Meinasitteko ottaa influenssarokotteen?

Mä ajattelin aluksi pojalleni ottaa, mutta se sisältää kuitenkin sitä sikarokotetta niin täytyy ehkä jättää välistä.. Mites muut meinasitte? :)

3.10.2012
Felize
Felize

Mä en oo ottanu itelle enkä lapselle näitä "kausirokotteita". Muuten ollaan menty rokotusohjelman mukaan ja matkoille otettu suositusten mukaiset rokotukset.

Erona niissä kuitenki mun mielestä on se, että nuo ohjelmien mukaiset rokotteet antaa pitkäkestoisen suojan, 5v-10v-20v-elinikäisen. Influenssarokote täytyy uusia joka vuosi ja kuten ketjussaki mainittiin, ni se ei välttämättä tehoa ja voi kaudenaikana muuttua tautiki niin ettei se rokote oo sitä vastaan. Eli tällönhän se on ihan turhaa tavaraa elimistössä. Husin mukaan 5-15% sairastuu influenssaan ja rokote antaa Terveys ja hyvinvointilaitoksen mukaan 70-90% suojan terveelle työikäiselle, MIKÄLI se sattuu oleen oikee rokote just sille influenssan muodolle minkä saat.

Eli ensinnäkin mulla ja tytöllä perusterveinä ihmisinä on 85-95% todennäköisyys pysyä terveinä. Eikä olla ikinä muuten sairastettu influenssaa *kopkop*

otanko minimillään 5% riskin takia rokotteen, joka pitää uusia joka vuosi, ja jolla on huonoimmillaan 70% toimintavarmuus eli sillonki, vaikka mulla olis oikea rokote oikeaan influenssan muotoon, riski sairastua on 30%. Isompi ku kokonaisriski saada se ylipäätään.

Asia olis tietysti ihan eri,jos olis jotain perussairauksia, silloin riskit on ihan erilaiset ja asioita täytyis miettiä toiselta kantilta. Mut perusterveenä ihmisenä en ota enkä myöskään ota lapselleni.

13.10.2012
Mummy83
Mummy83

ei oteta, mies tekee tietty niinkuin lystää mutta pääasiallisesti ollaan oltu ottamatta.

13.10.2012
imppuliina
imppuliina

Mä olen rokottanut pojan nyt kahtena viime vuotena ja tämä vuosi oli harkinnassa. Nyt päätös on tehty en rokota koska tämän vuotisen infulenssa roketteen valmistaja on sama kuin sen surullisen kuuluisan sikainfulenssa rokotteen. Minkä itsekin otin poikaa odottessa joten nyt ei poika eikä äitikään ota rokotetta. Olisin itse sen ottanut koska se suojaa myös vielä syntymätöntä vauvaa. Tästä asiasta oli tämän päivän iltalehdessä.

13.10.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 3-month-old toddler

Meidän poika kun on sairastanut nyt neljä flunssaa 3kk sisään, niin aloin jo jopa harkitsemaan tota influenssarokotteen ottamista. Jospa ees yheltä taudilta säästyttäis.. Itelleni en ois muutenkaan ottanut, tuota poikaa vaan pohdin.. Vaakakuppui kuitenkin kallistui ei - puolelle, sille puolelle se oli kuiteskin kallellaa... T: sh, enkä oo ikinä ottanut influenssarokotetta vaikka infektiopotilaiden kanssa päivittäin työskentelen...

9.10.2012
Felize
Felize

niin mutta jos ei ole koskaan ottanut influenssa rokotetta ja on kipea kerran kahteen vuoteen niin mitä sitä ottamaan jos on niin hyvä vastustuskyky muutenkin, joka on ihan varmasti kehittyny just sen takia kun ei olla hyperhygienisiä ja oteta ylimääräisiä rokotteita.

meiän lapset ei ole saaneet kuin ne rokotteet jotka sisältää nää mm. kurkkumätä ja tuhkarokkohommat.

kyllä influenssat sitten sairastetaan jos sellasia koskaan tulee.

6.10.2012
mustikka88
mustikka88

ei todellakaan. en halua tukea lääkefirmoja moisesta ihmisten huijauksesta. ja minusta on aina parempi jos ''luomuna'' kehittää vastustuskykyään. siksi ollaankin vain kerran 1-2vuoteen kipeenä.

5.10.2012
mustikka88
mustikka88

influenssan voi silti saada vaikka ottaakin rokotuksen. Tuohan on vain laskettu todennäköisyys, että tämä muunnos liikkuu tänä vuonna. Hups vaan jos ei ollutkaan, saat sen muiden mukana sitten jos huono säkä käy kun on rokotettu väärää kantaa vastaan.

5.10.2012
misukka
misukka

Ei olla koskaan ennenkään otettu ni ei nytkään.

4.10.2012
misukka
misukka

Ei todellakaan, ei kenellekkään. Ei ikuna.

3.10.2012
RJ89
RJ89

myö ei oteta ylimääräsiä rokotteita.

3.10.2012
riu
riu

---

3.10.2012
Felize
Felize
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...