Kun jatkat tämän sivun käyttöä hyväksyt samalla evästeiden käytön. Voit lukea lisää tästä linkistä.

 

elokuisten kuulumiset :)

Syntymäpäivät: tuvitus 1.8 poika 36+6, 48,5cm, 2905g HanneLele78 3.8. poika 52cm, 3700g Helga84 4.8 poika 51cm, 4100g mire88 5.8 tyttö 39+1, 48cm, 3000g satua79 6.8 tyttö 39+0, 49cm, 3695g nelijäs 13.8 poika 38+2, 44,6cm, 2380g oseloe 15.8 tyttö 3lna 20.8 poika 40+0, 49cm, 3098g epa80 23.8 poika 51cm, 3840g carock 29.8 poika 40+4, 48cm, 2990g niinuski3 4.9 tyttö 41+1, 49cm, 3442g talvineuvos 5.9 poika 41+3, 55cm, 4220g   tarkistakaa onko kaikki oikein ja korjatkaa jos on jotain korjattavaa :) olis kiva kuulla miten menee vauvojen kaa ja jos jaksaa synnytyskertomuksii kirjotella ni niitäki ois ainaki mun mielestä kiva lueskella! :)

22.9.2012
tuvitus
tuvitus

Aiemmin kerroin tuosta meidän "uniongelmasta". taruh ehdotti yösyötöistä vieroitusta ja aloin sitä kokeilemaan. Nyt kahtena yönä on huolinut tissin sijaan tutin. Tänäänkin tissin jälkeen nukahti tutti suussa. Kahdesti olen kuitenkin imettänyt vielä yöllä, että ei kerralla kokonaan pois.:) Toivottavasti tämä meno jatkuu, ja päästään kokonaisiin öihin!

Poika ryömii kovaa kyytiä, ja kolmas hammas (yläkulma) oli tullut nyt läpi. Toinen yläkulmuri on myös tulossa. Kovasti on kiinnostunut kirjoista. :)

tuvitus: Meillä poika nousee siihen karhusentoon, nojaa otsalla lattiaan ja kuikkii mahan alta mitä muut touhuaa. :) Hauskan näköistä

9.4.2013
talvineuvos
talvineuvos

meijän poju on hoikistunu ihan silmissä nyt ku se on alkanu kunnol liikkumaan! :) meil oli 8kk mitat 77cm ja 11,5kg :) meillä mennää vähä omalaatusesti eteenpäin, kai se jotaki ryömimistä on, mut ei kyl sellasta perinteistä :D mun äiti vaan nauraa sille ku se kattoo sen menoa :D sit poju nousee IHAN KOKO AJAN konttaan ja karhukävelyyn, ja osaa siinä kontassa jo vähän liikuttaa jalkoja, mut meil on niin liukkaat lattiat et jalat aina karkaa alta ku yrittää liikuttaa käsiä /: meillä ei oo syöty yöllä enään puoleentoista kuukauteen ainakaa, en muista enää et millon se jäi pois :D ja hienosti syö niitä 8kk soseita, eikä kao yhtään niitä kökköjä :) pojul on neljä hammasta ja se on nyt tajunnu et niillä voi myös pureskella, se on huvittavan näkönen ku aina jauhaa kaikkea mitä laitetaan suuhun, vaikka ois ihan sileetä sosettaki :D

8.4.2013
tuvitus
tuvitus

Terveisiä 8kk neuvolasta :) Pituutta neidillä nyt 71cm ja painoa 8245g. Ei kauheasti kahdessa kuukaudessa ole painoa tullut, vaan reilu 200g. Neiti kuitenkin konttaa ja nousee jo tukea vasten seisomaankin... terkkari oli sitä mieltä, että yötissittelyt pois... Ensimmäinen hammas tuli viime viikolla ikenestä läpi :)

8.4.2013
marjaana
marjaana

taruh: Vauva on joskus selvästi nälkäinen, toisinaan tankkaa vaan läheisyyttä. Joka kerta herätessään itkee. Tuttia ei huoli ollenkaan, eikä rauhoitu silittelyyn. Hampaiden tuloa on ajateltu, mutta mitään ei näy parin viikon itkemisen jälkeen. 7h yöunet oli tosiaan vaan tuon yhden kerran. Nyt päästään maksimissaan kahteen tuntiin kerralla taas. Välillä nukkui päivällä parvekkeella pari tuntia putkeen, nyt ei taas niitäkään. Vauva herää aamulla klo 7, menee nukkumaan 20.30. Nukkumaan menoa en viitsi yrittää myöhäistää, koska itsekin haluan aikaisin nukkumaan.:)

Meillä ollaan kyllä tarkkoja päivärytmistä, syömisistä ym. Nyt menee aamu- ja iltapuurot, kasvis- ja lihaperunasose, sekä välipalaksi hedelmää. Lisäksi maitoa. Unikoulua en ole yrittänyt, mutta olen pyrkinyt rauhoittamaan vauvan ilman syöttämistä. Joinakin öinä tosin itse on niin unissaan, että ottaa vauvan rinnalle huomaamattaan.. Tuon ikäinenhän ei enää periaatteessa tarvisi yösyöttöä.

