Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

elokuisten kuulumiset :)

Syntymäpäivät: tuvitus 1.8 poika 36+6, 48,5cm, 2905g HanneLele78 3.8. poika 52cm, 3700g Helga84 4.8 poika 51cm, 4100g mire88 5.8 tyttö 39+1, 48cm, 3000g satua79 6.8 tyttö 39+0, 49cm, 3695g nelijäs 13.8 poika 38+2, 44,6cm, 2380g oseloe 15.8 tyttö 3lna 20.8 poika 40+0, 49cm, 3098g epa80 23.8 poika 51cm, 3840g carock 29.8 poika 40+4, 48cm, 2990g niinuski3 4.9 tyttö 41+1, 49cm, 3442g talvineuvos 5.9 poika 41+3, 55cm, 4220g   tarkistakaa onko kaikki oikein ja korjatkaa jos on jotain korjattavaa :) olis kiva kuulla miten menee vauvojen kaa ja jos jaksaa synnytyskertomuksii kirjotella ni niitäki ois ainaki mun mielestä kiva lueskella! :)

22.9.2012
tuvitus
tuvitus

Aiemmin kerroin tuosta meidän "uniongelmasta". taruh ehdotti yösyötöistä vieroitusta ja aloin sitä kokeilemaan. Nyt kahtena yönä on huolinut tissin sijaan tutin. Tänäänkin tissin jälkeen nukahti tutti suussa. Kahdesti olen kuitenkin imettänyt vielä yöllä, että ei kerralla kokonaan pois.:) Toivottavasti tämä meno jatkuu, ja päästään kokonaisiin öihin!

Poika ryömii kovaa kyytiä, ja kolmas hammas (yläkulma) oli tullut nyt läpi. Toinen yläkulmuri on myös tulossa. Kovasti on kiinnostunut kirjoista. :)

tuvitus: Meillä poika nousee siihen karhusentoon, nojaa otsalla lattiaan ja kuikkii mahan alta mitä muut touhuaa. :) Hauskan näköistä

9.4.2013
talvineuvos
talvineuvos

meijän poju on hoikistunu ihan silmissä nyt ku se on alkanu kunnol liikkumaan! :) meil oli 8kk mitat 77cm ja 11,5kg :) meillä mennää vähä omalaatusesti eteenpäin, kai se jotaki ryömimistä on, mut ei kyl sellasta perinteistä :D mun äiti vaan nauraa sille ku se kattoo sen menoa :D sit poju nousee IHAN KOKO AJAN konttaan ja karhukävelyyn, ja osaa siinä kontassa jo vähän liikuttaa jalkoja, mut meil on niin liukkaat lattiat et jalat aina karkaa alta ku yrittää liikuttaa käsiä /: meillä ei oo syöty yöllä enään puoleentoista kuukauteen ainakaa, en muista enää et millon se jäi pois :D ja hienosti syö niitä 8kk soseita, eikä kao yhtään niitä kökköjä :) pojul on neljä hammasta ja se on nyt tajunnu et niillä voi myös pureskella, se on huvittavan näkönen ku aina jauhaa kaikkea mitä laitetaan suuhun, vaikka ois ihan sileetä sosettaki :D

8.4.2013
tuvitus
tuvitus

Terveisiä 8kk neuvolasta :) Pituutta neidillä nyt 71cm ja painoa 8245g. Ei kauheasti kahdessa kuukaudessa ole painoa tullut, vaan reilu 200g. Neiti kuitenkin konttaa ja nousee jo tukea vasten seisomaankin... terkkari oli sitä mieltä, että yötissittelyt pois... Ensimmäinen hammas tuli viime viikolla ikenestä läpi :)

8.4.2013
marjaana
marjaana

taruh: Vauva on joskus selvästi nälkäinen, toisinaan tankkaa vaan läheisyyttä. Joka kerta herätessään itkee. Tuttia ei huoli ollenkaan, eikä rauhoitu silittelyyn. Hampaiden tuloa on ajateltu, mutta mitään ei näy parin viikon itkemisen jälkeen. 7h yöunet oli tosiaan vaan tuon yhden kerran. Nyt päästään maksimissaan kahteen tuntiin kerralla taas. Välillä nukkui päivällä parvekkeella pari tuntia putkeen, nyt ei taas niitäkään. Vauva herää aamulla klo 7, menee nukkumaan 20.30. Nukkumaan menoa en viitsi yrittää myöhäistää, koska itsekin haluan aikaisin nukkumaan.:)

Meillä ollaan kyllä tarkkoja päivärytmistä, syömisistä ym. Nyt menee aamu- ja iltapuurot, kasvis- ja lihaperunasose, sekä välipalaksi hedelmää. Lisäksi maitoa. Unikoulua en ole yrittänyt, mutta olen pyrkinyt rauhoittamaan vauvan ilman syöttämistä. Joinakin öinä tosin itse on niin unissaan, että ottaa vauvan rinnalle huomaamattaan.. Tuon ikäinenhän ei enää periaatteessa tarvisi yösyöttöä.

