kihomadot?!?!?

tuo 9kk poika oli 2pv sitten hetken hoidossa siskolla jonka lapsilla löyty illalla kihomatoja.. nuo munathan ilmeisesti tarttuu erittäin helposti varsinkin tietysti lapsilla joilla menee sormet suuhun yms ja kauhistuttaa ajatus tuosta tartunnasta ja siitä helvetinmoisesta siivouksesta johon tuskin mies osallistuu innolla joten yksin tämä talo on kiva siivota ja kaikki lakanat yms pestä... kysymyksiä riittää ja terveyskeskus puhelintyypit ei tiä ikinä mitään enkä sinne voi varata aikaa vaan kysyäkseni asoita lääkäriltä joten tietääköhän tääl kukaan?? miten hemmetissä ihmiset putsaa matot(vauva meillä esim ottaa ilmakylpyjä lattialla) ja patjat yms isommat asiat jos ei oo mitään arkkupakastinta tai saunaa tms niin hitto varastoonko (ei kyllä mahdu meillä) vien ne kahden viikon ajaksi et munat on varmasti kadonnu ja kuollu? tämä ahdistus on mulle kamalaa joten älkää naurako, tuli vaan huonoon aikaan tää :D meidän imurikaan ei oo kovin hyvä ja riittääkö muka vaan imurointi sit patjoihin ym muihin??ei kumminkaan tarvi jäädä kun pari munaa niin se on taas sama rumba.   tuli taas hyvään aikaan tää mahdollinen tartunta kun toinen sisko sai just vauvan ja pitäis mennä sitä kattoon niin voinko mennä jos kannan jotai munia mukanani?? :D oireita ei ole viä mutta kun ne niin helposti tarttuu ja oireet ei ala ees heti niin pitääkö niitä nyt odottaa viikkoja ja tarutan kaikki sillä aikaa kun ootan munien kuoriutumista? voinko tehdä niin että haen nyt pyrvin kuurin ja siivoon huomenna, niin voiko sillä säästyä kaikelta? kun tehooko se lääke muniinkin? kun netissä luki vaan että se tappaa ne madot ja 2vk päästä uusintakuuri tappaa munista mahdollisesti kuoriutuneet uudet madot?? mutta siis entä ne munat kun niistä ei puhuta mitään vaan pelkästään jo kuoriutuneista madoista prkl :D   tiedän että hyvä perussiivous riittää mutta se on mulle sama kun viikon urakka kaikkine pyykkeineen, imurointineen, kahvojen hinkkaamisineen, vauvan pesu ja muu vaaterumba, kunsien pesu, pönttö, kaikki monta kertaa äääää!!! :D tieto siitä että kaikki on tehtävä ja heti ja huolella ja usein on niin hanurista... en halua mitään kuukausien juttua ja koska siis voin mennä sinne vauvaa kattoon??   en halua just synnyttänyttä äitiä laittaa siivoon mun jäljiltä koko taloo jos heidät tartutan mut enhän mä voi mennä kuukauteen käymään mihinkään jos ensin odotan mahdollista tartuntaa, sit yks kuuri ja viä toinen varokuuri 2vk päästä niin se on ikuisuus kaikkine siivouksineen joka välissä niin voinko mitenkään tietää ja huolehtia etten saa tartuntaa tai että jos sen sain jo niin et se menis yhellä kuurilla ja siivoomisella?? arhg sori paniikkiteksti mut on muutenkin siis tässä hirvee hulina samalla :D x)

3.10.2012
AMP91
AMP91

Meillä oli aikoinaan lasten päikyssä kihomatotapaus ja poika otti pyrviniä kerran ja samalla vaihdettiin kaikki petivaatteet, imuroitiin patja yms. Meille tauti ei koskaan eksyny, tosin pojalla oli silloin ikää jo 5v, mutta syö kynsiään jatkuvasti (raivostuttavaa!) eli herkästi munat olis siirtyny suuhun, siis ne kihomadon munat ;)

Totuus on se, että kihomadot saattaa olla oireettomana jopa 2kk eli ei kannata kotiin linnottautua odottamaan onko saanu "tartunnan".. Ymmärrän kyllä pelkosi sen vastasyntyneen puolesta, mutta hyvällä käsihygienialla sen leviämisen saa hyvin estettyä ja voihan sitä hakea vaikka käsien desinfiointiainetta ja hieroa sitä käsiinsä kunnolla ennen kuin vauvaan koskee...

3.10.2012
marjaana
marjaana

Sairaslapsi.com-sivustolla mainitaan, että apteekista saa ilman reseptiä suun kautta otettavia lääkkeitä tähän.

Joten soitapa apteekkiin, tai käy, niin saat tarkempia neuvoja.

3.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...