Kehityksestä sen verran, että vauva ryömii jonkin verran, istuu tuettuna syöttötuolissa ruoka-ajat, nousee kontalleen ja karhun kontalle. :) Ehkäpä tuo nukkuminenkin tasoittuu jossain välissä.

Aurinkoista kevättä kaikille!

3.4.2013
talvineuvos
talvineuvos

meillä ei nukuttu päivällä juuri ollenkaa, ennen ku vauva vaihto rytminsä.. eli ei kai siihen muu auta ku aika! ://

7.3.2013
tuvitus
tuvitus

Oisko joku viisas tässä uni asiassa? Vauva nukkuu päivällä välillä tunnin unet, välillä vartin ja joskus reilun tunnin. Maksimissaan kuitenkin reilu pari tuntia yhteensä. Toissa yön nukkui 7h putkeen, mutta viime yö oli tosi repaleinen. Itse haluaisin jo nukkua ihan kunnolla.. Raskaus aikana nimittäin aloin jo valvomaan. Toissa päivänä tuli siis 6kk meillä, joten yli puoli vuotta jo valvonut. Ihan hullua ajatella noin. Tuntuu, että ajatukset on ihan puuroa ja unohtelen asioita. Oisko vinkkejä tuohon nukkumiseen, vai pitääkö vaan odottaa?

7.3.2013
talvineuvos
talvineuvos

Kohta tulee 7kk täyteen, hui kuinka se aika menee!

Meillä on viime viikko sairastettu, neidillä kunnon flunssa kuumeen kera, nyt onneks jo helpottaa. Sairastamisesta huolimatta meillä opittiin viime viikolla nousemaaan istumaan ja konttaaminen luonnistuu jo jotenkuten, hitaasti mutta varmasti :)

Yöt on edelleen rikkonaisia, tuo sairastaminen rikkoi ne ennestään. Ruoka onneksi maistuu jo hyvin, viime viikko kun oli sellaista napostelua.

Neiti on kyllä sellanen ilopilleri ja vekkuli :) Isommat sisarukset leikittää innoissaan ja haluavat syöttää koko ajan :)

5.3.2013
marjaana
marjaana

toivottavasti teijän pienet alkais nyt nukkumaan hyvin! meillä oltiin ekaa kertaa kunnolla kipeinä, ensin alko mulla ja neljä päivän päivän päästä vauvalla, kauhee flunssa ja ekat kaks päivää 40 asteen kuume :( sen myötä vauva muutaman kerran oksens, ku tuli niin kauheet yskäpuuskat ni niitten jälestä sit oksennettii limaa ja tietty sitä mitä oli just syöny, mut ei onneks kumminkaa ku kerran päivässä tapahtunu tätä! :) ja nyt päästiin tänää ekaa kertaa kahteen viikkoon ulkoilemaa ja ai että oliki ihanaa ♥ meillä toi poju nukkuu hyvin, vaihto tossa rytminsä just viime viikon alussa, ku aikasemmin nukku yöunia 20-10(-11) ja päivällä ei oo nukuttu ku kolmet vartin unet, ni nyt meillä nukutaan 19.30-8 ja sinne mahtuu nyt yks tai kaks herätystä ja nyt tietenki ku on vielä yskää vauvalla ni mä herään siihen ku se välillä yskii.. ja päivällä nukutaan 10 aikaan n. puolen tunnin unet, sit kahen kolmen aikaan menee nukkuu ja nukkuu jopa 2,5h (ei oo sen jälkeen nukkunu päivällä noin pitkään ku alko olee hereillä päivällä ku saavutettiin laskettuaika) ja sit nukkuu viel yhet puolen tunnin päikkärit kuuden aikaan! :)
meillä syödään nyt aamupalaks hedelmäsose tai velli, lounaaks lihaa, välipalaks saa vaan maitoa, iltaruuaks saa lihaa taikka kasviksia ja iltapalaks puuroa :)
hampaita meillä on kaks alhaalla ja varmasti lisää tulossa ihan pian, on meinaan niin kauheen näköset ikenet!
eilen alko poju työntelee itteensä taaksepäin mahallaan ollessaan, ja sekös sit suututtaa niin maanpirusti ku joutuu leluista kauemmas vaikka kuinka yrittää mennä niiden luokse :D mulla on jotenki vahva tunne et ylihuomenna toi tajuu et miten mennää eteenpäin, sillonhan meillä ois se "oikee" puolvuotis päivä! :)

21.2.2013
tuvitus
tuvitus

Meillä on aloitettu puuro. Kaurapuuroa/velliä aamulla ja illalla. Ihan hyvin sietänyt sitä. Ne perunat tosiaan jäi, mutta ehkä kohta sitten marjoja tai jotain muuta. Poika oli 5kk nlassa 8020g 70,2cm. Ihmeesti alkaa taas vaatteet käydä pieneksi. Äidille vaan kiva, kun saa taas etsiä uusia? :) Meillä 2v uhmis omatahtoinen on alkanut välillä kiukuissaan läpsiä pikkuveljeä. Välillä ehtii nostaa potkumopon pikkuisen päälle. Huhhuh! Saa kyllä olla silmät myös selässä. 

