"Kemikaalit" - hiusvärit, meikit yms.

Miten suhtaudutte raskaana ollessanne esim. hiusten värjäämiseen, kiinnitättekö huomiota mitä meikkejä käytätte jne.? Aihe tuli mieleen, kun pomo sanoi minulle raskaudestani kerrottuani, että "sitten ei hiuksia värjäillä!" Rupesin sitä sitten tuumimaan. Huomenna kampaaja, mutta tyydyn nyt sitten ihan vain hiusten leikkuuseen tällä kertaa. Kertokaa mielipiteitänne, infoa jne. :)

3.10.2012
Taitsu
Taitsu

Noh. Mä värjäsin ekan 3kk aikana kahden viikon välein hiukset kun mulla ei muuten punanen pysy punasena, ei vaikka mitä poppaskonsteja käyttäisin. Ja sen jälkeen ihan normaalisti kuukauden välein värjäsin hiukseni. Meikkiäkin käytin ihan normaalisti.

Ja mitä mitä, apinahan tuo lapsi on vaikka voissa paistais! Eiku tä? Kyllä mä uskon että nää meidän geenit on näitten kaikkien hermoromahdusten syynä, ei hiustenvärjäys. :)

4.10.2012
RJ89
RJ89

kyllä mie värjäsin ihan normaalisti joka kuukausi.ja meikkasin normaalisti.

veikkaan että suurempi  kemikaaliriski piilee ympäristössä, pakokaasut,  ympäristömyrkyt, elintarvikesäilöntäaineet jne jne... mutta nekin on vain pakollista pahaa joitaon vaikea välttää täysin:/

4.10.2012
Blanco
Blanco

Kivasti on erilaisia mielipiteitä tullut.

Tänään kävin kampaajalla ja hän sanoi ettää "syntyy kampaajillekin aivan terveitä lapsia, vaikka he käsittelevät niitä aineita päivät pitkät". Mutta sanoi myös, että eihän asiaa ole hirveän tarkasti tutkittu ja jokainen tekee kuten hyväksi kokee. Itselläni on muutenkin värjäysväli ollut varmaan ½ vuotta, ja kampaaja sanoi että helppohan se on muutamalla kuukaudella pidentää jos epäilyttää.

Miulla on muutama raita vaalennusta, johon olen laittanut shokkivärin. Siitäkin kampaaja sanoi, että se väri jota käytän, on pelkkää väriainetta (lähtee n. 10 pesun jälkeen) joten se ei varmaan ole niin rankka.

Meikkaan kevyesti (mineraalimeikkivoide, aurinkopuuteri/poskipuna, joskus ripsari) töihin ja samalla tavalla varmaan jatkankin raskauden edetessä. Viikonlopppuisin olen naturelli :)

Ja kuten samapork kirjoitti, niin shampoot, deodorantit ja sen semmoisethan ovat myös kemikaaleja ja niitä tulee päivittäin käytettyä.

Mutta raskaana ollessaan on niin paljon tarkempi, kun on vastuussa pienestä puolustuskyvyttömästä tyypistä, joten ymmärrän hyvin niitä, jotka haluavat elää mahdollisimman "puhtaasti."

4.10.2012
Taitsu
Taitsu

Tästä hiustenhoidosta ja meikeistä raskausaikana on viime aikoina ollut julkista keskustelua mediassa.

Käsittääkseni turhaa hiustenhoitoa (permanentit jne.) kannattaa raskausaikana välttää.

Mulle esikoista odottaessa kampaaja sanoi, että raskausaikana esim. permanenttiaineet ei oikein tehoa hiuksiin.

4.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mitkään kemikaalit ei raskausaikana ole suositeltavia kun niistä ei tosiaan tiedä miten ne voi sikiöön vaikuttaa. Eikä niitä pysty millään pitkäaikasella seurannallakaan "tutkimaan" kun ne sisällöt vaihtelee kuitenkin melko paljon. Tuskin nykyään enää käytetään samoja kemikaaleja hiusväreissä kuin esim. 10 vuotta sitten tai edes 5 vuotta sitten. Eli pitkäaikaista kokemusta ei yksinkertaisesti vaikutuksista ole saatavilla.

Mulla ei tosin hiusten värjäys ja meikkaus kuulu muutenkaan repertuaariin ni miksi aloittaa?

4.10.2012
misukka
misukka

Kyllä mä ainakin värjäsin hiuksiani raskausaikoina, mutta ehkä 3kk välein ja meikannu ihan normaalisti, siis aika niukasti :)

4.10.2012
marjaana
marjaana

Hei! Jostakin olen lukenut, että hiusten värjääminen raskausaikana ei ole vaarallista sikiölle, jos värjäysvälit ovat kohtuulliset. (itse olen pitänyt 3-4 kuukauden välit)

Toki tämä asia jakaa mielipiteet ja osa neuvolan tädeistä on sitä mieltä, että ei saa värjätä. Itse siis olen vaalentanut 3 kertaa hiukset, meikkiä nyt en juuri käytäkään. Juhliin on tullut meikattua, mutta ei juuri muuten.

4.10.2012
Jeba72
Jeba72
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen
Ladataan...