Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

Mitenkäs täällä voidaan?

Itselläni on nyt rv. 22 menossa (LA 2.2) ja nyt alkaa olla vauvan päivärytmi jo tiedossa. Illat tuntuvat olevan jumppa/potkunyrkkeilyharrastuksille sopivaa aikaa, samoin kuin klo 03:00 aamulla. Usein on siis tullut herättyä aamuyöstä juurikin noihin aikoihin siihen että toukalla on bileet menossa. Tässä vaiheessa nuo potkuthan ovat vain suloisia ja ihania, mutta tiedän että loppuvaiheesta ne alkavat ärsyttämään jo. =D Esikoinen oli ainakin kova potkimaan juurikin sellaisissa tilanteissa, jolloin tarvitsin keskittymistä. Viime viikon alusta asti nuo potkut on tuntuneet ihan ulkopuolelle asti, näinköhän tämä kuopuskin on pitkä kuten esikoinenkin oli. Esikoisen syntymämitat olivat 53cm ja 3860g. Keskiraskauden lääkärikäynti (samalla ensimäinen lääkärikäynti) pitäisi varata tällä viikolla ja toinen ultra tulisi ensi kuun 16.päivä. Saa nähdä näkyykö sukupuoli ultrassa, esikoisen kanssa sitä en erottanut, mutta silloin ultra ei ollutkaan 4D versio. Hassua tässä on näiden lasten kanssa se, että esikoinen on horoskooppimerkiltään skorpioni, kuten isänsäkin, ja jos kuopus syntyy ajallaan on hän vesimies, kuten minäkin. =D Mutta riittää minusta, mitäs teille muille kuuluu?

24.9.2012
Cirraffe
Cirraffe

On parempi olo ja ei :D Enää ei onneksi ole tarvinnut käydä töissä, kun minullakaan ei jalat meinannut kestää seisomista. On saanut levätä nyt! Varmaan se oli sillon lokakuussa jo närästystä, kun nyt se on iskenyt kunnolla. Varsinkin illat ja välillä yöt on kamalia, kun närästää. Rennietä piti käydä ostamassa, on siitä varmaan vähän apua :)

Onhan noita vaivoja tullut :) 8 tuntia ei meinaa pystyä istumaan koulussa, kun alkaa käydä alakertaan. Vauva on ollut jo hyvän aikaa pää alaspäin ja tosi alhaalla, mut ei oo kuitenkaan vielä kiinnittynyt. Helposti tuo masu kovettuu, mut kipeetä ei se tee. Turvotuksia mullakin on, 2 viikon aikana oli tullu 2 kg painoa lisää, joten terkka vähän mulkoili, mut sanoin, että turvottaa "vähän"! Sokerit on onneks pysyny hyvinä :)

Eipä olis tosiaan enää kauaa :) Hurjan nopsaa on menny aika ja kaikista vaivoista huolimatta olen kyllä nautiskellut tästä olosta niin paljon kun olen pystynyt! Ajattelin, että kuun vaihteessa voisi alkaa laittaa kotia valmiiksi :) Pitäis joku päivä ottaa projektiksi tuo esikoisen jäljiltä olevien vauvan vaatteiden perkaaminen. Vois käydä ostamassa sitten tarvittavaa, jos jotain puuttuu. Esikoinen on syntynyt kesäkuussa, joten enemmän on kevyempää vaatetta. Toppapuvun olen jo ostanut nyt alesta :)

Sullahan lähtö voi tulla melkein millon vaan jo, kun viikkoja jo 37! :)

10.1.2013
niina_4
niina_4

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

10.1.2013
niina_4
niina_4

Mulla ei ole tämä foorumi toiminut taas ollenkaan hetkeen joten vastailu onkin jäänyt. =D
Toivottavasti sulla on jo parempi olo. Itselläni alkaa olla liikkuminen todella vaikeaa, jos olen tunnin jaloillani on loppupäivä pilalla. Kävely on vaikeaa ja turvottaa ja huh..