Ensimmäiset hampaat puhkesi pari päivää sitten. Kaksi kuukautta pullottivat ikenissä ja sitten viikon valvomisen jälkeen puhkesivat. Toivottavasti sieltä unetkin paranisi taas. Meillähän on maksimissaan pari kertaa nukuttu 3-4h kerrallaan. Päivälläkin nukkuu vain 2h ja senkin kahdessa erässä. Välillä sitä miettii, että voiko aiheuttaa jotain viivästymää aivojen kehityksessä. Vauvojenhan pitäisi kuitenkin aika paljon nukkua..

Konttausasentoon nousee ja keikkuu edestakas. Tutkimusaluea tällähetkellä ehkä 1,5m. En tosin tiedä miten sen välin liikkuu. Ehkä jotenkin hiissaa itseään. Ei ainakaan selkeästi ryömi. (Onneksi vielä.)

Tällaista meillä. Pitäisi mennä itse äkkiä nukkumaan, että ehtisi torkahtaa ennen ensimmäistä syöntiä.:) Ihanaa kevään tuloa teille ja aurinkoa kaikkien päiviin!

21.2.2013
talvineuvos
talvineuvos

Terveisiä neuvolasta! Eli puolivuotisneuvolassa oltiin tänään ja neidillä painoa 7990g ja pituutta 68,0cm. Meillä kovasti jo heijataan konttausasennossa, mutta usein tupsahdetaan vielä nenä edellä maahaan. Taaksepäin päästään hyvin kuunes tulee seinä tai pöydän jalka vastaan :)

Meillä syödään nyt neljä kertaa päivässä kiinteitä, tarkoitus olisi lisätä vielä välipala. Tissillä roikutaankin sitten 6-8kertaa vuorokaudessa, puolisen tuntia kerrallaan.. siinähän se aika meneekin, kolme muuta lasta jää kyllä vähemmälle huomiolle..

Kaurapuuroa on kokeiltu, mutta ei sovi meidän neidille, ripuloi siitä. Ruis- ja vehnäpuurot kyllä sopii. Nukkuminen on vaihtelevaa, just viikonloppuna nukkui 12h syöden vaan kerran aamuyöstä, kun taas viime yönä herättiin kolme kertaa ja nukuttiin yhteensä vaan 8h... tai siis neiti nukkui, mä nukuin korkeintaan viis tuntia :(

13.2.2013
marjaana
marjaana

ei se oo liian vähän jos vauva jaksaa sillä :) mä teen puurot korvikkeeseen, eli niistä se saa n. 3dl maitoa, sit imetän vähän pitkin päivää, mut usein jonku 3 kertaa päivässä ja kerran yössä ja sitte saa viimesen maidon pullosta illalla ja sillon menee 2dl :)

5.2.2013
tuvitus
tuvitus

meil menee aina sellanen pilttipurkillinen sosetta kerralla :) ja toi on joo hirveen iso kaveri, vaikka oli niin minimaalinen sillon ku synty :D

4.2.2013
tuvitus
tuvitus

on kyllä ihan hirveetä vauhtia menny aika! vastahan mä tuskailin hirveitten turvotusten kanssa ja nyt on jo puol vuotias veijari! :D meillä syödään aamu- ja iltapuuro, yks lihasose ja yks hedelmäsose päivässä, sit puuroihin sekotan usein hedelmäsosetta vähän makua antamaan. neuvolatäti kyl sano et meijän jäpikälle vois antaa kaks lihasosetta päivässä, ku on sen verran isompi kaveri! meillä oli puol vuotis mitat 10,7kg ja 72cm, eli siis aikamoinen jätti :D

3.2.2013
tuvitus
tuvitus

meidän pieni mies on huomenna jo puol vuotta, mihin tää aika on kadonnu :o meillä oli tänään neuvola ja kovasti kehu täti ku meijän pieni on niin ilonen aina siellä! :) ja kehu myös et miten hienosti pysyy selkäsuorana ku istuu ja sit kehu et miten hienosti seisoo! :) meillä on opittu kääntyy kaikkiin suuntiin, ja hirvee sätkiminen on mahallaan ollessa, eiköhän kohta opita liikkumaan eteenpäin! :) meillä on hampaat tosi tiukassa, ei tuu vaan läpi vaikka ikenissä näkyy vaikka kuinka monta hammasta!

31.1.2013
tuvitus
tuvitus

epa80: meillä alotettiin ihan riisipuurolla, tarkotus olis kohta maistella kaurapuuroa.

11.1.2013
marjaana
marjaana

Meillä aloitettiin pullon kokeilu joulun alla, ja soseita nyt tammikuun puolella. Aika hyvin menee jo pieni lautasellinen kerrallaan. Ilmeisesti maistuu, vaikka vaan peruna-kukkakaalta on. Vauva tarttuu leluihin, eikä viihdy yksin kovin pitkää hetkeä. Tosiaaan 4kk neuvolassa käytiin, ja meillä oli taas eri th. Jotenkin harmittaa, että nyt on monta kertaa peräkkäin aina vaihtunut. Kohta ois myös esikoisen 2v neuvola. Onko tietoa, mitä siellä tehdään?

