Synnytyssairalaa

Missä oot käyny synnyttämässä, millanen synnytys ja osasto oli? Ite Naistenklinikalla, sektiolla ja ihan ok. Saatii perhehuone ja henkilökunta oli mahtavaa :)

18.9.2012
marsku88
marsku88
1 year, 8-month-old toddler

PKKS:ssa synnyttäny molemmat. Molemmissa synnytyksissä oli sama kätilö josta kyllä tykkäsin. Molemmat lapset oli teholla synnytyksen jälkeen ja ainaki nyt tän toisen hoitajat oli aivan ihania. Esikon aikaan sain oman huoneen osastolla. Nyt olin ennen synnytystä osastolla muutaman päivän omassa huoneessa, mut synnytyksen jälkeen jouvuin neljän hengen huoneeseen. Osaston hoitajista jäi tosi negatiivinen kuva ekan synnytyksen jälkeen, miun olemassa olo unohettiin jatkuvasti. Jo sillon ku jouvuin olemaan pari viikkoo ennen synnytystä osastolla viikon verran miut unohettiin joka päivä monta kerta käyrille ja verenpainemittariin ja lääkkeistä sain huolehtii ite, eikä mulle muistettu kertoo ikinä mitä lääkärit oli millonki päättäny... Nyt ennen synnytystä mulla oli pari tosi ihanaa hoitajaa. Mut synnytyksen jälkeen en joinaki päivinä ees nähny kaikkia "miun" hoitajia ja taas sain huolehtii ite, et tuli lääkkeet saatuu. Ja nyt tän toisen synnytyksen jälkeen mulla vähä leviski pää ku vauva oli siellä teholla, jouvuin ite sinne isoon huoneeseen ja hoitajia ei voinu vähempää kiinnostaa miun olemassa olo, ni yks ilta sit vaan ilmotin et lähen kotiin vaikkei minuu vielä ois päästetty. Pari päivää kävin sit vaa kotona nukkumassa ja juoksin taas aamulla vauvan luo teholle, ennen ku vauvaki pääs kotiin.

20.9.2012
huopis
huopis

Sralla, voi sua reppanaa! Mahto olla kauheeta. Onneksi ite en asu lähellekää Kotkaa. Tosi viimeksi piti lähtä Helsinkii asti synnyttää ku eivät huolineet L-PKS:ään (Länskä= Länsi-Pohjan keskussairaala) ja OYS:iin (korkean riskin palleatyrä vauvalla) :D ja seki sektiolla. Nyt onki sit Länskässä synntys ja perinteinen, onneksi edessä :)

20.9.2012
marsku88
marsku88

Minä oon synnyttäny esikon naikkarilla (hki). Hengailin yhen päivän osastolla ku supparit oli jo monta tuntia säännölliset 2min välein ja tyly kätilö tokas et synnytys ei oo vielä ees käynnissä ja on tuolla osastolla tilaa et laittaa sinne jos ei kerta kipua kestä. Ja sit se sama kätilö oli vielä seuraavanaki yönä vuorossa :/ Ku ehdotti et on vuoronvaihto ni sopi mulle paremmin ku hyvin ja sain ihan loistavan kätilön synnytykseen. Osastolla kaikki oli ihan jees.

Kuopus synty Jorvissa ja siellä meni kyl melkein kaikki ihan nappiin. Edellisenä iltana käytiin näytillä ko aamulla oli jotain vaaleanpunaista lirahtanu pöksyyn. Se sit totes et sä et oo tän tikun mukan raskaana :D Ja sit ku siitä laverilta nousin ni kauhee solahdus vaan kävi ja paljon ruskeeta nestettä valahti mut ei se sitä sit enää ruvennu testaa. Sano vaan et valkovuoto voi olla tollasta. Jepjep.

20.9.2012
misukka
misukka

Taysissa synnytin. Päällimäisenä jäi mieleen että paikka on ihan liian täynnä jo nyt saati kun sulkevat Vammalan synnytyspuolen. Synnytysvastoonoton tilat on todella ahtaat. Mä lähdin la ja su välisenä yönä sairaalaan ja koko sunnuntain vietin synnytysvastaanotossa mikä käsittää pitkän käytyvän tuoleilla varustettuna. Käyrillä käydään toisessa huoneessa missä on kaksi suihkua ja yksi vessa koko sille ihmismäärälle. Tietääkseni siellä on myös kaksi tarkkailuvuodetta. Oman käden tietoa ei ole mulle tartti riittää tuo tuoli. Su ja Ma välisen yön ja maanantain vietin osastolla josta ei pahaa sanottavaa. Poitsu synty seuraavana yönä. Synnyttäneiden osastokin oli tupaten täynnä. Tiistai aamun n.6h vietin poitsun kanssa käytyvä paikalla odottamassa että huone paikka vapautuu. Taysissa oli tuolloin myös putkiremppa joten joka toisen huoneen vessat ei olleet käytössä. Eli normaalin 2h per vessa oli ainakin 4h per vessa plus käytyvä paikkalaiset.

Hoitajia näki todella monenlaisia eikä kaikkia todellakaan voi kehua. Kaikkein huvittavinta oli kuinka ristiriitaiset ohjeet samaan asiaan voidaan antaa.