Liitoskivut on ihan älyttömiä. Yölläkin tulee herättyä aina kun käännän kylkeä niin nivusiin vihloo ihan kunnolla.

Onneksi tätä ei olisi enää pitkä aika jäljellä. Ei malttaisi odottaa helmikuuta ja sitä että kuopus olisi sylissä. =)

2.1.2013
Cirraffe
Cirraffe

Jokos selvis kumpi tulee? Meille tulee toinen poika :) Eipähän tarvii tuon esikoisen vaatteita alkaa heittää pois ja ostaa uusia. Kaikki oli muutenkin hyvin rakenneultrassa, mutta kyllä jännitti, tärisin ihan :D Tuon ultran jälkeen tuli kamala tarve ostaa kaikkea, mutta oikeastaan mitään ei tarvita! Turvakaukalo ostetaan tutuilta niin tiedetään ettei ole ainakaan kolaroitu ja noita vaatteita tosiaan on jo monta laatikkoa. Ainoa mikä pitää ostaa niin on joku toppa/kevyt toppapuku, mut vielä ainakin ovat käytettynäkin hirveen kalliita :O Mietinkin, että melkein joulualeen ku odottaa niin saa samalla hintaa uuden ku mitä pyytäävät käytetyistä! Eilen käytiin kattomassa yökkäriä niin ihan ku normi vaatteetkin olis kallistunu. Esikoiselle ostettiin sillon joskus yökkäri rakenneultran jälkeen ja nyt ajattelin samaa niin 17-20€ oli. Pitää sekin ettiä jostain alekorista :D 

Perjantaina piti ihan oksentaa ku oli taas pahaolo, ei mulla varmaan närästystä ole ku ei ollu semmonen olo. Ihan vaan huono-olo oli :/ No, onneks noita ei ole enää 24/7! Melko helposti vielä masu kovettuu (ihan jo imuroidessakin tai jotain painavaa kantaessa), mut ei ne tuolla rakenneultrassa ottanu mitään kantaa siihen. Pitää sit neuvolassa mainita. Mulla kun ei tullu esikoisen aikaan ku noita mahan kovettumisia ja sit kipeet supistukset tuli ku piti jo lähteä synnyttämään niin en tiiä millasia ne kipeet supistukset sit on muuten :) Välillä on jomotellu nimittäin alaselkään, mut ne on sit menny ohi.

14.10.2012
niina_4
niina_4

En minä enää jaksa anopin sanomisista välittää :) Tietty vähän aikaa saattaa tuntua ikävälle, mut ihan sama, minä ja minun mies tehdään itse päätöksemme, ei ne sille kuulu. Ja monesti se jäkättääkin minun miehelle, niin etten minä kuule ja mies sitten joskus kertoo minulle, mistä se taas on vetäny herneen nenään. Se ei tykkää siitäkään, kun tykkään matkustella ja mieskin hieman innostunut siitä. Sen mielestä meidän pitäisi siis istua kotona ja säästää rahaa :D Monesti käyn pojan kanssa kaksin Helsingissäkin sukuloimassa ja pari kertaa käyty ulkomaillakin. Eli meidän 3v poika on matkustellut enemmän kun se. Viimeksi mies valitteli äitilleen väsymystä ja että ois kiva vähän rentoutua, niin en voinu olla mainitsematta, että mitäs jos lähdetään ulkomaille ens keväänä. Anoppi valahti ihan kalpeaksi XD 

Huh, itse tosiaan rehkin vähän liikaa viikonloppuna ja olen nyt työharjoittelussa ja sielläkin ollu raskasta niin olen ihan poikki. Tänään ei oo onneks pahemmin ollu harkkasupistuksia, mutta eilen juili alaselkäänkin, meni sit levolla ohi :/ Täytyy yrittää ottaa vähän rennommin jo. Jos olisin omissa töissä niin olisin varmaan saikulla vähän aikaa. Nyt pitäis jaksaa, ettei harkka jää kesken. Saa nähä millon sit jää pois omista töistä. Meinasitko sinä jaksaa äippälomaan asti?