11.1.2013
talvineuvos
talvineuvos

Terveisiä 5kk neuvolasta, meidän neiti 65,5cm ja 7640g. Meillä kans istuu jämäkästi joten saa tuettuna istua, jota tosin on jo tovi tehtykin :) Ja kotimaisiin viljoihin sais alkaa tutustua, mutta ajattelin et mennään nyt vielä tovi riisillä, ehtiihän noita gluteeneja syömään :)

11.1.2013
marjaana
marjaana

5kk terveiset neukusta, 70cm ja 10,175kg :DD meijän pieni jätti :DD♥ kovasti kehu että on jämäkkä poju, näinki isoks :) ja ku punkes mun sylissä istuu ni sano et istuu aika hyvässä asennossa ja nyt saan alkaa istuttelee tuettuna :)

3.1.2013
tuvitus
tuvitus

Meillä opittiin kääntymään kuukausi sitten ja kovasti peppu pystyssä yrittää pönkiä eteenpäin, tosin nenä ottaa vastaan :) Meillä syödään tissin lisäksi soseita neljä kertaa päivässä ja pullostahan meidän neiti ei suostu juomaan. Nukkuminen sujuu vaihtelevasti, nyt on vaihe, että herätään viideltä joka aamu.. huoh... Onneks viime yönä nukkui kuitenkin 20-05. Meillekin hampua taitaa tehdä kun edellisiltana hiukan lämpöili ja on sellanen kuolaaja nykyisin (kuolannu kyllä jo yli 2kk, mutta nyt selvästi lisääntyny).. 

Joululahjoja ei tullu hirveesti, mutta meidän neiti onkin jo mun äidin kuudes lapsenlapsi, niin ei ehkä niin innostu enää :) Lähinnä vaatetta tuli ja ne on tarpeeseen. 

Ens viikolla onkin sitten 5kk neuvola, saa nähdä mitkä on mitat :)

1.1.2013
marjaana
marjaana

meillä tajuttiin kääntymisen sala lopullisesti 23.12, sen jälkeen on kääntyny IHAN koko ajan, sillonhan meijän pieni oli oikeesti sen 4kk, vissiin kumminki se kolme viikkoa etukäteen syntyminen vaikuttaa sen verran et jotkut taidot tulee vähän "jäljessä", kun eihän tuo ekaan kolmeen viikkoon muuta tehny ku nukku vaan :)

meillä nukuttiin viime yö kokonaan kellon ympäri, tai yliki 21-10 :D ja kyllä huomas tisseistä, oli ihan räjähtämispisteessä aamulla, ku kumminki yleensä herää sen yhen tai kaks kertaa ennen ku noustaan :)

saikos teijän muiden pienet paljon joululahjoja? meillä niitä paketteja kerty varmaan 30, vähän oli mamma ja pappa ja isotädit innostunu ;D

ihanaa tulevaa vuotta kaikille! :)♥

30.12.2012
tuvitus
tuvitus

Eipä ole tullut täällä käytyä pitkään aikaan. Meillä alkaa olla 4kk täynnä. Piti tulla kertomaan, että poika kääntyi tänään ensimmäisen kerran mahalleen. Ja useamman kerran päivän aikana, että varmaan äiti ymmärtää mitä hän osaa.:) Jonkin verran liikkuu itseään heiluttamalla. 

Yöt on edelleen repaleisia. Parhaimmillaan mennyt kahdella syönnillä, ja sekin nyt kun on ollut sairaana. Meillä siis meni joulun aika kuumeessa ja flunssassa. Nyt alkaa hellittää. On se vain inhottavaa kun pieni on ihan tukkoinen ja kipeä.

Ja tuohon syönti asiaan. Meillä mennään pelkällä rinnalla, mutta nyt kun sairauden takia syönyt huonommin niin tuntuu että maidon tulo heikentynyt. Tosin pitäisi alkaa opetella myös tuttipulloa kun itselläni on koulua tammikuusta alkaen muutamia tunteja.

Hyvää tulevaa vuotta teille ja pikkuisille!

30.12.2012
talvineuvos
talvineuvos

hyvä ettei tullu rokotuksista mitään! :) meillä syödään kaks kertaa päivässä sosetta ja velli illalla, mut muuten roikutaan tissillä pitkin päivää! Hyvä että löysit sen ketjun missä puhuttiin just tosta vaiheesta, kyllähän se kannattaa sinnitellä jos se itse on tärkeä juttu! :)

Meijän pieni on nykyään ihan hirvee menijä, hermostuu ku ei pääse sylistä mihinkään! sit ku on masullaan ni hermostuu ku ei pääse siinä vielä eteenpäin, en kyllä usko et hirveen kauaa enään menee et tajuaa miten liikutaan ku niin kauhee meno on päällä! :D Sit meille tuli myös pienen pieni valkonen kova piste alas ikeneen, eli sieltä on hammas puskemassa läpi.. saas nähä kuinka meil menee ton imetyksen kaa sitte ku se hammas ja mahdollisesti viereinenki hammas sieltä puhkeaa, ku toi on sellanen tissin repijä ni en kyllä varmana kestä sitä et siel on hampaat kiinni nännissä ku repii..

