Kuinka paljon 1v+ syö?

Mä oon tätä nyt jo hetken pohtinut että saakohan toi meidän rakkauden hedelmä tarpeeksi evästä? Syö siis näin: Aamupala - riisihiutale (glut. valio) puuro 2-3dl + maito (Nan2 juuri siirtymässä juniori3) 200ml Lounas - liha-kasvissose jotain pikkupiltin ja ison piltin välimaastossa määrä + 200ml maitoa Välipala - hedelmäsose kaupan purkista + 130-150ml maitoa Päivällinen - sama satsi kun lounas mutta kasvissose Iltapala - sama satsi kun aamupala. Miltä tämä kuulostaa? Lähinnä siis noi määrät mua epäilyttää.. Tuntuu jotenkin niin vähältä tollaselle hulivilille kun toi meidän ukko on. Ja muistaakseni 1v neuvolassa kysyttiin puntaroinnin jälkeen että syökö ihan hyvin? Miksei nekään sielä voi sanoa asiaansa suoraan eikä vihjaillen rivien välistä tollain? Niinkun mä olisin sillon tajunnu..  Niin ja ikää siis kohta 1v 2kk.

23.9.2012
RJ89
RJ89

Meidän nirppanokka 1v 1kk syö vähän saman rytmisesti. Tosin meillä menee leipää joka välissä ja sitten tuoreita vihanneksia ja hedelmiä. Niin ja tosiaankin kaksi liharuokaa. (meille suositeltiin jo 8 kk neuvolassa tätä) Meillä eka nyrpistettiin nenää kanssa maidolle, mutta kun katselin sitä juniorin tuoteselostusta niin sehän on vitaminoitua maitoa, joten jäi kauppaan. Pari päivää juotiin nihkeesti, mutta sitten alkoi maistua. (Iltamaidot annon parina iltana vielä nannina.) Me ollaan tohon välipalaan lisätty tuoretta hedelmää ja leipää soseen ja maidon lisäksi, Ja joskus sekotan sosetta ja bulgarian jugurttia. Kun itseäkin mietitytti että saakohan tarpeeksi ruokaa.

2.10.2012
Vekkuli4
Vekkuli4

Oon mä joskus vilkaissut, mut mun aika on niin rajallista (pyh ja pah) että se on jääny siihen. Ehkä mä nyt taasen otan itseäni niskasta kiinni ja tutkailen niitä vähän tarkemmin taas. :)

28.9.2012
RJ89
RJ89

Ootko muuten katsonut Keliakialiiton sivuja?

Siellä on joitain (leipomis)ohjeitakin.

28.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Joo Seinäjoelta, ja Sittari on tossa 150m päässä. :D Sinne siis. ;b

27.9.2012
RJ89
RJ89

ansuv, joo, ei passaa tavalliset maitotuotteen vielä(kään) tolle tyypille.. Siksipäs NANia vielä juodaan. Toi kolmonen tuntuis nyt sopivan, että pian sit kokeillaan taas tavallista.

gift, ai saa vai? :o Täytyypäs käydä tutkimassa tota leipähyllyä oikeen suurennuslasin kanssa! Porkkana(kaan) ei meille käy, mut se tattari kävis. :)

27.9.2012
RJ89
RJ89

Makaroniakin saa mm. maissimakaronina. Gluteenittomasta hyllystä. Tai Allermiinasta nettikaupasta, Tampereelta. Siellä voi myymälässäkin käydä.

27.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Välilllä meillä syödään hyvin ja välillä nihkeemmin. Lounas ja päivällinen uppoo pääsääntöisesti ilman ongelmia, mut aamulla ei tunnu maittavan mikään (äiteensä tullu) ja illalla vajaa jugurttipurkki. Välipalaks joku hedelmä, rahka, tai vanukas.

Aamulla huitelee leivän tai jugurttia. Maitoa menee välillä pieni huikka, välillä koko muki.

Mut lounaaks menee ½-lautasellinen (siis syvälautasellinen, jonka pohja pienempi ku normilautasen) kasviksia, yks pienehkö pottu ja sitten joku soosi. Myös riisi ja makarooni maittaa! Päivälliseks saman kokoinen annos samaa tai eri ruokaa mitä lounaaks. 

Välipalaks siis joku hedelmä, tai rahkavälipala ja jos oon oikein hövelillä päällä, ni vanukas. Maitoa menee jos menee... Yleensä annan sit viel pienen palan näkkäriä, ni saa kivasti janon aikaseks.

Illal sit menee jugurttia tai joskus tositosi harvoin puuroa! Ja maitoa.

Meil menee välillä monta mukia päivässä maitoo, välil hyvä ku mukillinen! Ja vedestä ja mehustakin kieltätyy. Tässäkin tullut äitiinsä :/

Noi teidän maitomäärät kuulostaa ihanilta! Kadehdittavilta :) Mut miksi annat NANia? Eikö normi maito käy? Mun poika, 1v4kk, on juonut normi maitoa hieman vajaa vuotisesta asti. Onneks sopii! Ja onneks kaikki muutkin ruuat tuntuu passaavan.

27.9.2012
ansuv
ansuv

PekkajaMatti, joo, eiköhän me sellaselle sitten päädytä jos nyt tosiaan on tota allergiaa noin laajalti kun nyt antaa ymmärtää. :) Mut mä kuukkeloin noita mitä laitoit niin katotaan mitä saan aikaseks, oli nimittäin aivan vieraita asioita.. o_O

26.9.2012
RJ89
RJ89

Amarantti ja kinoa tulee muuten noista viljoista mieleen, jos et oo kokeillut.

Ja kasviksista maniokki.

Ja sit ravitsemusterapeutilta kannattaa kysyä aikaa teidän lapselle, sekä ruoka-aine- ja ruokaohjevinkkejä.