Kehityksestä sen verran, että vauva ryömii jonkin verran, istuu tuettuna syöttötuolissa ruoka-ajat, nousee kontalleen ja karhun kontalle. :) Ehkäpä tuo nukkuminenkin tasoittuu jossain välissä.

Aurinkoista kevättä kaikille!

3.4.2013
talvineuvos
talvineuvos

meillä ei nukuttu päivällä juuri ollenkaa, ennen ku vauva vaihto rytminsä.. eli ei kai siihen muu auta ku aika! ://

7.3.2013
tuvitus
tuvitus

Oisko joku viisas tässä uni asiassa? Vauva nukkuu päivällä välillä tunnin unet, välillä vartin ja joskus reilun tunnin. Maksimissaan kuitenkin reilu pari tuntia yhteensä. Toissa yön nukkui 7h putkeen, mutta viime yö oli tosi repaleinen. Itse haluaisin jo nukkua ihan kunnolla.. Raskaus aikana nimittäin aloin jo valvomaan. Toissa päivänä tuli siis 6kk meillä, joten yli puoli vuotta jo valvonut. Ihan hullua ajatella noin. Tuntuu, että ajatukset on ihan puuroa ja unohtelen asioita. Oisko vinkkejä tuohon nukkumiseen, vai pitääkö vaan odottaa?

7.3.2013
talvineuvos
talvineuvos

Kohta tulee 7kk täyteen, hui kuinka se aika menee!

Meillä on viime viikko sairastettu, neidillä kunnon flunssa kuumeen kera, nyt onneks jo helpottaa. Sairastamisesta huolimatta meillä opittiin viime viikolla nousemaaan istumaan ja konttaaminen luonnistuu jo jotenkuten, hitaasti mutta varmasti :)

Yöt on edelleen rikkonaisia, tuo sairastaminen rikkoi ne ennestään. Ruoka onneksi maistuu jo hyvin, viime viikko kun oli sellaista napostelua.

Neiti on kyllä sellanen ilopilleri ja vekkuli :) Isommat sisarukset leikittää innoissaan ja haluavat syöttää koko ajan :)

5.3.2013
marjaana
marjaana

toivottavasti teijän pienet alkais nyt nukkumaan hyvin! meillä oltiin ekaa kertaa kunnolla kipeinä, ensin alko mulla ja neljä päivän päivän päästä vauvalla, kauhee flunssa ja ekat kaks päivää 40 asteen kuume :( sen myötä vauva muutaman kerran oksens, ku tuli niin kauheet yskäpuuskat ni niitten jälestä sit oksennettii limaa ja tietty sitä mitä oli just syöny, mut ei onneks kumminkaa ku kerran päivässä tapahtunu tätä! :) ja nyt päästiin tänää ekaa kertaa kahteen viikkoon ulkoilemaa ja ai että oliki ihanaa ♥ meillä toi poju nukkuu hyvin, vaihto tossa rytminsä just viime viikon alussa, ku aikasemmin nukku yöunia 20-10(-11) ja päivällä ei oo nukuttu ku kolmet vartin unet, ni nyt meillä nukutaan 19.30-8 ja sinne mahtuu nyt yks tai kaks herätystä ja nyt tietenki ku on vielä yskää vauvalla ni mä herään siihen ku se välillä yskii.. ja päivällä nukutaan 10 aikaan n. puolen tunnin unet, sit kahen kolmen aikaan menee nukkuu ja nukkuu jopa 2,5h (ei oo sen jälkeen nukkunu päivällä noin pitkään ku alko olee hereillä päivällä ku saavutettiin laskettuaika) ja sit nukkuu viel yhet puolen tunnin päikkärit kuuden aikaan! :)
meillä syödään nyt aamupalaks hedelmäsose tai velli, lounaaks lihaa, välipalaks saa vaan maitoa, iltaruuaks saa lihaa taikka kasviksia ja iltapalaks puuroa :)
hampaita meillä on kaks alhaalla ja varmasti lisää tulossa ihan pian, on meinaan niin kauheen näköset ikenet!
eilen alko poju työntelee itteensä taaksepäin mahallaan ollessaan, ja sekös sit suututtaa niin maanpirusti ku joutuu leluista kauemmas vaikka kuinka yrittää mennä niiden luokse :D mulla on jotenki vahva tunne et ylihuomenna toi tajuu et miten mennää eteenpäin, sillonhan meillä ois se "oikee" puolvuotis päivä! :)