20.12.2012
tuvitus
tuvitus

kiva että masu alkanu rauhottuu! mäki oon niin onnellinen ku ei oo sitä jatkuvaa huutoa, vaan päivät täyttyy naurusta ja jokeltelusta! :) nyt kyl taas vissiin noi hampaat vaivaa, viel ei oo yhtään tullu läpi asti, mut noi kulmahampaat mitkä on tuolla ikenessä näkyny jo reilusti yli kuukauden ni on laskeutunu vieläki enemmän, ku ikenen purupinnalla on nyt ihan selkeesti tullu se hampaan muoto, eiköhän se sieltä kohta puhkee läpi saakka! (meijän vauva on vähä erilainen ku ei alota tota hampaitten tekoo alahampaista eikä etuhampaista vaan heti kulmahampaat :D)

meil ollaan nukuttu tosi hyvin jo kuukauden päivät, menee nukkuu yheksän aikaan ja herää ekan kerran 5-7 välissä, sitte herää 8-10 välissä, sillon nousen ite ylös mut vauva saattaa jatkaa unia vielä 11-12 saakka :D

meil oli toissapäivänä 4kk neuvola ni jäpikkä oli jo hurjat 9,1kiloo painava ja pituutta löytyy 66senttiä! :)

30.11.2012
tuvitus
tuvitus

Meijän likan 3kk(6.11) mitat oli 7130gr ja 63,3cm , eli oikein hyvin kasvaa täysimetyksellä :)

Kovasti huomioi ympäristöä, on löytänyt omat kätensä ja tarttuu esineisiin. Kääntyy selältä kyljelleen ja tykkää mahalteen olla, päätä on kannatellut alusta asti hyvin ja nyt jo ihan kunnolla. Terkka kehui kun on niin kovin tarkkaavainen ja leppoisan olonen tyttö.. jota ei sitten enää rotarokotteen jälkeen ollutkaan viikkoon, jotenki se meijän likalle aiheuttaa hurjaa ärtymystä, mikään ja missään ei ole hyvä, ja pistää mahan sekasin :(

Lempitouhuja on leikkimatolla lelujen kurottelu, peililelun paukuttaminen ja tietysti äitin ja iskän kanssa seurustelu :)

14.11.2012
satua79
satua79

ainii, ja piti sanoo että toivottavasti Marjaanan pienelllä silmä paranee pian! ja tosiaan toivotaan ettei kukaan joudu korvatulehduskierteeseen :)

12.11.2012
tuvitus
tuvitus

meille tuli noista 3kk saatavista rokotteista kuume, kesti kolme päivää ja oli tosi kiukkunen pieni :( mut onneks sain sitte mun oman, nykyään tosi ilosen, pienen takasin :) ♥ musta on niiiiin ihanaa ku meillä on vatsakivut hellittäny, ni ei enään huudeta koko aikaa, vaan jutellaan vaan ja nauretaan :) meijän tyypin mielestä kaikkein parasta on se ku leikitään sellasella käsinukke pöllöllä, sille jaksaa nauraa vaikka kuinka pitkään! ja toinen lemppari juttu on ku isimies tanssii tyypille ni tyyppi alkaa myös jorailee ja näyttää siltä että ois lentoon lähössä! :D

12.11.2012
tuvitus
tuvitus

Syntymäpäivät: 

tuvitus 1.8 poika 36+6, 48,5cm, 2905g 

HanneLele78 3.8. poika 52cm, 3700g 

Helga84 4.8 poika 51cm, 4100g 

mire88 5.8 tyttö 39+1, 48cm, 3000g 

satua79 6.8 tyttö 39+0, 49cm, 3695g 

marjaana 10.8 tyttö 41+2, 50,5cm, 3540g

nelijäs 13.8 poika 38+2, 44,6cm, 2380g 

oseloe 15.8 tyttö 

3lna 20.8 poika 40+0, 49cm, 3098g 

epa80 23.8 poika 51cm, 3840g 

carock 29.8 poika 40+4, 48cm, 2990g 

niinuski3 4.9 tyttö 41+1, 49cm, 3442g 

talvineuvos 5.9 poika 41+3, 55cm, 4220g

12.11.2012
marjaana
marjaana

Meidän kolmella aikasemmalla lapsella ei oo ollu koskaan korvatulehdusta, toivottavasti tämäkin säästyy niiltä. Saatiin e-resepti apteekkiin, saa isäntä hakea tullessaan.

