Teippivaippa vaiko jo housuvaippa?

Missä vaiheessa olette vaihtaneet teipparin housuvaippaan? Meillä on poika ruvennu melkoisen hankalaksi vaipan vaihtotilanteissa, ja mietin että sujahtaiskohan se housari pikkusen helpommin päälle kuin teippivaippaa laittaessa menee hermo sekä mulla että pojalla. Mietin vain että onko poika vielä liian "pieni" housuvaippohin (okei painaa jo melkein 10 kiloa vajaan 6kk iässä) ja pysyykö päällä hyvin ryömiessä ym? Kertokaapa mielipiteitä!

27.9.2012
p1rpana86
p1rpana86

Jossu08_ joo siis housari toimii kyl muuten tosi hyvin. Ei päästä läpi ja pysyy päällä, MUTTA tuo kosteus ei ole kiva homma. 

Ja kyse ei ole siitä ettenkö vaihda vaippaa tarpeeksi usein.

5.10.2012
p1rpana86
p1rpana86

Joo nyt on parisenkymmentä housuvaippaa käytetty ja kylläpä huomaa eron imukyvyssä! :O Teippivaippa imi tosi hyvin ja vaikka oli kuin märkä vaippa niin paikat oli silti kuivana. Nyt housuvaippaa käyttäessä ei tarvi olla isotkaan pissat kun etumus on "lilluu" pissassa ja alkaa heti punoittaa.

Muuten kyllä ihan toimiva peli, mutta taidanpa tuon säkin jälkeen siirtyä kiltisti takasin teippariin. Vaipan vaihto on nimittäin ihan samaa tappelua oli niitä teippejä eli ei :D

5.10.2012
p1rpana86
p1rpana86

Kokeilemalla se selviää mikä sopi meille ei välttämättä sovi teille.

Meillä käytettiin ainostaan teippivaippoja kunnes poika oli 2.v Mun mielestä teipit imee helpommin ja ovat halvempia. Meillä ei laittamisessa ole oikeastaan koskaan ollut mitään isompaa ongelmaa. Makuultaan vaihdettiin kunnes oppi seisomaan tukea vasten. Siitä asti vaihdettiin seisten. Mä en osaa vaihtaa sylissä musta se vaippa ei vaan mene hyvin.

Tosiaan nyt on päivät ja yöt housuvaipat käytössä mutta juuri ostin paketin teippejä. Kun syksyllä/talvella on enemmän vaatetta päällä meillä on aina esim. kaupoilla ollessa teippivaipat niin ei tarvitse riisua kaikkia housuja vaipan vaihtoa varten.

27.9.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 3-month-old toddler

Meillä poika nyt 7kk ja painaa varmaan tällä hetkellä vähän yli 8kg. Vaihdettiin täs lähiaikoina samasta syystä housuvaippaan.. Eka paketti nyt menossa, lähinnä kokeillaan miten sopii ja sujuu.. Sama rimpuiluu ja kääntymistä, jalkojen heilutteluu kun teippivaipankin kanssa. Makuulteen ehkä hankalampi pukea. Kun on saanu yhden jalan sujautettuu reijästä ja on toista laittamassa niin vetäsee sen toisen pois. Eli pitäis saada pidettyy siitä toisesta kiinni ettei vedä pois. Jos nopeesti onnistuu laittaan niin sitten ei ehdi. Istuviltaan laittaminen sylissä onnistuu paremmin, ja jos lapsi vähän seisoo itse kun nostaa pystyyn niin siinä sitten helppo vetää vaippa paikoilleen. Teippivaipan kanssa myös kokeiltu laittaa istuvalteen, onnistuu muuten mut paljon hankalampaa ja sit jää sieltä jaloista huonosti ja joutuu makuulteen korjaileen tai jopa laittaan uudelleen.. Tällä hetkellä kyllä koen ton housuvaipan paremmaksi pukea, vaikka rimpuiluu sekin on kun täytyisi päästä pojan äkkii liikkelle. Mutta
Varmaan helpottuu tästä kun oppii istumaan itse, niin hope so helpompi laittaa :) Meillä poika ryömii kovaa vauhtia ja pikku hiljaa konttailee.. Luultavasti liikkumisen kanssa parempii ja mukavampii noi housuvaipat vauvalle.. Tai niinhän kaikkialla niistä sanotaan. Itse ainakin uskon että näin on. Ei ole kiristäviä teippejä siinä mahan kohdalla, pääsee maha olemaan rentona ja "roikkumaan" kun lapsi on esim konttausasennossa. Ottakaa kokeiluun, miten sopii ja mitä lapsi tykkää, miltä tuntuu pukea päälle, onko hankalampi vai helpompi.. Mies on nää housuvaipat kokenu hankalina, mutta kyllä se siitä oppii pikkuhiljaa paremmin laittaan. Välil täytyy avustaa ja pitää poikaa paikoillaan tms.

