altistumiset kemikaaleille, bakteereille jne..

tuli tuosta äp-vaatteitten  pesuketjusta mieleen, että kun mie jostain syystä olen junttaantunut sille  ajatusasteelle, että on olemassa sitä pakollista altistumista kemikaaleista ja  pakollista biologista altistumista,  niin yritän  aina jokseenkin taiteilla mahdollisimman luonnonmukasilla  tein. 1) en siis pese uunituoreita vaatteita tai lakanoita. nautin niitten tunnusta,koska  pesun  jälkeen se  on aina eri. koen että  se kemikaali-altistus mikä  niistä  lähtee on pientä  verrattuna ilman saasteista ja  ruoan mukana tulleista altistuksista. 2)  raskausaikana värjäsin hiuksiani normaalisti kerran kuussa ja meikkasin  ja join kahvia.  no joo, tupakastakaan en täysin  eroon päässyt, ja siitä en ole lainkaan  ylpeä, mutta  tuo kosmetiikkajuttu. edelleenkoin, että vaarallisemmat oli töissä käytetyt maalit ja liuottimet, sekä pakokaasut jne. 3) pidän rasvasesta maidosta, runsassuolaisesta voista, kermasta, jne. kukaan meistä ei kärsi lihavuudesta tai korkeasta kolesterolista jne, niin en ole kokenut tarvetta lähteä karsimaan makua. eihän niitä kaikenmaaliman dieettituotteita ollut ennenkään pahemmin ja elettiin silloinkin:/ 4) en tahdo luottaa ryppyvoiteisiin, ja luotan lähinnä vesipesuun. inhoan ajatusta naaman pesulla joka ilta jollain supertökötillä. eikö se kuivata ihan turhaan? vesipesuja normaali  rasva nassuun niin iho on puhdas ja suojattu:) 5) antibiootit.  oliko se  vain joka kolmas antibiootti jonka ihminen tarvitsee? ja muut varmuuden vuoksi syötettyjä?näin muistelen joskus olleen uutisissa ja lääkärin sanoessa miulle jokunenvuosi  sitten että kipeyskierteeni johtui nimenomaan antibioottien alentaneesta vastustuskyvystä puolustautua seuraavalta pöpöltä. nykyisin  sitten otan vastaan antibiootit vain kun on  pakko.  ja jätän lunastamatta ne "varmuuden vuoksi" tropit. jotenkin vain  haluan luottaa siihen että kroppa tietää miten sen kuuluisi toimia,ja luonto hoitaa hommansa kun  antaa altistua sopivasti ettei turhaan elä steriilissäympäristössä, mutta antaa sitä apua sitten kun keho ei yksin sitä kestä. kuiinka  työ suhtaudutte yllämainittuihin asioihin ja mitä ajatuksia ne herättää?

11.10.2012
Blanco
Blanco

marika  38,  ihan varmasti kahtelen jatkossa pesuunainakin lastenvaatteet:D jotenkin oon miettinyt  ainaettä tieto lisää tuskaa,  siksi  en koskaan haluakkaan  kuulla mitä syön ja miten se on tehty, jos se vaan maistuu hyvälle:D tämä tietotuska pätee siis nyt myös uusiin  tekstiileihin, että kiitos vaan:D!

ja  joo, meilläpäin  määrätään antibiootteja joka yskään.oikein ärsyttää.  likoillekkin  tungetaanniitä joka kerta kun lääkärissä käyvät. ja tottakai ne kuurit pittää loppuun syyä. seon joko all or nothing!

12.10.2012
Blanco
Blanco

no aika samoilla linjoilla blancon kanssa. tosin ensimmäinen ja ainoa antibioottikuuri joka minulla on ollut oli rintatulehdukseen, ja sen otin ihan mielelläni :D minua ei saa lääkäriin kuin vasta sitten kun on pää kainalossa :D

noista liuottimista sen verran, jos työssään niille altistuu jatkuvasti niin raskaana ollessaan voi jäädä heti äitiyslomalle ja siitä saa korvausta kelalta. ne aineet todennäköisesti aiheuttivat myös lapsettomuuteni niin niiden kohdalla olen nykyään tarkempi.

ja mitä ruokaan tulee, en katso syömisiäni. meillä kaikki rasvattomat tuotteet on pannassa. ei kannateta niitä :D raskausaikana vähän sitten katon mitä syön. mutta normaalistikaan ei hirveemmin syödä semmosia mitkä on raskaana ollessa kiellettyjä niin eipä sekään mikään ongelma ole.

noi meikit ja ryppyvoiteet, empä käytä kumpaakaan. joskus ripsaria. eikai niissä mitään hirveitä myrkkyjä ole, kun käyttää tuttuja tuotteita. hiuksia värjään välillä.

