Raskausarvet kuriin

Itse olen pian jo viikolla 33 ja olen onnistunut pitämään ihon liiallisen venymisen ja raskausarvet poissa valelemalla itseni joka yö oliiviöljyllä. Oliiviöljyä vain masulle, kyljille ja rinnoille niin iho pysyy tasaisena ja pehmeänä. Vaikka onkin raskaana, niin ei se tarkoita että ihon venymiseen ja arpiin olisi tyydyttävä. Raskauden jälkeen ei ole mukavaa, jos maha näyttää raejuustolta. Suosittelen edes kokeilemaan. Säästyy rahaakin, kun kyseisiin ongelmiin olevat apteekin tuotteet ovat niin kalliita.

12.10.2012
viitaneninka
viitaneninka

Eli kyllä rasva näihin auttaa..iho saa kosteutta ja siitä tulee joustavampi jolloin sen venyminen ei aiheuta arpien muodostumista..vesi kosteuttaa sisäisesti ja rasva ulkoisesti:)

18.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

Mä öljysin aktiivisesti alkuraskaudessa ihoa, mutta arpia on tullut vatsaan silti todella paljon! Eli en usko, että se vaikuttaa että öljyääkö vaiko ei..

Eikä mua ne arvet kyllä yhtään haittaa:)

17.10.2013
Lalaa
Lalaa

Pitäis pitää ihon koko ajan kosteana, koska arvet syntyy sina kuivaan ihoon ku se kasvaa ja venyy

17.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

Olen kans rasvaillut itseäni koko raskausajan, aamuisin, päiväsin ja iltaisin , aina ku iho kuivui taas lisää , 2 e purkki rasvaa riitti viikkoon/ kahteen käyttöön. Tuli 22 kg lisäpainoa 52-72 kg , eikä yhtään arpea, välillä käytin oliiviöljyä. Äitilläni on koko maha täynnä arpeja, eikä se ollu tietoinen silloin rasvasmisesta. Nyt taas sanat rasvat käytössä, uskon niihin!

11.10.2013
Wonderful052
Wonderful052

Pakko kertoa, mut odotusaikana tuli vain pari pientä haaleaa arpea tuohon navan seudulle. Synnytyssalissa sain kuitenkin neljä arpea masuun, koska eihän mulla siellä tukivyötä ollut ja masu roikkui missä sattuu! Nyt kylkiä siis koristaa neljä n.2-3cm arpea, jotka oli alkuun kiljuvan punaisia. Onneksi on nyt vähän jo haalistuneet. Saas nähdä tuleeko nyt lisää arpia. 21+ viikot menossa nyt.

10.10.2013
carata
carata

Nyt raskausviikolla 37 eikä vieläkään viirun viirua mahassa tai missään muuallakaan ja toivottavasti näillä mentäisiin loppuun asti. Itse uskon vakaasti öljyilyn ja rasvailun auttaneen, sanovat muut mitä vaan. Tietysti oma liikunnallinen elämäntapa on varmasti ollut raskausarvettomuuden osalta eduksi. Mut sittenhän sen mahan lopullisen kunnon vasta näkee, kun poika on syntynyt. (tuleeko olemaan nahkamakkaroita tai muuta, mutta omat äitiyden merkit kannan kyllä sitten ylpeydellä)

17.11.2012
viitaneninka
viitaneninka

Itse olen öljynnyt vatsaa ja rintojakin vauvaöljyllä. Ehkäisee ainakin ihon kuivumista ja kutinaa, jos ei arpia. Muutama arpi on ehtinyt jo tulla ja kyllä sen tunsi ihonalla venyttävänä ja kiristävänä tunteena ennen arven ilmestymistä.

Äidilläni vatsassa rajuja ja isoja arpia minun jälkeeni. Eivätkä ole miksikään muuttuneet vuosikymmenien saatossa. Saas nähdä kuinka minun käy.

7.11.2012
hipsulajalka
hipsulajalka

Tottakai iho venyy, mutta on itsestä kiinni miten ja kuinka paljon. Kyllä silti hoitaisin ihoa raskauden aikana ja senkin jälkeen. Jälkeenpäin on turha nimittäin valittaa, jos ei yrittänyt niitä millään tapaa estää. Siskoni rasvaili ihoaan ahkerasti synnytyksen jälkeenkin ja mahan iho oli 2 viikossa samassa kunnossa, kuin ennen raskautta. Mutta eipä noista kannata turhaa stressiä ottaa. Jokainen tekee sen mitä tahtoo ja jokainen palautuu omaan tahtiinsa. Uskon kyllä perimän ja ympäristön yhteisvaikutukseen tässäkin asiassa.

13.10.2012
viitaneninka
viitaneninka

Itse harrastan myös vatsahierontaa, joka pitää ihon kimmoisana ja vilkastuttaa verenkiertoa. Keinonsa jokaisella, luulen.

13.10.2012
viitaneninka
viitaneninka

Joku taisi mainita toisessa keskustelussa, että raskausarpia tulee, jos omalla äidilläkin on. Noh äidilläni niitä on melko runsaasti neljän lapsen jäljiltä, mutta siskollani niitä taas ei ole, vaikka hänkin jo synnyttänyt nainen. Kaipa se on loppupeleissä monen asian summa, mutta suosittelen silti rasvaisten ja öljyisten tuotteiden käyttämistä. Itse käytin aluksi apteekista hankittua Bio-oilia, mutta putelo oli melko kallis ja kului nopeasti. Oliiviöljy on halpaa ja sopii hyvin myös pienen lapsen ihon hoitoon. On ainakin luontaistuote.

13.10.2012
viitaneninka
viitaneninka

luin aluks että raskausarvet kotiin, piti oikein ruvetamiettimään että kuka ihme niitä oikein kutsumalla kutsuu kotiinsa :) jeps kokeillahan kannattaa aina. joillekin varmasti apua,

12.10.2012
naks
naks

Juu, aina voi kokeilla. Mutta se on tieteellisesti todistettu ettei rasvauksella voi estää raskausarpia. Enemmän vaikutta ihotyyppi.

Mieki luulin ettei mulle tullu raskausarpia ollenkaan esikon aikaan. Vaan totuus iski karusti ku synnytyksen jälkeen katto ekaa kertaa vatsaa. Niitä piisaa ja niihin kanssa on vaan paree tulla toimeen.

12.10.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...