20.9.2012
alexsandra
alexsandra
13-month-old baby

kätilöt kyllä oli mukavia :)

19.9.2012
mustikka88
mustikka88

molemmat keski-suomen ks:ssä jyväskylässä. normisynnytykset, ekassa oli vihreää lapsivesi joten lääkäri tuli mukaan, oli siinä myös lääkäriharjoittelija ja voe ristus sillä ei oikein onnistunu ne hommat niin lääkäri teki sitten. toisella jouduttiin sellaseen varasaliin kun kaikki salit oli täynnä 8 salissa synnyttäjät ja 4 kätilöä paikalla. onneks itellä ei ollu mitään hätää niin saivat ne apua tarvitsevat apua :D

osastolla oloa inhosin, oli muutama hoitsu jotka kyseenalaisti sanomisiani. ja toisella kerralla kun jouduttiin jäämään pitemmäksi aikaa osastolle kun vauva sai valohoitoa niin eivät hirveesti tsempanneet kun petyin kun en päässy kotia. eikä siellä ole esim. kahvinkeitintä yleisissä tiloissa että sais kahvia useemmin kun aamulla ja välipalalla. ja kun uudelleen synnyttäjät laitetaan huoneisiin missä on 3 äitiä, niin öisin ei paljon nukuta kun kaikkien vauvat syö eri aikaa.

19.9.2012
mustikka88
mustikka88

hyvinkäällä.

päivystysvastaanotto oli  paikka jossa oisin käynyt nyrkkiä antamassa mikäli en  oisi kokenut tekeväni liki kuolemaa... leikkaavat lääkärit hoitivat silti  asiansa hyvin ja osastolla oli ihana henkilökunta ja hyvää ruokaa:) ainut ihmetys oli synnyttäneiden suihkuun raahattu iso kokovartalopeili, josta jokainen voi kauhistella omaa kutistumatonta etureppuaanja raskausarpiaan ja selluliittejään.

harvoja kertoja kun suihkukäynnit ovatkin tuottaneet rentoutuksen sijaan ahdistusta:DD

19.9.2012
Blanco
Blanco

SeKS, synnytys oli todella nopea ensisynnyttäjälle ja kätilötkin taisivat hiukan pelästyä nopeaa toimintaa. Osasto oli ihan ok, voiko sairaala nyt olla sen parempi majapaikka? :D Henkilökunta.. Kätilöistä suurin osa oli tosi mukavia! Mutta sitten osastolla olikin vain yksi hoitaja (sekin lastenhoitaja) jonka kanssa olin samalla aaltopituudella. Mulle puhuttiin kuin idiootille, olinhan sentään 21 vuotias ensisynnyttäjä niin enhän voi mistään mitään tietääkkään. Juupa juu.

Kaippa tuohon on tyydyttävä kun ei parempaakaan ole. :D Seuraavan kerran aion puhua itseni kotiin hyvin nopeasti synnytyksen jälkeen, siis alle 12h. Sairaala ei ole mua varten enkä osaa rentoutua muualla kuin omassa kodissani (olin siis synnytysreissulla ekaa kertaa yötä pois meidän yhteisestä kodista ja se oli ihan hirveetä!)

18.9.2012
RJ89
RJ89
3 years, 6-month-old toddler

Mä kävin esikoisen synnyttää Raahessa, en tykännyt olla siellä :(.... Osastollaki oli iha hirviää, vaikka oltii perhehuoneessa..... Toisen sitte oyssissa, kätilö oli ihana ja tykkäsin osastolla olleesta meidän omasta hoitajasta :)

18.9.2012
pömppis18
pömppis18

Ensimmäisen synnytin Vaasan keskussairaalassa, käynnistetty synnytys, synnytyssalin kätilö oli tosi ihana, osaston henkilökunnasta en voi sanoa samaa (tosin tästä aikaa jo kohta 12v), sairaalan kaksikielisyys ja suomalaisten potilaiden väheksyminen raivostutti! Ite siis puhun hyvin ruotsia, henkilökunta ei vaan tainnut tätä tietää puhuessaan lastenhoitohuoneessa P***AA selän takana :(

Kakkosen ja kolmosen kävin synnyttämäs Seinäjoella, normaalit synnytykset, henkilökunta mahtavaa! Tilat vanhat.

Kuopuksen synnytin TAYS:ssa, käynnistettynä ja nopeesti. Ihana henkilökunta. Oon kuullu paljon, että TAYS:ssa olis tosi huonot tilat, mutta kyllä mä olin ihan tyytyväinen.

18.9.2012
marjaana
marjaana

No mie oon käyny savonlinnan keskussairaalassa äheltämässä. KOlme kertaa on synnytys käynnistetty yliaikasena, alakautta ovat syntyneet ja tiistaiaamuna :D Ei oo muuta kun hyvää sanottavaa henkilökunnasta ja mie toivon sydämeni pohjasta että synnytykset tuolla säilyisi! Ihana pieni ja intiimi paikka, sydämellinen henkilökunta, joilla on kovasti haastetta säilyttää palvelun taso hyvänä kaikkien vähennysten ja leikkausten keskellä. Ei siis mikään kylmä vauvatehdas :)

18.9.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...