Nuo rajat (paino, verensokeri yms. ) on kyllä toisaalta rasittavia. Itsellä ei ole ylipainoa, mut paastosokeri oli raja-arvolla niin sain sitten raskausdiabetes diagnoosin, siinä on kans joku tietty kilomäärä, minkä yli paino ei saa nousta. Mut minkä sille voi jos se nousee! Jos vauvalla on kaikki ok ja on ihan normikokonen, kun se painohan voi nousta vaikka turvotusten vuoksi tai jos on paljon lapsivettä.

Mä taas haaveilen vielä yhdestä lapsesta vaikka tämä toinen on vasta masussa, mut saa nähä saadaanko sit enää :)

Mä en oo vielä päättänyt, että teenkö tästäkin isyyspakkauksen. Esikoisen aikaan tein. Nyt en tiedä mitä antais, jos antais :) Varmaan jotain pientä kehittelen, jos on tylsää lopussa. Sen olen miettiny, et ku muistais niin ostaisin esikoiselle jonkun kivan lelun ja se sais sen sairaalassa sitten vauvalta :) Ootteko miettiny käykö teidän esikoinen sit kattomassa sinua ja vauvaa sairaalassa? Vai tuleeko vasta hakemaan kotiin sit?

8.10.2012
niina_4
niina_4

Ehkä on parasta antaa sen miehen äidin arvailla itse. Ja jos hän laukoo jotain typeriä kommentteja niin ole kuin et kuulisi. Jos mahdollista, sano miehellesi että hän saa sellaisessa tilanteessa sitten "puolustaa" teita. Tiedän kokemuksesta että typerät kommentit saa parhaimmillaan aikaan pitkän vihan.. Omassa lähipiirissäni on ihminen joka on ottanut tavakseen laukoa typeriä kommentteja. Esikoisen kohdalla hän "hyvää hyvyyttään" neuvoi että minun pitäisi tehdä abortti ja kun kuuli toisesta raskaudestani hän soitti ja haukkui minut pystyyn ja kysyi "eikös se yksi muka riittänyt". Myöhemmin kun häntä laitettiin tilille tuosta, hän puolustautui että hän joutuu kuitenkin lapsenlikaksi. No ei ole joutunut.

Ei tuo meidänkään esikoinen aina muista että mitä saa ja mitä ei saa tehdä. =) Enimäkseen on kuitenkin innoissaan ja nyt hän on alkanut bongaamaan kaikki vauvat kaikkialta ja niitä sitten iloisena osoittelee.

Mullakin on noita harjoitussupistuksia tullut, niitä kai voi uudelleensynnyttäjille tulla jo ihan alkuraskaudestakin. Kipuja mulla taas on ollut. Alussa en voinut edes kävelyllä käydä kun mahaan alkoi sattumaan niin julmetun paljon. Luultavasti liitos-, ja kiinnikekipuja. Ja jos totta puhutaan niin raskaus ei hirveämmin sovi minulle. Painonnousu on aika holtitonta, vaikka katsonkin mitä syön, liikun voinnin mukaan ja sellaista, mutta silti noita kiloja tulee liikaa. Olen siis jo entuudestaan ylipainoinen.

Olen alkanut kokoamaan miehelle isyyspakkausta, tämän toisen lapsen myötä on meillä lapsiluku täynnä. Tähän rääkkiin (raskauteen) en enää halua joutua. 

Onko teilllä mitään lahjojen vaihtoa tms. edessä?

8.10.2012
Cirraffe
Cirraffe

Meillä onkin se rakenneultra vasta tulevalla viikolla :) 

Ei vielä kaikki tiedä raskaudesta. Melko moni kuitenkin jo, mut esim. miehen äiti ei vielä tiedä :D Se on vähän jännä välillä ja ei vain olla saatu vielä kerrottua, kun joko a) se ei ole tajunnut vihjailusta tai b) se on ollu monesti pahalla päällä, kun ollaan käyty siellä ni eipä ole viittiny kertoa. Se kun ei varmaan ota kovin hyvällä tätä (sen mielestä yksi lapsi riittäisi :/). Mietittiinkin, että ei aiota kertoa sit ollenkaan, kysykööt se sit kun siltä tuntuu. Eilen käytiin sen luona kylässä ja kyllähän se tuijotteli masua, kun mulla oli tiukka paita päällä, mut eipä sanonu mitään. 