12.10.2012
mustikka88
mustikka88

jaa nuita muitakii piti kommentoida. Mie en meikkaa, miusta se on turhaa ja mun silmät ei tykkää meikistä. Alkaa hyvin pian kirvellä ja jos "tarve" meikkaukselle on kerran tai kaksi vuodessa ni en ala mitään allergiaversioita jotka maksaa tuhottomasti. Olen mieluummin ilman kokonaan. Kahviin en ole koskaan oppinut eikä teekään kuulu mun elämääni ku ihan pakon edessä.

Meillä juodaan rasvatonta maitoa mutta jos haluan ruuasta täyteläistä ni voihin ja kermaan tehdään. Ja letut punaiseen maitoon. tai kermaan.

Iho puhdistuu vedellä ja saippualla. Meikinpuhdistusaineista jää ihan kamala kiristävä tunne. Pakko lykätä nassuun kilokaupalla rasvaa.

Antibiootit vain tarpeeseen. Ja muutkin lääkkeet. Mä en käytä särkylääkkeitä kovinkaan usein. Päätä särkee tasaiseen tahtiin ja menkat on joskus kivuliaat mutta särkylääkkeen olen tainnut vikan vuoden aikana ottaa peräti kahdesti. Neukkulääkärissä kun kyselin iskiaskivusta ni eka ohje oli et panadolia voit ottaa. Ku sanoin et koitan vältellä kipulääkkeitä et onko esim. jotain venyttelyohjeita tai muuta vinkkiä joka auttais ni ei mitään. Lycka till vaan. Ihan liikaa tungetaan ekana kaiken sortin pillereitä vaivaan ku vaivaan.

12.10.2012
misukka
misukka

Marika kiteyytti täydellisesti tuon miksi ne vaatteet pestään ennen käyttöä ja taidanpa vastaisuudessa olla hiukka tarkempi niistä omistanikin.

Tottakai kaikelle joutuu tässä maailmassa altistumaan mutta miksi tekisin sen ehdoin tahdoin kun on vaihtoehtokin olemassa. En mä käy kämppää läpi millään antibakteerisella koska pitää niitä kroppaa rasittavia bakteereita sun muita olla mut miksi mä laittaisin itseni tai lasteni päälle jotain taatusti terveydelle haitallista? Kuten väriaineet ja käsittelyaineet joiden jäämät tosiaan lähtee suurimmaksi osaksi siinä ekassa pesussa.

Kova lakana on muuten jotain ihan kamalaa...

12.10.2012
misukka
misukka

mie huomaan nuitten antibioottien  kohdalla,  et aina kun soitten syön, niin oon niitten jälkeenkin tosi herkkä saamaan kaikkipöpöt ja basillit. jotenkin  tuntuu että jälkitautia pukkaa  moneen otteeseen:O  likatkin jos vetää jonkun kuurin, niin ne saa todennäkösesti seuraavan jo kuukauden kuluttua, ja taas  seuraavan kuukauden  kuluttua. hirmunen kierre.

sehän tappaa niitä hyviäkin  bakteereja kehossa, joten jos vain mahdollista kropan ite  päästä pöpöistä  eroon  niinmielummin omin asein kun jatkuvasti sitten riippuvaisena muitten  sotilaista:)

11.10.2012
Blanco
Blanco

Tuota kasvojenpesua mä mietin, et jos on meikkiä, niin ei se vesi kyllä millään voi täysin puhdistaa kasvoja. Mä pesen meikit pois semmoisella kasvo"saippualla" huolellisesti ja sen perään vielä kasvovedellä käyn kasvot läpi ja silti tulee meikinjämiä tai likaa.

Siis mun mielestä se on sama ku kävis suihkussa ilman et käyttäis saippuaa.

Vaatteita en pese uusina ellei ne ihan haise kauheelle tai oo kovia, pienen lapsen vaatteis eri asia, mut sillonki oon ajatellut lähinnä käyttömukavuutta enkä kemikaaleja. Lakanat ja pyyhkeet pesen aina just sen käyttömukavuuden takia ja ne yleensä haiseeki uutena.

Kyl mä oon välttäny värjäystä raskausaikana, mut taisin kerran värjätä ku'oli jo niin kauhee ettei pystyny oleen ilman :) kahvista vierotin itseni, ku mä join helposti 10kuppia päiväs enkä pystyny kompromissiin, niin hetken vieroitusoireet vaikka aika he&%&lliset oliki, oli parempi ku jokapäiväinen kärvistely mielitekoa vastaan. Mä en edes ajatellut et se meikki naamassa jotenki vaikutais lapseen, meikkasin ihan normalisti.

