taloyhtiön netti?!

onko tää nyt ihan normaalia ja eikö tää riko jotain jokamiehenoikeuksia? :D meille tulee siis loppuvuodesta netti kaikkiin asuntoihin, asutaan siis vuokralla kerrostalossa yksityisen vuokranantajam asunnossa.. meillä on tosi hyvä ja halpa netti joka just vaihdettiin, onneks nykyään ei enää oo mitään vuosien pakkosopimuksia vaan tän meidän nykyisen voi kyllä heti vaihtaa jos joutuu kahdesta päälleikäin maksamaan.. jokainen siis maksaa tästä yhteisestä netistä jonku hikisen summan, ei oo siis iso noin 15e mutta kumminkin just säästettiin sen verran kun otettiin toi uus netti 2kk sitten. ei oo kiva maksaa 2 nettiä mutten rupee tota nykyistä parempaa heti irtisanomaan.. kiva kun taloyhtiön kokouksessa ihmiset päättää ilman kaikkien sanaa.. voiko tätä siis mitenkään kiertää ? mua niin ketuttaa tämmöset joihin ei itse voi vaikuttaa kun tiukkaa on muutenkin nyt.. miten voin maksaa jostain johon mulla ei oo sananvaltaa ja kun hitto meillä on jo netti!?? se on siis vuokran vastike jonka hinta nousee joten siirtyykö se siis vuokralaisella tuohon vuokraan se summa vai mitä tarkoittaa vuokralaiselle vastikkeen maksu? meidän vuokranantaja on englantilainen joten ahdistaa sen kanssa meilailla kun se kirjottaa jotain ihme slangia :D mitä mieltä ootte; onko ok ja voiko tätä kiertää?

3.10.2012
AMP91
AMP91

Omistajan asia on tuo netti maksaa ku se sinne vastikkeeseen menee. Hän voi sitten tuohon vastikkeen korotukseen vedoten nostaa teidän vuokraanne. Mutta ei se suoraan teidän maksettavaksi tule vaan asunnon omistajan.

Uskoisin, että jos se netti tulee joka asuntoon ni tottakai teidän kannattaa se kaapelin kautta tuleva netti ottaa. Ihan varmasti käyttövarmempi ja nopeampi kuin teidän nykyinen modeemiyhteys. Ja uskoisin, että noita liittymiä myyvät tahot kyllä ymmärtää sellaisen tilanteen, että taloyhtiöön tulee yhteinen netti josta ette vuokralaisina tienneet. Ja siksi puratte sopimuksen.

Mulla opiskelija-asunnossa netti kuului vuokraan. Netin osuus vuokrasta oli joku 5e eli sillä summalla olis saanu minkäänlaista nettiä muualta.

4.10.2012
misukka
misukka

Kimurantti tilanne. Tuli vaan mieleen, että mites on katkeeko toi toinen netti jos taloyhtiöön tulee uusi toimittaja vai tuleeko talonetti samalta firmalta? Meillä oli soneran netti ja sitten kun talonetti avattiin niin laskuja vaan ei enään tullut. Kun tuli tää uusi systeemi.

3.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

juu asutaan vuokralla mutta ei kai vuokranantajakaan voi maksaa nettiä jota ei käytä tai josta ei päätä, onhan toi nyt tyhmää?? no netistä kun hetken etin niin löysin jonkun lakipykälän jonka mukaan se on pakko maksaa koska se liittyy johonkin moderniin muutoksiin tai jotain sellasta xD siis päivitetään netti vähän niinku päivitettäis joku mustavalkotv värilliseks eli pakollinen periaatteessa ja pakko on maksaa vaikkei nyt ihan elämän kannalta oo välttämätön..

3.10.2012
AMP91
AMP91

siis asutteko työ vuokralla? Jos asutte niin ei se teitä sinänsä koske. Vuokranantaja nostaa vuokraa jos on nostaakseen, mutta sen maksettavaahan tuo netti on. Hallitus tekee päätöksiä enemmistönä, siinä on olemassa taloyhtiöllä joku sääntö että kuinka monella päättäjällä se päätös on pitävä, se riippuu sitten mitä ne on siinä ihan alunperin sopinut keskenään.

3.10.2012
riu
riu

Nostan tätä, kun en vastausta tiedä.

(Lakipykälät on varmaan tähän "pakkonettiasiaankin" olemassa.)

3.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...