Lasten matkustus yksinään

Kysäsenpäs teiltä, että laittaisitteko te kaksi eloisaa lasta, poika 7v ja tyttö 6v, kaksistaan bussilla neljän tunnin matkalle?

1.10.2012
marjaana
marjaana

En laittaisi aloittajan lasten ikäisiä  kaksistaan bussiin.

En laittaisi meidänkään lapsia, vaikka ovat jo 12 ja 5.

Kummassakin tapauksessa, että vanhemmalla lapsella olisi liian paljon vastuuta.

2.10.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kerron hiukan taustaa: Eli meillä on kyseisten lasten isän kans riita siitä voiko lapset matkustaa bussilla hänen luokseen. Vuosia kuskattu lapset puoliväliin ja vuosi sitten ilmoitti ettei enää suostu ajamaan sitä matkaa (90km/sivu). Itse asias aloitti kaks vuotta sitten puhumisen asiasta jolloin lapset siis 4 ja 5. Ja mä oon koko ajan ollu vastaan, mutta ei.. Oltiin tapaamisista oikeudessakin, mutta ei tuomari ottanut kantaa kulkemiseen.. Nyt ex on haastanut mut oikeuteen kun en lapsia laita bussilla.. oon kuitenkin jokainen tapaamisviikonloppu ehdottanu puolivälin vaihtoa, mutta hän ei ole siihen suostunut.. Eikä suostu, että tulis itse bussilla tai junalla hakemaan lapset... Ei oo juurikaan lastensa kans tekemisis, ei edes soita vaikka pojalla on oma puhelin.... 

Ajattelin vaan, että oonko oikeesti ylisuojelevainen, mutta kiva tietää, että on muitakin jotka ajattelee samalla lailla :)

2.10.2012
marjaana
marjaana

En todellakaan.Meillä isommat kulkevat 3h matkan junalla isälleen kaksin,mutta ovat jo 13 ja kohta 10..reilu vuoden ovat kulkeneet ja sitä ennen paljon kuljettu tuota väliä lasten kanssa=)

1.10.2012
huiskutin
huiskutin

Sepä se, kun nuo tappelee jos ovat kymmenen minuuttiakin kaksistaan... ja se on heti lyömistä, potkimista ja sormien vääntelyä ja HUUTOA...

1.10.2012
marjaana
marjaana

En usko. Riippuisi niin paljon lapsista, että osaisivatko he olla keskenään kunnolla ja tietäisivätkö missä jäädä pois. Toki kuljettaja varmasti pysäkin kertoo lapsille kun hälle asian selittää. Mutta kyse on lähinnä siitä, voiko näihin lapsiin luottaa että pärjäävät keskenään. 4 tuntia on kuitenkin pitkä aika ja pitkä matka kulkea.

1.10.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...