Minkälaiset yhdistelemävaunut tms. on hyvät?

Olen tässä alkanut pikkuhiljaa katselemaan vauvantarvikkeita meidän ensimmäiselle tulokkaalle. Ihan on kuitenkin sormi suussa noiden vaunujen suhteen. Minkälaiset olisivat hyvät? Mihin pitää erityisesti kiinnittää huomiota vaunuja hommatessa? Mihin merkkeihin olette olleet tyytyväisiä?

8.10.2012
jan13
jan13

Suuren suuret kiitokset kaikille vastanneille! Teistä on ollut tosi paljon apua tämän asian kanssa. Tutustuin ohjeidenne pohjalta vähän jo esitteisiin ja nyt sitten seuraavaksi liikkeeseen katsomaan, että miltä vaunut tuntuvat 3d:nä. :)

9.10.2012
jan13
jan13

Ja komppaan MursuMurua, kannattaa tutkia se oma tieto ihan kunnolla. :) Emmaljungat on nimeomaan alusta loppuun ruotsalaista työtä ja laatua. Täytyy myös muistaa että me ainakin saatiin Huvikummusta Emmaljungan huoltosopimus + monen vuoden takuut samaan hintaan. Huoltosopimus pitää sisällään siis ekan vuoden puolen vuoden välein, sitten vuoden välein oliko kenties 3 vuotta. Ja kattaa kaiken mitä ei ole itse hajottanut. Ja runkonumero on tallessa, ei siis kannata ainakaan meidän Emmaljungia varastaa, siitä jää äkkiä kiinni.

Ja se piti vielä Emmaljungista sanoa, että kun ovat ruotsalaista työtä, niin nehän on suunniteltu nimeomaan pohjoisen oltaviin. Koitappa jossain muutama maa etelämpänä sanoa että joo meillä nukkuu ipanat pihalla vaunuissa päikkärit niin sua katotaan kun hullua. Kun taas täälä se on ihan normaalia ja vaunujen pitää olla sitä mukaa laadukkaat, että ne kestää sen -25 pakkasen, tuulen ja tuiskeen.

8.10.2012
RJ89
RJ89

Meillä oli ikivanhat Firkon yhdistelmät (kova sana täälä meillä Etelä-Pohjanmaalla, saa tilattua netistä samaan hintaan, tsek vaunula.fi) sillon kun toi tyyppi oli pieni. Vaikka ne oli ikivanhat ja meidän ipana oli kolmas joka niissä kulki, niin hyvin pelitti. Oli heittoaisat ja ties mitä muuta uula laata.

Mihin kiinnittää huomiota? Mulle sanottiin aina että sellaset missä on heittoaisa, ehdottomasti. Ömm, en käyttäny heittoaisaa kertaakaan, että niinkin tarpeellinen vekotin oli.. :D

Jos tässä toinen ipana siunaantuu, niin sille ostetaan uudet yhdistelmät ja mä pahoin pelkään että ne tulee olemaan Emmaljungat. Ukko osti ipanalle Scooter-S:ssät (hinta jalkapeitteen kanssa 400e, pelkät rattaat siis) keväällä ja rakastui koko merkkiin ihan täsyin. Että veikkaampa että menee yks tonni sitten yhdistelmiin.. Tokikin, Emmaljunga on laadukas ja kestävä merkki. Mut on toi Firkon kyllä aika vastus, hinta kun on todella paljon alhaisempi ja värivaihtoehtoja on vaikka muille jakaa. :)

Mä miettisin sitä että kuinka paljon niitä sit käytetään ja missä niitä käytetään. On nimittäin maantielaivan kokosia yhdistelmiä ja pikkukauppaan soveltuvia yhdostelmiä. :) Ite oon käyny koko vauva-ajan vaunulenkillä joka päivä + kauppareissut päälle, niin piti olla ehdottomasti kulkevat vaunut ja sellaset millä pääsee v-käyrän nousematta myös isossa kinoksessa. :) Ja sit sellanen se työntöaisa että sen korkeutta saa muutettua. Ettei tartte joka lykkijän samalla "asetuksella" mennä, vaan saa oman pituuden mukaan säätää. :)

8.10.2012
RJ89
RJ89

Meillä on ollut ihan Orat vm. 2000 kahdella lapsella. Yhdistelmät.

Emmaljungasta en tiedä muuta kuin että se on ruotsalainen laatumerkki.

8.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Meillä on Emmaljungan Cerox-rattaat pehmeällä Quadrolift kantokopalla. Enkä voi kun suositella. Ollut pojalla käytössä alusta asti nyt 2v 3kk ikää ja mitään vikaa ei ole tullut enkä huonoja puolia löytänyt.

