G: Ulkomaille?

Eli, Kuinka usein käytte ulkomailla vuodessa? Tai ylipäänsä? Kiinnostaa vaan näin yleisesti, kun saan ihmetteleviä kommentteja ku käydään 2-3 krt vuodessa ulkomailla. Ollaan yrittäjiä miehen kanssa, nii sen on vaan siten että lomia pidetään silloin kun pystytään ja kotimaan matkailu ei tuo sitä samaa elämystä kuin se että lähdetään kauas. Kun on kauempana lomailemassa, ei tuu niin usein soiteltua tuuraajalle, että miten siellä nyt menee ja onko firma pystyssä :D. Yrittäjänä tekee 6pvä /vko töitä ja joskus iltojakin, joten loma tulee aina tarpeeseen. Ja minusta nykyaikana etelän matkat ei ole edes kalliita, rahaa saa palamaan paljon muuallekin turhempaan minusta. Ihmetteleviä kommentteja tosiaan saadaan, ja ärsyttää aina se perusteleminen, että miksi te nyt taas lähdette. Nyt reilun päästä suuntana Kreikka ja Kyproksen saari! :)

19.9.2012
mandarin88
mandarin88

Matkailu vaan avartaa näkökulmia asioihin :)

Tosin oon käyny ekan kerran vasta 16-v ulkomailla Saksassa, joten ei tää mun matkailuinnostus oo ollu ihan koko aikaista :) Vanhemmat ei oikein olleet enää vanhemmalla iällä innokkaita lentomatkaajia joten lapsuudessa käytiin vaan kotimaan reissuilla. Mutta nyt se innostus on vasta iskeny lähivuosina, ja nyt kun tuo meitin esikoinen on jo pian 5v, on helppo matkustaa ja sillai :)

Ja se että käydään välillä hieman erilaisen kulttuurin maissa, esim toukokuussa oltiin Egyptissä. Oli tosiaan köyhä maa, ja siellä sai olla iloinen siitä että saa asua Suomessa ja on suomalainen. Naisten asema meinaan siinä maassa todella huono ja turisteja katsottiin pitkään, jos kulki siellä esim. shorteissa tai hiattomassa paidassa. Naisia ei kaduilla näkynyt ollenkaan, paitsi pimeän tullen uskalsivat kulkea. Hotelissa siivoojat, kokit yms kaikki miespuolisia, ja samoin myyjät kaupoissa. Tuntui ettei siellä maassa ole naisia ollenkaan. :/ On ihan erilaista tulla Suomeen, jossa naisenakin saa kulkea ihan vapaana. Elämää ajattelee uusilta kantilta kun käy katsomassa muun maailman menoa.

 

21.9.2012
mandarin88
mandarin88

J75, tekis siis lomailette usein :) Ootko saanu kummastelevia kommentteja sukulaisilta yms asiaan? :D

Joo, kotimaassakin on nähtävää mutta oon todennu että tulee loppuviimein aika saman hintaiseksi kuin etelän reissutkin. Yleensä näin syksyllä on vuokrattu mökki Lapista ja käyty patikoimassa 4pvä loma. Viimeksi meni about 400e mökin vuokraan + bensat + ruoat yms yms nii äkkiä siitä yli tonni tulee lomalle hintaa ja silti vaan se 4 päivää.

 

20.9.2012
mandarin88
mandarin88

Tosi usein. Viimeks oon käyny ulkomailla kun olin viidennellä, eli siitä taitaa olla nyt reilu 10 vuotta. :D Seuraava kerta on sit varmaan eläkkeellä. :b

19.9.2012
RJ89
RJ89

meillä matkustetaan kerran vuodessa palmujen alle viikoksi-kahdeksi veronpalautusrahoilla. mie huomasin  jo 18-kesäisenä sen hyväksi säästötavaksi itselleni,  prosentin korkea nosto  joka vuosi, jotta palautuksia tulee  aina reilusti.

muuta matkailua vuoteen kuuluu ruotsi/tallinna. siis  laivaristeilyä, jossain vaiheessa oli parin vuoden taukokin moisesta, mutta nyt vuoden sisään tehty ennätys ja käyty jo kerran ruottissa ja peräti kolmesti virossa:D mutta tällainen matkustusmäärä laivallakin aika harvinaista. kyllä se vaan  yleensä rajottuu siihen  jokkisristeilyyn  and that´s it.

 

haaveena oisi, että joskus talous antaisi niinkin hyvin  perää, että tuon talviloman lisäksi pääsisi pidennetylle viikonloppuvapaalle kesällä jonnekkin kaupunkikohteeseen, kuten pariisiin, roomaan, ateenaan, moskovaan...ne kun on paikkoja jotka haluan kokea, mutteivat niitä palmukohteita kumminkaan mihin karataan tammikuussa pakoon pakkasia:D

19.9.2012
Blanco
Blanco

olen viimeks ollu tallinnan laivalla 2008 amisluokkalaisten kanssa. sitä en joskus lapsena laivalla ja yläasteella perheen kanssa autolla norjassa. eli empä hirveemmin.

juu ei meidänkään rahoilla ulkomaille mennä. ja on täällä kotimaassakin niin paljon nähtävää että kierrellään nyt täällä :D

mutta joskus kun on nämä tärkeemmät haaveet toteutettu niin ehkä sitten säästetään matkaan.

19.9.2012
mustikka88
mustikka88

Mua sit taas ärsyttää enempi se, että aina kun on loma ni kysytään heti oletuksena et mihin lähdette tai lähdettekö Afrikkaan. Meillä ei oo tapana matkustella ulkomaille, kerran käyty miehen vanhempia moikkaas mut sitä varten täytyy aina säästää ku ei oo mikään 300e rantaloma.. ja sit taas se 300e aiheuttaa omantunnontuskat jos laittais sen johonki lomaan, ku se on pois matkakassasta isovanhempien luo ja sinne täytyis kuitenki yrittää päästä.


Ja sit ku et lähde mihinkään, ni ihmetellään et miksi ei.

19.9.2012
Mummy83
Mummy83

Eipä meillä lähdetä ulkomaille reissailee. Ainakaan omilla rahoilla.

19.9.2012
misukka
misukka

hmmm ehkä kerran kolmeen vuoteen, ja sekin tahtoo olla joku tallinnan risteily :D Mie ite oon taas sen verran vihreä ihminen että mieluummin kyllä matkailisin kotimaassa hiilijalanjäljen takia, lisäksi tässä maassakin ois aika paljon nähtävää... Mutta mikäs siinä jos on tahtoa, rahaa ja aikaa :D

19.9.2012
riu
riu

 reilun *viikon

19.9.2012
mandarin88
mandarin88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...