Meilläkin esikoinen kolme, mut ei se vielä oikein tajua, että mun masussa on vauva. Välillä saattaa juosta kovasti päin tai potkaista kun painitaan, niin silloin pitää aina mainita, että äitin masua ei saa töniä nyt, kun siellä on vauva :) Ehkä se sit tajuaa kun vielä vähän kasvaa. Välillä se kyllä leikkii itse vauvaa, kun mainitsee, että saadaan vauva :)

Mulla on nyt tullu uutena, että tuntuu kuin maha jo kovettuisi välillä. En sit tiedä ku se saattaa kovettua levossakin välillä, mut enemmän sillon kun touhuaa paljon. Tiedä sitten onko jo harkka supistuksia vai liikkuuko vauveli niin, että yrittä puskea mahasta läpi :D Mitään kipuja ei onneks liity ja neuvolassakin sanoin tästä niin eipä tuo terkka tuumannu mitään. Pitää seurailla, et miten niitä tulee.

6.10.2012
niina_4
niina_4

Itselläni tuo närästys on aikamoinen riesa, iltaisin etenkin.

Nuo liikkeet on kyllä hyvä juttu, paitsi silloin kun tulokas päättää ruveta potkiskelemaan keskellä yötä. Viime yönäkin heräsin vähän turhan usein ja joka kerta siihen että potkunyrkkeilytreenit oli menossa. Muutamina päivinä on meinannut huolestuttaa liikkeiden vähyys, mutta sieltä ne sitten lopulta tulevat.

Toivottavasti rakenneultra meni hyvin! Meillä se tosiaan on vasta 16. päivä, itseäni jännittää se että näenkö sukupuolen, sukulaiset povaa tyttöä (tuo sukupuolen arvailu on jotenkin ärsyttävää, en tiedä miksi). 

Tottahan moni asia pelottaa, luonnollistahan se on. Vaikka itsellenikin tämä on toinen raskaus, niin kyllä sitä pelkää vähän vaikka mitä välillä. Etenkin jos erehdyn lukemaan jostain tai katsomaan telkkarista jotain juttuja kohtukuolemista tms. =/ Synnytys hirvittää, mutta oikeastaan lähinnä siksi että jos jotain meneekin vikaan, lapsi on perätilassa tai jos joudutaan leikkaamaan. Haaveilen polikliinisestä synnytyksestä, joten sekin hirvittää jos joudun olemaan osastolla pidempään tai jos vauva joutuu tarkkailuun.. No, Pitäisi nyt vain nauttia, kuten sanoit, mutta omilta ajatuksilta kun ei vain pääse karkuun.

Meillä tietää jo kaikki raskaudesta, ainoastaa LA:ta ei olla kerrottu, vaan ollaan vastattu jotain ympäripyöreää uteluihin. Mitenkäs teillä?

Miten muuten esikoinen on suhtautunut raskauteen? Meillä esikoinen on 3-vuotias ja hänen lempihommaansa on tällä hetkellä huudella minun napaani ja pussailla sitä. =)

6.10.2012
Cirraffe
Cirraffe

Ai, no vois tuo pahoinvointi olla muuten närästystäkin. Täytyypä alkaa tarkkailemaan :) Nyt ei taas ole ollut, et on kuitenkin tosi harvoin enää :) Onneksi!