8.10.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 6-month-old toddler

Tärkein on teidän oma tarve. Millasella alueella asutte, kaupungissa, maalla? Missä kuljette, hiekkatiellä, asvaltilla, metsässä? Ajattelitteko nukuttaa ulkona vaunuissa? Asuttelo kerrostalossa, rivarissa vai omakotitalossa? Kuinka paljon teillä on varastointitilaa? jne. kaikki vaikuttaa. Ja oma budjetti erityisesti.

Minä henkilökohtaisesti asun hiekkatien päässä eli ilmakumirenkaat, isot sellaiset, on ihan ehdottomat. Kääntyvät renkaat on näppärät jos kulkee vaunujen kanssa paljon pienissä tiloissa ja kaupoilla. Jos vaunut on kauppakassina niin tilava metallinen tavarakori on ehdoton jotta kauppakassin tai muuta tavaraa saa sullottua sinne helposti. Ite tykkään heittoaisasta. Muutamia kertoja tullut tarvittua sitä ominaisuutta. Aisassa on hyvä olla jonkinlainen korkeudensäätö, joko taitettava tai teleskooppiaisa.

Vaunujen pituus ja kuomun korkeus kannattaa mitata jotta ulkona nukutettava mahtuu kärryihin vielä kaksi tai jopa 3-vuotiaanakin. Ja kuomun korkeus rajoittaa myös käyttäjän kokoa josksu aika pahastikin. Selkänojan kallistus, saako ihan vaakatasoon ja montako välitasoa siinä on. Kaikki kannattaa tutkia. Pehmeä kantokassi on usein täysin riittävä, niissäkin on kova alusta jonka saa poistettua. Jotkut haluaa erilliset vaunu- ja ratasosat mutta silloin tarvitaan reilusti varastotilaa.

Meillä on nyt Bebidoo Nizzat puolikovalla kantokopalla ja tuossa on markkinoiden pisin pituus vaakatasossa. Lisäksi kärryt ovat hyvin tasapainossa eli ei keikkaa läheskään yhtä helposti kuin esikolla aikanaan olleet Emman Bestar Combit rattaina. ja vaikka käryt ovat verrattain painavat ne on kevyet pyöriteltävät ja menevät melko pieneen tilaan. Leveyttä noissa on kasattuna hiukka liikaa jos on pienet tilat. Renkaat on melko leveällä. Samoin pieneen hissiin on noihin kanssa hiukka haasteellista ujuttautua. Puolikova kantokoppa tarkoittaa sitä, että pohja on kova mut sen kopan saa litistettyä pienempään tilaan varastoinnin ajaksi.

Olen ollut ihan tyytyväinen noihin meidän kärryihin ja loppujen lopuksi takuuasiatkin on saatu ihan hyvin hoidettua vaikka ne satunnaisesti on ketuttaneetkin. Hinta-laatusuhde on minusta ihan kohdillaan. Eli hinta pyörii siellä neljänsadan tietämissä.

8.10.2012
misukka
misukka

Emmaljungat pehmeellä kopalla! 

Kannattaa kiinnittää huomioo ainaki kopan kokoon! Ettei osta sellasia vaunuja, joitten koppaan vauva mahtuu vaan ekan kuukauden. Joissaki vaunuissa nimittäin koppa on ihan säälittävän pieni.

8.10.2012
huopis
huopis

no toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä tässä asiassa... mitä miun mielestä pitää ensin selvittää vaunuja hankkiessa... on että ootko siti-immeinen vai meetkö kaikkialle ja jokasäässä rattaiden kanssa... jos jälkimmäistä niin ehottomasti ostasin emmaljungan isopyöräset scootterit ja niihin vaan kantokopan :) jos ensimmäistä niin sitten ehkä jotkut kevyet kivat oran rattaat ja niihin kantokoppa :) siksi rattaat koska vaunuosa on NIIIN hetken käytössä ja rattaat on aina pienemmät ko yhistelmävaunut ja siksi mahtuu takakonttiin ko konttiin :)  tämä vaan miun mielipide :) itellä on nyt tuplat baby jogger city selectit josta saa yksikkörattaat myös :) niitä suositan jos on tarkoitus hommata toinen heti perään :) on nimittäin kätevät myös :)

8.10.2012
imppuliina
imppuliina

Emmaljungan vaunut ja rattaat ovat todella hyviä, mutta myös hintavia.
Yhdistelmät ovat kalleimmat, kaikki uutena n. tonnin.
Siispä suosittelen ostamaan esim. City Cross tai Classic Sport -malliset rattaat Quadro Liftillä, eli pikkuvauvalle suunnitellulla kopalla minkä saa rattaisiin. Noin 6kuukautisesta ylöspäin voit käyttää pelkkiä rattaita 3vuotiaaseen saakka.

Tulee parisataa euroa halvemmaksi.

Tietenkin voit ostaa myös käytettyinä, mutta mikään ei takaa käytetyiden kuntoa.

8.10.2012
saijuli
saijuli
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...