Noitahan on ainakin keskussairaalassa.

26.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Linjoilla taasen. Oon nyt antanut tästä keskustelusta asti molemmat sapuskat lihalla varustettuna, tänään hain piiiitkästä aikaa lohesta tolle ukolle. Aivan hävettää kun niin harvoin saa kalaa. Mutta nyt taas. Niin ja yritin sielä niitä gluteenittomia leipiä ja näkkäreitä vahdata hyllyjen välis, mut kaikki "kovat" leivät oli voimakassuolaisia ja gluteenittomissa oli sit aina jotain mikä ei meille käy.. Kun kaura, ohra eikä vehnä käy niin on nauru kaukana. :E Sit ne missä ei ollu mitään em. niin oli tyyliin pelkkää siementä.. o_O Niin ja oon nyt laittanu puuroon vähän banskua sekaan, maistuu edes jollekkin. Kaikkihan tietää ettei riisi maistu yhtään millekkään. :D

Voi mä niin mieluusti sotkisin sitä raejuustoa noihin ton ruokiin, mut ei käy. Menee aivan yhdeksi huudoksi ja kakka menee löysälle. :E Kokeillaan taas muutaman viikon päästä jotain oikeaa maitotuotetta, niin josko nyt kokeiltais sitten raejuustoa. :)

Mä en oo vielä rasvaa lisänny ollenkaan noihin tän ruokiin, vaikka meillekkin sitä joskus joku (muu kuin th-"ammattilainen") vinkkaskin.

26.9.2012
RJ89
RJ89

paljon åprotskuja. lihaa ja ruoan kanssa just rasvaa ja vaikka raejuustoa.... mie laitan ite ruoan sekaan rasvanoksun ja pakastimessa on pikkurasioissa keitettyä lihaa (meillä poitsu vasta tosin 10,5kk) mutta kun nyt on odotettavissa painon notkahdus niin laitan jo valmiiksi lisät kun vasta päästiin käyrillä terveelle puolelle!

26.9.2012
imppuliina
imppuliina

Pekka ja Matti, joo ollaan puhuttu siitä kyllä ja odotellaan kontrolliaikaa AlPolle, tokikin maitoasiassa mutta nyt toi gluteeni on varmaan se pääjuttu sielä. Tokikin ollaan nyt vasta vaihtamassa Juniori3 maitoon kun ei mikään muu tunnu sopivan.. :o Että siitä maidostakin varmaan pitää vähän keskustella.

Ja mato, hih, ei se haittaa, oli kyllä kiva kuulla miten muillakin syödään. :) Tänään kun kipasen tossa kaupassa niin käyn siinä gluteenittomalla hyllyllä vähä pälyilemässä jos löytäisin jotain sopivaa, jos en soita niin sit soitan kriisipuhelun mun siskolle jolla on gluteeniton tyttönen ja kysyn onko niillä leipää (se tekee siis ite leivät).

24.9.2012
RJ89
RJ89

Sori en ymmärtänyt vastata kysymykseesi vaan sepitin miten meillä ruokaillaan mutta minusta välipalalla voisi kenties hedelmäsoseen lisäksi olla muutakin esim. sitä leipää. Tai ainakin meillä se pelkkä hedelmäsose välipalana olisi vasta alkusoittoa.

23.9.2012
mato11
mato11

Muistelen (jos en henkilöä sekoita), että neuvolassa oot jutellu tuosta gluteenittomasta ruokavaliosta.

Ekana mullekin tuli mieleen 2 liha-ateriaa.

Sitten, oletko maissiryyneistä tai -jauhosta tehnyt lapselle aamu/iltapuuroa? (tuli mieleeni siis).

Jiihän (J75) osaa neuvoa näissä jutuissa kanssa.

23.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Tiituli, se voi olla. Mut mä jotenkin nyt tunnen olevani huono äiti ja annan lapselleni liian vähän ruokaa. :E Jos tää olo on vielä kun käun hb kontrollissa samassa neuvolassa niin sit kyllä heitän jätkän puntarille niin saan mielenrauhan. :)

piglet, siis joo leipä. Hmm.. Mun on mukamas jotenkin tosi vaikea ostaa gluteenitonta leipää, ne on ihan väärässä paikassa kaupassa.. :D Mutta syö kyllä ruokien jälkeen riisikakun. :D Niinkun siitä nyt paljon olis iloa. :b Pitääpä yrittää muistaa suunnata sinne gluteenittomalle leipähyllylle seuraavan kerran kaupassa. :) Ja voi vitsit, mä oon jo aivan unhoittanu että toi tyyppi sais jo vedellä kaks liha-ateriaa, täytyypäs huomisesta lähtien laittaa molemmille liha. :) Kiitos näistä! :)

23.9.2012
RJ89
RJ89

Meillä lapsi 1v4kk ja syö näin:
aamiainen kaurapuuroa (1dl hiutaleita), mustikoita ja kevyt maitoa (+saattaa syödä osan minun aamiaisesta eli leipää lisäksi)
lounaaksi ison purkin verran ruokaa + kevyt maitoa.
välipalaksi esim. viili tai maustamaton jogurtti + hedelmäsose + banaani tai leipää.
päivälliseksi ison purkin verran ruokaa + kevyt maitoa.
iltapala 4 viljan puuroa (1dl hiutaleita), marjasosetta ja kevyt maitoa.
Lapsi on tähän mennessä syönyt aina hyvin ja ollut kaikkiruokainen. Siitä hulomatta muiden lapset tuntuu painavan enemmän, mikä välillä huolestuttaa, lapsi tosin kova liikkumaan. Paino oli 1v. tarkastuksessa vähän yli 9,7kg ja pituus 77,5cm.

23.9.2012
mato11
mato11
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...