Sokerirastitus kontrolli 1 vuosi

Onkos tästä kokemuksia? Itseäni stressaa tää kontrolli. Varsinkin kun asia oli tapeetilla koko raskausajan, vaikka kotiseurannan arvot oli loistavat, eikä mitään ruokavaliota kummempaa tarvittu. Paasto arvo oli vähän kohollaa ja muistaakseni tunnin arvo desimaalin.

1.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

Toivottavasti pysyis sokrut kuosissa ruokavaliolla. Muistat nyt vaan syödä tasasesti pitkin päivää ja pääasiassa pitkiä sokereita eli ruista, täysjyvää ja kuituja.

11.10.2012
misukka
misukka

2h tunnin paasto oli kohollo eli ruokavalio ja vuoden päästä kontrolli.

11.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

Huonostihan siinä kävi. Onkos jollain tästä jatkosta kokemuksia?

10.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

miekään en oo käyny diabeteshoitajalla :D kertaakaan. 2 kertaa kuitenki saanu leiman ottaani.

Noh vielä ehtii. Tälläkin kertaa pitää mennä se litku juomaan rv 26. Onneksi ei tarvinnu nyt heti alussa mennä. En olis varmaan suostunukkaan. On se sen verran kauheeta tavaraa.

5.10.2012
misukka
misukka

Tänään vielä soittelin siitä tulosten kuulemista jne. Niin selvisi, että kaikki jotka tuon diagnoosin saa ois tarkastettava 1 vuoden päästä. Kun se riski tosiaan siihen 2.tyyppiin kasvaa siten, että seuraavat 5 vuotta on niitä mahdollisia vuosia, jolloin tauti puhkeaa. Ja ois munkin kuulemma pitänyt jo käydä raskausaikana diabeteshoitajalla, mutta jostain syystä mua ei koskaan sinne ohjattu.  Kysyin että onko siinä joku todennäköisyys olemassa niin vastaukseksi sain, että se riittuu  täysin henkilöstä, perimästä jne. Eli sillä pistikö vai söikö ohjeiden mukaan ei kuulemma ole välilä. Nyt jännityksellä odotetaan tulevia viikkoja tuloksia.

3.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

No mun ei tarvinu tehä mitään, siis en tehny mitään muutoksia ruokavalioon kun kotona pistelin.

3.10.2012
Lintu4
Lintu4

Lintu: ilmeisesti sulla katsottiin ettei ole tarvetta kontrolloida kuten ei mullakaan nähtävästi loppujen lopuksi. Kysyin vielä siellä 1v neukkulassa et tarviiko mennä ni totes et ei tarvii. Sillon ku sen rdb-diagnoosin sain ni sillon oli hyvin tiukkana et pitää sit mennä vuoden päästä synnytyksestä. :D

Ehkä se on tärkeempää mennä niillä joilla oikeesti ollu jotain häikkää niissä sokruissa eli jouduttu ottaa insuliinit käyttöön kun ei ruokavaliolla pysy kurissa.

Mun tosiaan tarvinnu muuttaa muuta ko siirtää iso iltapala päivälliseksi ja kaikki oli kuosissa.

3.10.2012
misukka
misukka

Mä en oo ees kuullukaan mistään kontrollista! Itellä raskausaikana kanssa se yhen tunnin arvo oli yli rajan ja pari viikkoo kotona seurasin mut ei mulle kukaan ees maininnu et pitäis uudestaan testata??!!

3.10.2012
Lintu4
Lintu4

MiTan, kyllä se joillekkin saattaa olla aika tosi suuri vaiva mennä sinne labraan muutamaksi tunniksi.

2.10.2012
RJ89
RJ89

Eihän paharasti ole, mutta jotenkin vaan tuli sellainen apua olo! Kun tosiaankin ennen raskauksia aina ollut hyvät sokerit, mutta sit neuvolassa oltiin heti et joo-oo mähän sanoin jne. Kun oo tälläinen tasapaksu ja lyhyt. Ja tästä tehtiin mielestäni jotenkin hirveän syyllistävä asia. No kuitenkin aika on jo varattu eli kohta tiedetään miten kävi.

2.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

Mä oon aivan unohtanu mennä, meillä se oli puolen vuoden päähän se kontrolli. Mut enpä mä jaksa luitani sinne rehata kun mulla napsahti rasituksessa paasto rajalle jostain kumman syystä, kotona ILMAN ruokavaliomuutoksia kaikki arvot paremmat kuin hyvät.. Outoa. Mutta en siis jaksa luitani moiseen ajanhukkaan rehata. Mulla on tuola mittari jos musta alkaa tuntumaan että ei oo sokerit ookoo. :D

1.10.2012
RJ89
RJ89

Raskausaikana ja vielä ku tuo mein pienin oli ihan pikkunen ni jaksoi siitä kontrollirasituksesta puhua mutta kun vuosikasneuvola oli ni ei puhettakaan et tarttis mennä. Ja just toi sama oli mullaki, et paastoarvo oli rajalla ja kotimittaukset täysin ok. Sama rasitus se vaan on ku raskausaikanakin, mut siitä en tiedä et onko raskausajan viitearvoilla vai normaalin diabetestestin viitearvoilla. Raskausdiabeteksen diagnoosinhan saa ihan törkeen paljon helpommin ku ne raja-arvot on niin tiukat.

1.10.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...