27.9.2012
kaUnis
kaUnis

Meillä esikolla siirryttiin housuvaippoihin ku oppi seisomaan (7kk ikäsenä) ja siitä lähtien ollaa pidetty niitä. Mun mielestä ne on niin kätevät, ku tuo poika on varsinainen kiemurtelija nykysin ettei oikee teippivaippojen laitto onnistu. Ja yöllä mun mielestä housuvaipat pitää paremmin, kokeiltiin yhessä vaiheessa teippivaippoja yöllä pitää mutta ne ei pitäny ja aina tuli läpi.

27.9.2012
Keisarinna
Keisarinna
19 weeks pregnant

Kokeilemalla se selviää et onko hyvät. Meillä ainakin kätevämpi ja isikin tykkää enemmän. Meillä tuo poika eilenki veti aivan hulluksi vaipanvaihdon kun olkkarin lattialla yritin. Sen että sain teipit aukastua niin lähti sukkahousut nilkoissa konttaamaan karkuun niin että kakka heilu pyllyssä kun oli tarttunu kiinni :D Monesti illalla kun laitan teippivaipan joudun pyytään miestä kaveriksi että viihdyttää poikaa niin saan nopeesti teipit sutastua kiinni.

27.9.2012
iputin
iputin

iputin: Minä ihmettelin samaista liberon postia ja pähkäilen tässä nyt että kokeilenko housaria.

Meillä poika on vaippaa vaihtaessa tuhannen mutkalla, kääntyilee joka suuntaan, jalat on koukussa (varpaat suussa) tai ihan tikkusuorana. Kiljuu ja huutaa jos ei ole vaippa just silläsekunnilla paikallaan.. 

Mummulla ei meinaa vaipan vaihto sujua ja täti ei suostu pojalle vaippaa vaihtamaan ollenkaa ku on niin haastavaa :D

27.9.2012
p1rpana86
p1rpana86

esikolla vaihettiin n.8kuisena kun ei pysyny enää yhtään paikoillaan ja osasi jo kävellä tukia pitkin.

tällä toisella on käytössä vielä teipparit ja ikää 10kk, pysyy ihan hyvin paikoillaan vaikka kävelee myös tukia pitkin.

aion käyttää teippivaippoja niin pitkään kun mahollista tai 1vuotiaaksi. on niin paljon halvempia :D

27.9.2012
mustikka88
mustikka88

Meillä 6,5kk otettiin just viime viikolla housuvaipat käyttöön, ihan tuon takia että vaipanlaitto on ihan tuskaa... Jätkä konttaa karkuun, nousee istumaan, pyörähtää mahalleen. Öisin on teippivaipat käytössä. Mutta mä ihmettelin tuota kun liberolta tuli postia että vauva nukkuu paremmin housuvaipoissa :O Meillä tosin poika painaa 7kg ja housuvaipat tahtoo vähän falskata kun on niin hoikkapoika.

27.9.2012
iputin
iputin

Mä en muista yhtään milloin esikon kanssa alettiin käyttää päivisin housuvaippoja. Hoitoon ku piti kuitenki olla teipit, ja yöllä. Kuopus on 1,5v eikä sillä ole vieläkään käytetty housuvaippoja muuta ko vähän pakon edessä ne näytteet pois.

27.9.2012
misukka
misukka

Meillä on teippivaipat ollut kummallakin pojalla yöllä. Esuikoisen aikaan Liberon teippivaipoista nro 6 oli isoin, ja sitä käytettiin jo varhaisessa vaiheessa. Piti siis pissat yöllä vaipassa. Hyvin nukkuva kaveri.

Nuoremmalla en muistaakseni käyttänyt housuvaippoja ollenkaan, kun päivällä ei tarvinnut ollenkaan vaippaa aikaisessa vaiheessa, ja teippivaippaakin pidin yöllä varulla lapsella päällä. Oli aikaisessa vaiheessa jo useasti kuiva yön jälkeen.

27.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...