21.2.2013
tuvitus
tuvitus

Meillä on aloitettu puuro. Kaurapuuroa/velliä aamulla ja illalla. Ihan hyvin sietänyt sitä. Ne perunat tosiaan jäi, mutta ehkä kohta sitten marjoja tai jotain muuta. Poika oli 5kk nlassa 8020g 70,2cm. Ihmeesti alkaa taas vaatteet käydä pieneksi. Äidille vaan kiva, kun saa taas etsiä uusia? :) Meillä 2v uhmis omatahtoinen on alkanut välillä kiukuissaan läpsiä pikkuveljeä. Välillä ehtii nostaa potkumopon pikkuisen päälle. Huhhuh! Saa kyllä olla silmät myös selässä. 

Ensimmäiset hampaat puhkesi pari päivää sitten. Kaksi kuukautta pullottivat ikenissä ja sitten viikon valvomisen jälkeen puhkesivat. Toivottavasti sieltä unetkin paranisi taas. Meillähän on maksimissaan pari kertaa nukuttu 3-4h kerrallaan. Päivälläkin nukkuu vain 2h ja senkin kahdessa erässä. Välillä sitä miettii, että voiko aiheuttaa jotain viivästymää aivojen kehityksessä. Vauvojenhan pitäisi kuitenkin aika paljon nukkua..

Konttausasentoon nousee ja keikkuu edestakas. Tutkimusaluea tällähetkellä ehkä 1,5m. En tosin tiedä miten sen välin liikkuu. Ehkä jotenkin hiissaa itseään. Ei ainakaan selkeästi ryömi. (Onneksi vielä.)

Tällaista meillä. Pitäisi mennä itse äkkiä nukkumaan, että ehtisi torkahtaa ennen ensimmäistä syöntiä.:) Ihanaa kevään tuloa teille ja aurinkoa kaikkien päiviin!

21.2.2013
talvineuvos
talvineuvos

Terveisiä neuvolasta! Eli puolivuotisneuvolassa oltiin tänään ja neidillä painoa 7990g ja pituutta 68,0cm. Meillä kovasti jo heijataan konttausasennossa, mutta usein tupsahdetaan vielä nenä edellä maahaan. Taaksepäin päästään hyvin kuunes tulee seinä tai pöydän jalka vastaan :)

Meillä syödään nyt neljä kertaa päivässä kiinteitä, tarkoitus olisi lisätä vielä välipala. Tissillä roikutaankin sitten 6-8kertaa vuorokaudessa, puolisen tuntia kerrallaan.. siinähän se aika meneekin, kolme muuta lasta jää kyllä vähemmälle huomiolle..

Kaurapuuroa on kokeiltu, mutta ei sovi meidän neidille, ripuloi siitä. Ruis- ja vehnäpuurot kyllä sopii. Nukkuminen on vaihtelevaa, just viikonloppuna nukkui 12h syöden vaan kerran aamuyöstä, kun taas viime yönä herättiin kolme kertaa ja nukuttiin yhteensä vaan 8h... tai siis neiti nukkui, mä nukuin korkeintaan viis tuntia :(

13.2.2013
marjaana
marjaana

ei se oo liian vähän jos vauva jaksaa sillä :) mä teen puurot korvikkeeseen, eli niistä se saa n. 3dl maitoa, sit imetän vähän pitkin päivää, mut usein jonku 3 kertaa päivässä ja kerran yössä ja sitte saa viimesen maidon pullosta illalla ja sillon menee 2dl :)

5.2.2013
tuvitus
tuvitus

meil menee aina sellanen pilttipurkillinen sosetta kerralla :) ja toi on joo hirveen iso kaveri, vaikka oli niin minimaalinen sillon ku synty :D

4.2.2013
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...