12.11.2012
marjaana
marjaana

Kolmekuukautisneuvolassa käyty: pituutta 60cm ja painoa 6970g :) 

Kolme eri rokotetta sai, saas nähdä miten oirehtii. Rotaviruksenhan saikin jo kuusviikkoisena ja siitä ei merkittäviä oireita. Nyt meillä epäillään tosin silmätulehdusta.. silmä rähmii, mutta ei punota yhtään..

12.11.2012
marjaana
marjaana

Eilen tuli tasan kolme kuukautta eli on syntyny 10.8.

11.11.2012
marjaana
marjaana

Meillä kans on alusta asti oltu hyvin jänteviä, nyt jaksaa jo kymmenen minuuttia pitää päätään pystyssä käsien varassa mahallaan. Ja meillä on alettu nauraa ääneen, ihanaa kikatusta ;) Pari viikkoa on "jutellu" oikein kunnolla ja huomaa, että tissiä ei enää tarvi niin paljon kuin ennen. 

Meillä käytiin vauvan kans puntarilla viimeks ku oli 5vkoa ja seuraava kerta kun ikää 13½vkoa.. saattaa olla hiukan tuota painoa.. Omaa painoani en edes tiedä tällä hetkellä, mutta luultavasti pari kiloa miinuksella siihen mitä oli ennen raskautta. Tosin mullahan ei painoa edes tullu koko raskausaikana ku vajaa 5kg.

6.11.2012
marjaana
marjaana

toivotaan ettei sulta tipu paino enää, tai musta ainaki toi 55kg on just hyvä paino tän pitusena, jos menee alle ni mulla ei ainakaa oo enää niin hyvä olla! :) Mulla on kans vasentissi vähän enemmän tuottelias, vaikka imetän kans tasasesti kummastaki, se taitaa olla melkein enempi sääntö ku poikkeus että ei tuota ihan tasasesti maitoa kummatki tissit :)

6.11.2012
tuvitus
tuvitus

meijän tyyppi nukku viime yönä 22-6.30 heräämättä, sit söi ja nukku kymmeneen vielä! ihana lapsi *sydän*. Meillä opittiin myös pitämään päätä pystyssä ku on masullaan, jaksaa pitää sitä jo pitkiä aikoja kun vihdoin tajus että miten se kunnolla tehdään! :)

pakko hehkuttaa viel sitäki et multa on lähteny kaikki raskauskilot, kerrytin niitä sen 23..! :D toivon että nyt toi painon tippuminen vähän rauhottuu ku ei oo hirveesti enää ylimäärästä, neljä kiloo on maksimi mitä voi tippua, ku painan nyt 59kg ja oon 167cm pitkä, sit jos tippuu alle 55kg ni alkaa olee mun mielestä jo liian vähän!

5.11.2012
tuvitus
tuvitus

Hei!

Mukavia kuulumisia teillä!:) Meilläkin on vauva alkanut hymyilemään ja juttelemaan. Joskus innostuu kertomaan pitkiäkin juttuja. Seurallinen vauva on. Isoveli on alkanut välillä ottamaan kontaktia pikkuveljeen. Toisinaan yrittää istua vauvan päälle, mutta onneksi ei ole tullut vahinkoja. 2v ei vielä oikein ymmärrä.. Kasvun huomaa kyllä, kun pitää isompia vaatteita etsiä laatikoista. Onneksi niitä on isoveljen jäljiltä. Selkä ja kädet meinaa välillä olla kovilla, kun illalla saattaa itkeä tunnin ennen yöunille rauhoittumista. Siinä sitten kanniskellaan ja hyppyytetään.

Vauva on nukkunut nyt muutamana yönä pidempiä pätkiä, kun mahavaivatkin on helpottaneet. Kakkaa saa tosin välillä odotella viikonkin. Pieruja vaan. Vaunuiluista tykkää ja yrittää välillä seurata isoveljen leikkejä.

4.11.2012
talvineuvos
talvineuvos

hyvä että oli pienellä lonkat kunnossa! :) meillä ei onneks oo jouduttu mitään seurailee, vaikka vähän peloteltiin että jotain saattaa tulla ku synty etuajassa :) meillä oli 3kk neuvola, meijän minivauva paino 8,205kg ja oli 63 senttiä pitkä! alkaa olee tän mamin selkä vähän kovilla, ku mulla on vamma selässä ni välillä ottaa oikeen itteensä ku joutuu nostelee tota herrraa..

2.11.2012
tuvitus
tuvitus

niin mäki luulin et nää nukkuis suuremman osan päivästä ainaki siihen saakka et on 3kk, joka meillä tosin täyttyy huomenna! meijän tyypillä ois koko ajan ihan hirvee meno päällä, ei voi enää jättää hetkekskää semmoseen paikkaan mistä on mahdollisuus tippuu , ku tää on keksiny kivan tavan liikkua.. :D kääntää ittensä kyljelleen ja sitte taittaa ala- ja yläkropan "linkkariin" ja sitte suoristaaa ni pääsee liikkuu :DD ja mä tos huomasin et meille on tulossa kaks hammastaki, ei ihan vielä ois tarvinnu alottaa niitä tekee.. :D pelottaa vähän et ku ne puhkee et miten kivaa on syöttää, ku toi on sellanen et nappaa kunnolla kiinni tissistä ja pyörittää sit päätään, sitku siel on hampaat apuna ni AU! Meil ollaa myös tosi kiinnostuneita leluista tällä hetkellä, tajus leikkikaarenki idean tossa viikko sitten, hauska seurata ku toinen läpsii niitä leluja ja kikattelee! :)