Mulla ei (omastamielestäni) juurikaan mieliala vaihtele sen enempää kun ennenkään. Toki välillä tuntuu että itkettää pienikin asia, mut ei ne minusta seilaa ylös ja alas koko ajan :) Meillä kun kesti tämä vauvan saanti ja toinen alkionsiirtokin vasta onnistui, niin jonkin verran ollut pelkoa, että menetetään pikkunen. Eilen oli neuvola ja en tuntenut pikkusen liikkeitä koko päivänä niin koko päivän ajattelin vain, että jotain on vialla ts. vauvan sydänääniä ei saada kuuluviin ja täytyy mennä tarkempiin tutkimuksiin. Kyllähän ne kuului hienosti vaikka koko ajan karkuun menikin ja piiloutui välillä :) Onneksi nuo liikkeet tuntuu joka päivä, muuten olisin varmaan ihan hermona. Ens viikolla tosiaan rakenneultra ja saa nähdä miten paljon alan sitä pelkäämään :/ Kovasti tsemppasin itseäni että nyt täytyy nauttia tästä, kun tähän pisteeseen päästiin, mut nuo pelot tulee välillä mieleen ja mieli on niiden takia maassa. Synnytystä en onneksi vielä osaa pelätä :) Esikoisen synnytyksestä jäi onneksi positiivinen kokemus!

Jokos teillä kaikki tietää raskaudesta?

2.10.2012
niina_4
niina_4

Mullakin on niina_4 ollut pahoinvointia nyt, tai siis se on tullut takaisin, mutta tajusin pari päivää sitten yhdistää sen närästykseen. Eli ihan samarinilla se on mennyt pois. =)

Selkäkivut vaivaa jonkinverran mutta jumpalla olen saanut niitä pienemmiksi, asiaahan ei helpota se että tuo esikoinen saa jotain vauvakohtauksia ja häntä pitää kantaa ympäriinsä. =D

Mullakaan ei ole ollut mitään erityishimoja, paitsi se että vihersalaattia pitää olla aina ruoan seurana. 

Itselläni on tuota ylipainoa jonkinverrran ja näille viikoille asti ihmiset eivät ole huomanneet mahan kasvua. Nyt kuitenkin alkaa olla jo että normaalit vaatteet kiristävät ja puristavat ja pitäisi siis ruveta ostamaan noita äitiysvaatteita kylmempien kelien varalle. Ongelmana nyt on lähinnä se, että suurin osa äitiysvaatteista on minun makuuni tylsiä ja väärän tyylisiä, ja ulkomailta en oikein osaa noita tilata. 

Onkos miten ollut mielialan vaihdoksia? Itse olen suht hyvin niiltä välttynyt, ainoastaan esikoisen uhmakohtausten aikana huomaan että hermot menevät helpommin ja välillä kihoaa kyyneleet silmiin ihan mitättömistä asioista, kuten tänään siitä että mies ei sanonut mielipidettään päivän ohjelman ehdotuksestani. =D

29.9.2012
Cirraffe
Cirraffe

Mulla on tänään viikkoja 18+3. Apua miten aika menee nopsaa :) Nyt ei ole onneksi ollut mitään kummallista. Tukisukat on pitäny ottaa käyttöön, kun jalat alko olla tosi kipeet työpäivän jälkeen, ne onneks vähän helpottaa. Välillä on vielä vähän pahaolo, mut ei onneks joka päivä (paitsi aamulla hampaita pestessä :D). Mitää tiettyä ruokaa en himoitse, mitä oon ihmetellyt. Esikoisesta oli tuore suolakurkku, mut nyt ei oo mitään. Masu on jo kasvanut ja on selvästi vauvamasu :) Liikkeitä olen tuntenut jo viikoilta 15 asti ja alkuviikosta alkaen ne on tuntunut jo masun päältäkin. Jännä tunne taas, kun esikoisesta on jo unohtunut, miltä ne tuntuu. Illalla on mukava laittaa käsi masun päälle! Sillon tuntuu vähän ikävällä, kun vaavi potkii rakkoa, pissillä saa juosta muutenkin jo useammin. 

Mulla on maanantaina neuvola, siellä liene selvii, että millon se äippäloma alkaa ja muitakin papereita saa taas täytellä. Parin viikon kuluttua on sit rakenneultra. Me halutaan tietää samalla, että kumpi tulee :)

28.9.2012
niina_4
niina_4
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...