mikä on mielestänne "normaali" kuumeilun pituus?

siis tarkoitan tässä nyt esim flunssan yhteydessä tulevaa kuumetta. Olen nyt viikon päivät ollut enemmän ja päivän kipeenä ja koko sen ajan kuumeessa. Alussa oli kurkku kipeä, joka muuttui flunssaksi ja nyt on flunssakin huomattavan vauhdilla paranemassa, mutta kuume junnaa paikallaan. o.O Otan särkylääkettä aamuin illoin alentaakseni kuumeen ja saan sen sillä n.37 asteeseen. Mutta taas iltaisin se on jo 37,2 ja tänään oli huippu, 37,4. Eli selvä pikkulämpö mielestäni. Oireiksi en voi sanoa muuta kuin, että huomaan puuskuttavani huomattavasti kun kiipeän portaat yläkertaan ja yritän esim. lukea lähes samantien tytölle unisatua. voi tosin johtua ihan vaan huonosta kunnosta, mutta nyt se on tullut ainakin huomattua.

1.10.2012
Halitintti
Halitintti

tosi jännä homma, jos ns. suht korkea kuume mielletään vasta oikeaksi kuumeeksi. Kuitenkin, esim. mieheni työpaikalla sairaslomaa ropisee, kun mittari värähtää piirun verran yli 37. Ihan kainalosta itseltäni mittaan kuumeen, olen myös verrannut digitaalista ja ns. kunnon mittarin lukemia (jota pitää pitää kainalossa sen 10 min. että tulee luotettava tulos), koska alussa olin varma, että mittari on vain vanhuuttaan mennyt epäluotettavaksi. Mittaan kerran aamusta/päivästä ja joskus uudestaan illalla, en kokoajan kulje mittari kädessä. Olen kuullut, että joillain tätä lämpöilyä on kestänyt kauankin, ennen tilanteen normalisointia. Siksi en oikein ole osannut päättää, onko tässä omassa tilanteessa mitään lääkäriä vaativaa. 

Jos panikoisin, olisin siis jo päiviä sitten mennyt lääkäriin. ;) Mutta kiitokset vastauksista, luultavasti hoitaja/lääkärisetä sanoo sen painavimman tuomionsa, jos niikseen tulee.

8.10.2012
Halitintti
Halitintti

en oo soittanut lääkärille... pohjalainen jästipää ku oon. :)

7.10.2012
Halitintti
Halitintti

miulla oli joskus pahimmillaan  pikkulämpöilyä 37,1-37,3 pari kuukautta päivittäin. siihen ei muistaakseni syytäkään löytynyt, mutta olin  mie kuule väsynyt:O

oli  se sen  verta pientä kumminkin ettten  töistä uskaltanut pois jäädä,mutta otti se kunnonkin  päälle.

sitten  se parin kuukauden jälkeen vaan loppui. kumma juttu.

eikö ne lekurissa ole vielä labroja ottaneet?

7.10.2012
Blanco
Blanco

musta tuo 37,5 on kyllä jo ihan selvä kuume, varsinkin aikuisella o.O Miehellä on ihan kanttu vei, kun lämpö alkaa oleen piirun yli 37 astetta... Tietty meillä on eri peruslämmötkin, etten voi sanoa, että ite olisin niin "herkkä" kuumeen suhteen. Olin tosiaan suht normaalisti vielä kotihommissa, vaikka kuumetta oli yli 37, 6.

 

Lopetin kuumeen mittailun pariksi päiväksi, kun sain mittarilla alle 37:n arvon (ajattelin, JESS nyt se meni ohi). Tänään oli taas tosi kuuma otsa ja mittasin kokeillakseni myös kuumeen... taas yli 37. :/ En kyllä oikein tiedä mitä tässä tekisin. Olo ei välttämättä ole ihan täyskuntoinen, mutta en tiä onko se joku äitinluonto vai mikä, mutta en mä osais kyllä vaan sängyn pohjalla poteakkaan, kun ei tuota korkeammalle nouse. Ja kuumelääkkeiden kans oon vähän samalla suunnalla misukan kans, en osaa ottaa kuumetta alentavaa kuin vasta reilusti kuumeisena.