31.10.2012
tuvitus
tuvitus

meilläki on nyt alkanu vähän panttailee kakkaa, aikasemmin on tullu kakka melkein joka vaippaan, nyt on pitäny kaks-kolme päivää välii ja sit sitä tuleeki niin paljon, et eilenki oli kainaloita myöten kakassa.. Meillä on alkanu toi tyyppi nyt vaatii sitä et koko ajan pitää viihdyttää, ei oikein viihdy yksin ku jonku pari minuuttia, ja sit onki huutokonsertti ku ei äiti leikikkää ihan joka hetkeä :D meillä on siis kämppä ku pommin jäljiltä, ku ei tuo ees nuku ku vartin pätkiä, ni en kerkee tekee mitään ku pitää viihdyttää toista :D

24.10.2012
tuvitus
tuvitus

oivoi mun "pientä" vauvaa, punnasin tänään kotona et paljo tyyppi painaa ni vaaka näytti 7,7kg :DDja ikää siis 11vk ja 1 päivä :D oon täs viikon ajan miettiny et miten tyypil on jatkuvasti muka nälkä, mut ei taida pelkkä maito oikeen riittää enää pitää nälkää pois :D huomenna soittelen neuvolaan ja kysyn lisää vinkkejä et miten saisin ton sammaksen kuriin, oon sen kaa nyt kohta kolme viikkoo taistellu eikä vaan lähe.. ja samalla kysyn et mitäs uskaltais antaa maidon lisäks et ees hetken pysyis masu täynnä :) meillä kiusaa myös ilma masussa, mut onneks senki pitäs pian helpottaa :) en kestä et mun niiiiin mini vauva on näin iso ! meillä myös jutellaan, hymyillään ja nauretaan kovasti, ja kova meno on päällä niin sylissä ku lattiallaki :)

18.10.2012
tuvitus
tuvitus

Meillä tuli kaks kuukautta täyteen viime viikolla, tällä viikolla neuvola ja täällä se on ryhmäneuvola. Kovasti mietityttää paljonko tytölle on painoa tullu, ainakin syö tosi hyvin ja kakkosen vaipat on vaihdettu kolmosiin :) Tissimaidolla mennään ja iltasin parin tunnin tankkauksen jälkeen nukahtaa 20-21 ja nukkuu 6-9h putkeen, sitten syö ja nukahtaa vielä pariks tunniks :) Tuttia ei suostu syömään eikä pullosta ota lypsymaitoa. Hiukan arveluttaa kun perjantaina olis menoa ja isännän pitäis tytön kans olla pari tuntia, et miten sujuu kun nälkä tulee :( No kai tyttö pullosta sitten ottaa kun ei muutakaan ole...

Päivisin nukkuu vaihtelevasti, välillä nukkuu parit kolmen tunnin päikkärit, välillä vaan puolen tunnin päikkäreitä parit..

15.10.2012
marjaana
marjaana

Meillä 1kk neuvola oli viikko sitten. Pituutta oli 59cm ja painoa 5300g. Yöt on edelleen tankkaamista, joskus viiden aikaan alkaa sitten kakkaaminen.:) Nukkumaan mennään mekin siinä 11 aikaan. Muuten aika tyyttyväinen poika. :)

12.10.2012
talvineuvos
talvineuvos

meijän pieni on tänään jo 2kk 3 neuvolassa käytiin ja saatiin tulokseks pieni jättiäinen :D 6295g oli painoa ja 59,5cm pituutta :D sai myös rotan tänään, saa nähä tuleeko mitään oireita, toivottavasti ei (paitsi tää mami kärsii seuraavan viikon ajan mahakivuista ku pelkään vatsatautia ja oksentamista ihan älyttömän paljon ni saan itelleni pahanolon aikaseks ku ressaan!)! meillä on alettu nukkumaan yöt paremmin, menee 11aikaa yöunille ja herää ekan kerran vasta 4-5 välissä :) mitenkäs muilla menee? :)

1.10.2012
tuvitus
tuvitus

Meilläkin on alkanut arki tasaantua alun jälkeen. Tuntui ensimmäiset viikot että olin ihan poikkiväsynyt, ja isompi ei ole kovin hyvä päiväunien nukkuja. Vauva nukkuu yöt aika mukavasti, eikä meilläkään tissillä roikuskella. Isompi ei ole ollut mustasukkainen, mutta koettaa kyllä vauvan ruokailun aikana tehdä pientä ilkeyttä, eikä korvia ole silloin laisinkaan. Se kuuluu kyllä muuutenkin tuohon ikään.

Meillä synnytys alkoi säännöllisillä supistuksilla illalla kahdeksalta, siitä kuuden tunnin kuluttua 2 min ponnistuksen jälkeen vauva syntyi. Sain spinaalipuudutuksen, mutta aika pitkälle pärjäsin pelkällä lämpötyynyllä.

