vähän reilu 1-vee ja nenäverenvuoto :/

Oonkuullut, että pienillä lapsilla voi tulla todella helpostikkin verta nenästä, mutta meillä on tainnut ensimmäinen nenäverenvuoto olla tuolla tyttösellä vasta joskus yli 2-veenä, ja siis sen jälkeen ei ole ollutkaan.   Nyt tämä meijän kuopuspojalla on vuotanut kahtena peräkkäisenä päivänä verta nenästä, samasta sieraimesta. :/ Itse ei reagoi millään lailla asiaan, mutta tytöt aina pelästyy ja alkaa kiljumaan äitiä ja isiä, kun näkevät. Itseä ihmetyttää, kun vuotaa noin usein, eikä mielestäni ole päätään/kasvojaankaan kolautellu.

30.9.2012
Halitintti
Halitintti

Kiitos pekkajamatti mä mietin pääni puhki mitä sanaa siitä käytetään ja laapistushan se oli. Multa ei tosiaan lääkärit ole suostunut laapistamaan kun olen ollut pieni. Silloin sitä ei suositeltu mutta suosituksethan tosiaan muuttuu.

30.9.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 1-month-old toddler

Meidän esikoiselta onn laapistettu, keino, josta alexsandra kertoo tuossa.

Esikoinen oli jotain 4-5-vuotias.

30.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Mä yleensä hetken valutan lavuaarin yllä isommat pois ja sitten painan kylmällä ja pistän pumpulia/paperia sieraimen tukkeeksi. Saman lailla muistan että lapsena toimittiin tosin tuon valuttamisen olen lisännyt itse myöhemmin.

Mun siskopuoli on mua 15vuotta vanhempi ja hänellä on ollut sama vaiva. Nenän pinta verisuonia on jotenkin "poltettu" lääkärissä hänen ollessaan pieni. Mun ollessa lapsi tuota ei enää suositeltu en tiedä miksi siskolle siitä oli ainakin apua. En osaa sanoa mikä on käytäntö nykyään.

Kyllä mä tuon asian voisin ottaa esille esim. neuvolassa tai jos muusta syytä on asiaa lääkäriin. Kunhan vain varautuu siihen ettei niilläkään ole mitään keinoja/toimenpiteitä.

30.9.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 1-month-old toddler

osaisitteko sanoa mitä keinoja noin pienellä on pysäyttää sitten se vuto, jos nyt sattuu tulemaan niin vauhdilla, ettei millään meinaa loppua? Hirvittää, kun ite oon tosiaan sitä tyyppiä, jolla ei nenä oo vuotanut kuin pari hassua kertaa koko elämän aikana... siksi jotenkin ahdistaa tuo ajatuskin, että noin pieni "vauva2 joutuu tämmöstä kokemaan. :/

30.9.2012
Halitintti
Halitintti

Mulla on vuotanu verta nenästä usein niin kaun kuin muistan ja äidin puheiden mukaan ihan vauvasta asti. Talvella ja näin syksyllä kuivan huoneilman ja pakkasen takia. Vuotelee ihan muuten vaan. Muuhun aikaan riittää kun esim esikoinen vauvana otti vähän nenästä kiiinni.

Toisilla on nenän verisuonet lähempänä pintaa kuin toisilla. Mun kaks kymppisellä veljellä on elämänsä aikana varmaan 5 kertaa vuotanut verta eikä koskaan ilman syytä. Mulla on talvella päiviä jolloin jonki kumpi sierain tuntuu vuotavan koko ajan. Kun joku suoni aukeaa ja alkaa vuotaa se on jopa pari päivää herkillä ja alkaa vuotaa helpommin uudestaan.

30.9.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 1-month-old toddler
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...