Onko "putkien katkaisu" syntiä?

Kuulin erään tuttavani puhuvan, että hän suunnittelee ns. "putkien katkaisua". Hän ja hänen miehensä eivät aio hankkia lisää lapsia ja ovat katsoneet munasarjojen katkaisun parhaimmaksi keinoksi. Olen utelias tietämään, olenko ainoa, joka pitää kyseistä toimenpidettä syntinä. Minusta ihminen asettuu siinä Jumalan asemaan: tuhoaa Jumalan hänelle antaman lisääntymisvälineen toiminnan.

20.9.2012
odottaja
odottaja

Kiitos kaikille vastanneille. Olen itse ajatellut tätä asiaa usein syntinä,  mutta myös taloudellisesti: eikös näitä toimenpiteitä tehdä ihan julkisen terveydenhoidon puolella? Eli yhteiskunta tukee niitä voimakkaasti, mikä on hyvin voimakas arvovalinta. Minulla on myös sellainen tuntuma, että niitä tehdään nykyisin paljon enemmän kuin ennen. MiTanin kanssa samaa mieltä siitä, että on tämä kuitenkin moraalisesti hyväksyttävämpää kuin abortti.

 

Uskonnosta riippumatta kauhistelen myös vasektomian lopullisuutta. Jos pariskunta kuitenkin muuttaa mielensä myöhemmin?

21.9.2012
odottaja
odottaja

Eikös kristityt yleensä usko silleen et Jumala luo ihmisen, mutta se on sitten ihmisen päätettävissä miten elää. Siksi maailmassa on pahuutta ja sairauksia jne?

Mä oon itse vähän sitä mieltä et ehkäisyn kieltäminen on vaan yks keskiaikaisen kirkon miesjohtajien oikkuja. En tunnustaudu feministiksi, mut oikeesti, kirkko elää pitkälti vielä just semmoisten ahdasmielisten oppien mukaan, vaikka toitottaa Jumalan rakkautta kaikille jotka häneen uskoo ja tasa-arvoa jne. Kirkon pitäis muuttua ajan mukana, uskon yhteiseen Jumalaan pitäisi olla se yhdistävä tekijä, eikä joidenkin vanhojen sääntöjen noudattaminen.

Tuo ehkäisykin on varmaan jäänne siitä, että aikaisemmin iso perhe oli suotavaa ja kirkko ehkä kannusti siihen tuomitsemalla ehkäisyn. Samalla tavalla ku joku poikien ympärileikkaus on ehkä joskus ollut hygieniakysymys mut tänä päivänä sille ei oo mitään automaattisia perusteita. Moni tuomitsee sen, mut miks silti edelleen noudatetaan ehkäisyn kieltämistä?

Mä uskon Jumalan olemassa oloon, muta en allekirjoita kaikkia kirkon oppeja.

20.9.2012
Mummy83
Mummy83

Ehkäsykeino se on siinä missä muutkin. Jos putkien katkasu on jumalan leikkimistä, ni entä sitten keinohedelmöitykset, elvytys, leikkaukset ja ylipäätään kaikki mitä lääkärit tekee. Jos joku saa syövän ni pitäskö vaan ajatella, et jumala on halunnu sen antaa ja ihmisen on turha leikkii jumalaa leikkaamalla se pois ja hoitamalla muuten. Ihan yhtälailla se ihminen leikkii jumalaa tekemällä hyvää ku sillon ku tekee pahaa....

20.9.2012
huopis
huopis

ei oo sen enempää syntiä ku ehkäsyn käyttö yleensäkkää..

20.9.2012
memmu
memmu

no ei tosiaan ole syntiä!!! Myy76:ta tässä vain voi peesata!!
mieluummin piuhat poikki, kuin että tulee ns. vahinkoraskauksia, joita sitten abortoidaan!!!
ja tosiaankin, että jos piuhojen poikki laittaminen on syntiä, niin sitten on myös pillerit, kondomit yms myös!!

 

20.9.2012
surkelo
surkelo

vai että syntiä... Juu ei ole :)

20.9.2012
riu
riu

ateistina sanon että ei ole.

20.9.2012
imppuliina
imppuliina

En todellakaan näe syntinä. Enkä omaa minkäänlaista kristillistä tahi muuta uskonnollista näkemystä. Minusta se on jokaisen ihmisen tai pariskunnan oma valinta. Jos ei enempää lapsia halua, missään tapauksessa, niin tuo lienee se varmin keino. Ihan yhtä lailla pillereiden syönti tai kierukka sun muut ehkäisyvälineet on silloin syntiä koska tarkoitus on sama.

Meillä on nyt päätetty että tämä kolmas on viimeinen. Vähintäänkin viimeinen biologinen. Voidaan hyvin sitten ryhtyä vaikka sijaisvanhemmiksi tai mitä tahansa muuta jos alkaa tuntua että vielä noita nappuloita useamman jaksaa ja kestää.

Meillä mies on jo asennoitunut siihen, että hältä laitetaan piuhat poikki vaikka olen yhtä lailla miettinyt että se voidaan tehdä myös multa. Tuplavarmistus :D

ja meillä päätös tämä koska jo edellinen raskaus oli riittävän tuskallinen etten halua tämän jälkeen kokea sitä enää ikinä.

20.9.2012
misukka
misukka

Itse en omaa syvää kristillistä elämänkatsomusta enkä pidä tämmöistä syntinä. Pikemminkin näen sen jokaisen ihmisen itsemääräämisoikeuden piiriin kuuluvana henk. koht. asiana. Jokainen varmasti tietää oman tilanteensa parhaiten ja osaa tehdä oman elämänsä tärkeät ratkaisut parhain päin. Tavallaanhan kaikki ehkäisymuodot voitaisiin ajatella synniksi, jos oikein ruvetaan pohtimaan. Mutta mielestäni siis jos ei kerran halua lapsia, niin parempi hoitaa ehkäisy kuntoon tavalla tai toisella kuin sitten saada lapsia vahingossa tai vastentahtoisesti.

20.9.2012
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...