Ristiäiset olisi tarkoitus pitää kahden viikon kuluttua. Tänään tulee toiset isovanhemmat katsomaan pikkuista.

29.9.2012
talvineuvos
talvineuvos

Minäkin voisin tänne tulla kuulumisia vaihtamaan..

eli tyttö syntyi 10.8, painoa silloin 3540g ja pituutta 50,5cm. Arki sujunut hyvin, monta hoitajaa kotona :) Jonkin verran meillä oksentelee ts. kakoo ja sitten lentää kaaressa maidot. 

Viikko sitten 6vko-neuvolassa painoa 5200g ja pituutta 56,1cm. Yöt sujuu pääsääntöisesti hyvin; illalla tankkaillaan pari tuntia, sitten nukutaan 4-7h, lyhyt tankkaus ja nukutaan 2,5-4h.. jos eka pätkä lyhyt, nukahtaa usein vielä reilu tunniks aamusta :)

Ja nimiäiset pidettiin sunnuntaina.

28.9.2012
marjaana
marjaana

kiitos :) teijän tyttöhän on kasvanu pituttaa vaikka kuinka ja paljon! :) meijän tyyppi saa vissiinki 2kk neuvolassa sen rotan, eli ens viikon maanantaina (kauheeta ajatella että tuo pieni on jo niin "vanha")! kiva että imetyski nyt sitte onnistuu jos on edellisen kanssa ollu taistelua! mä oon onnellinen että meillä lähti imetys käyntiin ilman ongelmia, vaikka tyyppi söikin pelkkää pulloa kaks ekaa viikkoa, ku ei tissillä jaksanu olla ku minuutin ku alko jo väsymään, oli helpompi syöttää pullosta ku ties että ainaki saa tarpeeks ruokaa että lähtee kasvamaan, ja nyt tulee sit niin paljon maitoa että raukka meinaa välillä ihan tukehtua siihen maito määrään!

24.9.2012
tuvitus
tuvitus

Ainiin, saitteko te tuvitus rotan/tuliko oireita?

Ja onnea pikkumiehelle hienosta nimestä, tuolta toisesta ketjusta luin :)

Meillä on nimi jo maistraatissa vahvistettu, mutta ristiäiset on vasta lokakuun puolessa välissä käytännön syistä, ollaan muutettu etelä-suomesta pohjois-pohjanmaalle pari vuotta sitten, isosiskon synttärit on silloin niin pidetään koko viikonlopun partyt, juhlitaan molempia tyttöjä ni ei tarvii etelän sukulaisten/tuttujen kahteen kertaan tälle syksyä tulla tännepäin..

24.9.2012
satua79
satua79

Tuvitus, tosi hienosti teijän poitsu kasvanut kun oli niin pikkainen syntyessään, wau! :)

24.9.2012
satua79
satua79

Kiva tuvitus että teit uuden alotuksen :)

Meillä arki on mennyt mukavasti, typy on ollut oikein perustyytyväinen eikä ole turhia itkeskellyt, viime viikko tosin oli jostain syystä vähän ärtsympi ja torstaina sai rotarokotteen niin eilen alkoi selvästi vatsassa nippailee, ilta oli aika itkuista :( Selkeä yörytmi on ollut 2vkoisesta, yöt nukutaan välillä syöden, tosin yöajan aloitus on nyt siirtynyt illasta alkuyöhön, kukkuu puolilleöin ja sitten taas aamusta nukkuu pidempään..mutta rytmi kuitenkin :D 

Imetys on sujunut alun tsemppauksen jälkeen oikein hyvin, imetysteellä uskon olevan positiivisen mielen lisäksi osansa asiaan (esikon kanssa imetys takkus koko ajan, tarttin rintakumia, ja molempien itkun säestyksellä sain just ja just 4kk imetettyä..). Tytsy on tiheä tissittelijä, syö pääsääntöisesti parin tunnin välein, mutta ei jää asumaan tissille, vaan hoitaa homman ja that´s it, sitten nukutaan tai seurustellaan.

Mullahan oli pelko (+perätila, täydellinen eli eivät ois muutenkaan alkaneet ulkokääntää)sektio, joka sujui todella hyvin ja toivuin tosi nopeasti, kovin positiivinen mieli jäi koko tapahtumasta ja näin ollen tämä vauva-arjen alkukin on sujunut niin erilailla ku aikanaan esikosta (10/05), "harmittaa" ihan että meni pelon vuoksi näin kauan että uskalsin pikkukakkoseen alkaakaan..

Meidän 6vko mitat oli 5550gr ja 58,2cm  "iso likka" =)

24.9.2012
satua79
satua79

ainii, mites teijän pienet on kasvanu? :) meillä oli viime viikon keskiviikkona 6vko neuvola, tyyppi oli jo 56 senttii pitkä ja paino 5110! :) ja huomenna meijän tyyppi saa nimen! :)

22.9.2012
tuvitus
tuvitus
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...