7.10.2012
Halitintti
Halitintti

Minusta kuume riippuu ihan siitä mikä on normaalilämpö ja millaiseksi tuntee olonsa ylipäätään.

Lämpö voi ihan hyvin olla koholla useammankin päivän. Kuumehan indikoi sitä, että kroppa on puolustusasemissa ja jotain vastaan taistellaan. Ei se välttis ole tulehdus. Ihan flunssaviruskin saa kehon lämmön nousemaan.

Sulla on nyt jotain pientä siellä menossa kokoajan. Mut jos on yli viikon ihan vetämätön olo ettei yhtään helpota ni mä ehkä soittaisin terkkariin ja kyselisin, että voiko tuolle mitään tehdä vai pitääkö vaan potea. Ja milloin olisi se hetki ku pitää olla yhteyksissä. Mua alkaa haitata siinä vaiheessa ku lämpö nousee jonnekin 37,8 tietämille. Silloin on se aste ylilämpöä ja olotila täysin nuutunut. Ja rehellisyyden nimissä, ni en minä kuumetta alentavaa ota ennen ku lämpö on yli 38:n. En mä anna kakaroillekaan enenn ku lämpoö alkaa nousta tuosta 38:sta ylöspäin. Esikolla se nimittäin huitasee sit hetkessä 40:een. Kuopus ei ole vielä kuumeessa ollutkaan.

2.10.2012
misukka
misukka

Mun piti jo aamulla kommentoida lisää mutten päässyt enää läpi. Mä en ole kyllä missään virallislita sivulta tai kirjasta lukenut että aikuisilla olisi mitään kuumerajaa.

Ihmisen normaalilämpöhän voi vaihdella 35,8-37,8 välilllä monesta tekijästä riippuen. Toisilla on myös jatkuvasti alempi normaalilämpö kuin toisilla. Mun oma normaalilämpö on 36astetta joten kyllä minulla on kuumetta kun se menee 37yli. Mulla ei edes koskaan nouse 38 eteenpäin.

Lapsellahan pidetään varsinaisena kuumenrajana 38 astetta jos lapsi on levossa. Meidän pojalla on kanssa aika alhainen normaalilämpö ja hänestä huomaa että hän on kuumeinen kun mittari näyttää 37,5.

2.10.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler

eiks toi 37,5 oo lapsen kuumeen määrittely?

2.10.2012
Halitintti
Halitintti

mulla on yleensä sen 3 päivää kunnon kuume ja sitte ehkä sen päivän pikkulämpöä (jos on siis KUNNOLLA kipeänä) Nyt ollu jo viikon just tätä samaa luokkaa lämpö, ja ei tosiaan ainakaan panadolit tätä laske. Taas oli jo kasilta läpö tasan 37, vaikka vasta herännyt ( ja viimeisenä ennen nukahtamista, otin viä tabletin). Yön olen kyllä nukkunu niinku tukki... tainnut olla hieman univelkaa. Vetämätön olo on jatkuvasti, ja toivoisin vain voivani pian olla taas ihan normaalisti. Luulisi, että kuumekin laskisi, jos ei oo enää mitään selviä oireita. Eikö kuume kuitenkin ole merkki tulehduksesta tms?

Sitäkin tässä miettinyt, että olenko raskaana, mutta ei kai se läpö silloin noin "korkealla" oo? :D

2.10.2012
Halitintti
Halitintti

Mulla ainakin saattaa flunssa pitkittyä just tollain, olen aina epäillyt että se johtuisi siitä ettei mulla nouse kunnon kuume. Viikon flunssa on ihan vakio ja kahteen viikkoon venyy vielä helposti.

Mutta jos yhtään epäillyttää että voisi olla jotakin flunssan lisäksi esim joku tulehdus niin soita/mene ihmeessä lääkäriin.

2.10.2012
alexsandra
alexsandra
1 year, 11-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...