatka bussilla oli kovin mielenkiintoinen. Saan muutenkin katseita kun naureskelen napit korvissa radiolle täydessä bussissa, ja sit kun olin vielä niinku joku naantalin aurinko.. :D Mahdoin olla näky. :D

Mulla konkretisoitui jo ekalla kerralla raskaus, mikä toki oli elämäni kamalin kokemus, en toivo sitä kenellekkään. Kaiken sen löpinän jälkeen mentiin siivouskomeron kokoseen koppiin missä oli sairaalan vanhat ultravehkeet (eli todella paskat) ja katottiin että nonnin, mitäs sielä onkaan. Viikkoja oli kasassa 9+jotain, eli elämää piti näkymän. Th paineli sillä vehkeellä n. 10min mahan päältä eikä mitään, sit kokeili alakautta, ei mitään. Uudestaan mahan päältä ja löysi laajentuneen kohdun. Aikansa paineli ja tonki ja katteli kunnes huikkas jonkun toisen th sinne pieneen koppiin. Ei tämäkään th saanut näkymään muuta kuin laajentuneen kohdun. Tädit tivas että onko ollu oireita jne. Ooppa siinä nyt sit ihan rauhassa! Lopulta meitä oli kopissa minä + neljä th kunnes saatiin sikiökin näkyviin ja pienen kaivelun jälkeen myös syke. Itkuhan siinä pääsi.
Syykin selivisi, taaksepäin kallellaan oleva kohtu. Aluksi meinasivat ettei viikot voi pitää paikkansa, mutta piti ne.

Mutta siis, onnea kovasti odotukseen! 8)

16.10.2012
RJ89
RJ89

Onnea! Ja onnea odotukseen. Ensimmäisellä neuvolakerralla ei raskaus vielä konkretisoidu sen enempää, välttämättä ei edes yritetä sydänääniä kuunnella. Tietysti saat läjän vihkoja ja esitteitä ja sen tärkeimmän neuvolakortin :) Sitä sitten voi ihailla :)

Täällä kans 7 viikolla mennään, neuvola on vasta kuun lopussa. Meidän terkkari repes nauruun kun soittelin tästä uutisesta, kuopus on 7kk ja takana kaksi vaikeaa raskautta. Siis ihan hyvällä se terkkari repes. Tämän kuopuksen piti olla viimeinen, niinkuin kyllä esikoisenkin. Mutta nyt on lapsluku täynnä tämän kolmannen jälkeen, oikeasti :D

16.10.2012
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...