Me käytetään myös voita, kermaa ja punaista ja sinistä maitoa. Totuttelukysymys sekin, lapsuudenkodis juotiin aina ykköstä mut mies sit taas kokkaa noilla ja itekki opetellu käyttään niitä. Siinäkään mulla mitään ideologiaa takana ole :)

Ja antibiootteihin en ota kantaa ku en oo ikinä joutunu syömään useampia kuureja lyhyen ajan sisällä et ei oo tietämystä asiasta eikä oikein kokemustakaan.

11.10.2012
Mummy83
Mummy83

joo, hyi hiiva:D

11.10.2012
Blanco
Blanco

Mäkin tykkään lakanoista uusina ja kovina :) Mutta lasten vaatteet ja lakanat yms pesen aina ennen käyttöä.

Muihinkin ajatuksiis "yhdyn", mut meillä on käytössä rasvaton maito, teini on hiukan pyöreä ja helpompi olla sama maito kaikille, paitsi ukolle laktoositon. Mutta runsassuolanen voi on käytössä ja kermaa käytän ruoanlaitton.

Toi antibioottien napsiminen aiheuttaa kaiken muun lisäksi hiivatulehduksia. Onneks ei oo tarvinnu juuri kuureja syödä, ei mun eikä lasten :)

11.10.2012
marjaana
marjaana

mie taas tykkään  että lakanat on kovat ja suorat ja ne tuoksuu "uudelle"  :D

kai se sit on vähän epäterveellinen mieltymys niinkuin penskana bensa-asemalla nuuhkiminen xDD

11.10.2012
Blanco
Blanco

joo mä muistanki että työs puolesta altistut reilummin..

mä en oo ikuna tykänny siitä hajustakaan saati siitä kovuudesta että senki takia jo pesen kaiken, paitsi omia vaatteita oon vähän laiska peseen ^_^

11.10.2012
sipuliini
sipuliini

sipuliini, mie varmaan altistun töissäni  1000 kertaisesti niille torjunta-aineille:) vaikkei   ne kellekkään hyvää tee, niin ei se kertymä ihmisessä ole käytännössä mitään, mitä muilta pinnoilta voisi tarttua. kyllä sitä pitäsi lähteä käytännössä  hörppimään suoraan pullosta tai pestä ittensä sillä:D onhan niitä torjunta-aineita ruoka-aineissakin.. aina jonkin verran siis.

mutta juu, allekirjoitan kyllä sen, että kaikkia kemikaalejahan ne sullloo vaatteisiin, hedelmiinkin  jotta kestäisi kuljetuksen maasta toiseen pilaantumatta..

11.10.2012
Blanco
Blanco

Juu kyllä pesen aina kaikki uudet tekstiilit, ne aineet mitä käytettän on kyllä tosissaan niin kauheita myrkkyjä että en niitä kehooni halua. ja kyllä ne imeytyy kehoon ja saa aikaan mitä vaan sairautta syövästä lähtien jopa. Ne on säilöntäaineita ym. jotta rotat ja ötökät ei vaatteita matkan ja säilytyksen aikana söis ja pilais.. siis tuholaisainettaki seassa.

Syän rasvaisia ja hyviä ruokia, meille ei aspartaamia ym. lightia tule.. eikä meillä liiemmin keinotekoista muutenkaan näy..

ja olen meikannut ja värjänny sillon tällön raskaana ollessa hiuksia ja pahan en sitä paria kertaa värjäystä pitäny.

luotan ryppyvoiteisiin ainaki siis ihan siinä mielessä että naama kuivuu muuten niin. ja vesipesua teen usein mutta se taas aiheuttaa ihon kuivumista ja siten tulee rypyköitä.

antibiootteja syön aniharvoin mutta jos sellanen määrätään niin syön sen kuurin, jos oireet tuntuu oikeesti siltä että sitä tarvii ja niin kannattaa syödäki tietyssä määrin jos ei vallan suurkuluttaja ole vaan vain joskus tarvii..

11.10.2012
sipuliini
sipuliini

juu, kyllä meilläkinsaa polttopuita järsiä, mut sillon kun tuo nuorimmainen pisteli suuhunsa häkistä kimmonneita rotanpaskoja suklaarusinoina, niin sillon oli kyllä pikkunen ahistus  päällä... :D

11.10.2012
Blanco
Blanco

No mie todellakin pesen kaikki vaatteet ennen käyttöönottoa, mie inhoon sitä tökötin hajua ja ei oo pienintäkään aikomusta pukea lapsille pesemättömiä vaatteita koskaan :) Muuten oon aika samoilla linjoilla siun kaa... Ja en oo semmonen ylihygieeninen noitten lasten kaa, enkä hermostu jos poika pikkasen polttopuuta järsii. Vaan eipä nuo oo käytännössä koskaan kippeenä :D

11.10.2012
riu
riu

up

11.10.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...