Kuinka herkästi yhteyttä opettajaan?

Kysyn ihan uteliaana: kuinka herkästi ja millaisissa asioissa olette ottaneet yhteyttä lapsenne opettajaan? Tytön koulussa jokaiselle luokalle on annettu yksi jalkapallo. Viime viikolla kaksi tuon luokan tyttöä olivat unohtaneet pallon ulos, eikä sitä ole löytynyt. Ajattelin kysyä opettajalta Wilman kautta, mitä luokka voi tehdä saadakseen pallon takaisin. Tyttäreni epäili, että toisen luokan oppilaat ovat ottaneet sen, mutta minusta tuo asia pitää selvittää!!!

9.9.2012
odottaja
odottaja

No, kyllä minultakin se pallon etsiminen vielä jäi. Ehkä tänään. Meidän tyttömme ei pikkusiskonsa kanssa suostunut lähtemään mukaan tarkempaa paikkaa osoittamaan, kun sitä iltapäiväulkoilun alkaessa ehdotin. Mutta: palaute on ollut seuraavaa: 1) tyttö kertoi, että he ovat saaneet käyttöönsä varapallon ja että kummiluokan (6.luokka) tytöt ovat luvanneet etsiä palloa 2) opettaja kertoi Wilmassa, että palloa etsittiin perjantaina. Nyt on varapallo käytössä, mutta oikeakin toivottavasti löytyy. 3) vararehtori antoi vinkin lähimetsästä, johon moni palloista katoaa. Että kyllä heillä on ollut aikaa vastata viesteihini. Sitä en tiedä, mitä he tällaisen asian yhteydenotosta ajattelevat, mutta nyt lapsilla on välitunneilla pallo potkittavana. Ehkä olisi ollut ilman minun asiaan puuttumistakin, mutta hyvä näin.

Kun tästä nyt niin vilkasta keskustelua teidän ja koulun kanssa tuli, niin kyllä minunkin pitää vaikka sitten tänään mennä sitä kentän viereistä lähimetsää haravoimaan. Kannan oman korteni kekoon.

11.9.2012
odottaja
odottaja

Ei varmaan tuu oleen sen koulun viimenen pallo,joka menee hukkaan.. Ja että hukkaajien vanhempien pitäs korvata,voisin sanoo tähän mitä aattelen mutt jätänpä sanomatta.

 

Mä en ees oo tietonen montakohan palloa taikka ulkopeli välinettä on esikoisen koululla kadonnu ja ihan varmasti on jossain vaiheessa joku menny hukkaan.Eipä ole kotiin noin pienistä asiosta  tiedotettu.Kyllä siellä on isompiakin asioita joista ennemmin oisin huolissaan,kuten siitä miten ne oppilaat käyttäytyy koulumatkalla ja missä sillä pyörällä saa ajaa ja missä ei.

10.9.2012
vaahtokarkki06
vaahtokarkki06

Odottaja, oikeesti :) Mua alkaa jo mietityttää, että tää on ihan provo-juttu ;)) Ehkä koulu ei siksi "stressaa", koska on oikeitakin asioita murehdittavaksi ja selvitettäväksi rehtorilla ja opettajilla. mutta toivottavasti löysit pallon, opettaja varmasti kiittää avustasi, kun on taas yksi asia vähemmän selvitettävänä... :) Teemppiä vaan kodin ja koulun yhteistyöhön!

10.9.2012
Myy76
Myy76

No, koulu ei onneksi näytä turhia stressaavan. Rehtori oli välittänyt viestin apulaisrehtorille, joka selitti koulun käytäntöä. Aikanaan kuulemma saadaan uusi. Hän ilmoitti myös, että "kannattaa etsiä läheisestä metsiköstä". Meikäläisellä on tänään tunti ylimääräistä aikaa, joten - jos saan tyttäreltäni tarkemman selonteon paikasta - todennäköisesti teen sen!

10.9.2012
odottaja
odottaja

Kukin tyylillään mutta oletko koskaan kuullut termistä ryhmäpaine?

Kyllä unohtelijat oppii olemaan unohtelematta kun kaikki joutuu olemaan hetken ilman. Ehkä pieni ylilyönti ruveta kyselemään rehtorilta asti yhdestä pallosta. Eiköhän lapsille pallo löydy aikanaan.

9.9.2012
misukka
misukka

oho, no jooo kevyttä ylireagointia X)

Mutta siis ite en ota kovin herkkään yhteyttä opettajaan. Ehkä osittain vaikuttaa se, etten mie tykkää pätkääkään koko naisesta. Kadonneesta pallosta en ite ottais yhteyttä, noita nyt tullee ja mennee enkä koe asiaa niin tärkeenä. Luotan että yhteyttä otetaan sitten jos on joku oikeesti tärkee lasta koskeva asia.

9.9.2012
riu
riu

No,sä toimit niinkuin parhaaksi katsot :)

9.9.2012
Myy76
Myy76

Varmasti jutut ovat koulun arkea. Aion kuitenkin kysyä rehtorilta (Wilman kautta), miten tällaisissa tapauksissa toimitaan. Milloin on luvassa uusi pallo ja miksei sitä etsitä tiukemmin? Sekä opettajan että oppilaiden toimesta.

9.9.2012
odottaja
odottaja

Odottaja:Oikeesti,rauhoitu nainen :) Nää jutut on koulun arkea eikä mun mielestä anna aihetta "riehumiseen". Ja hei, lapset on lapsia ja kaikki unohtelee joskus asioita - opettajatkin ;)) Että varmaan ne muksut saa aikanaan uuden pallon, kunhan tämä "läksy" on opittu...

9.9.2012
Myy76
Myy76

No juu, tuo viimeisin kommenttini on turhaa. Toivon myös, että kyseinen opettaja ei kuulu tämän palstan lukijoihin, koska tällainen kirjoittelu on hänen selkänsä takana toimimista.

Mutta: odottelen opettajan vastausta huomisen päivän. Jos mitään ei tapahdu, kysyn asiaa rehtorilta. Ei edelleenkään ole oikein, että kahden ihmisen unohduksen takia koko luokka joutuu olemaan loppuvuoden ilman palloa. Ehkä jopa kesään asti. Jos opettaja tai rehtori ei lähde asiaa selvittämään, näin tulee käymään.

9.9.2012
odottaja
odottaja

Sweeneylle: jos sinun linjoillasi jatkettaisiin, niin luokka olisi koko vuoden ilman palloa. Mitä voitat tuollaisella vinoilulla? Tiedoksesi, että kysyin Wilman kautta asiaa opettajalta. Hän ei ole vielä vastannut. Minusta on todella epäreilua, jos luokka joutuu olemaan ilman palloa koko vuoden. Lisäksi toivoisin, että unohtaneiden tyttöjen vanhemmat joutuisivat hankkimaan uuden pallon luokalle. Nyt tytöt pääsevät ilman minkäänlaista rangaistusta. Jos mitään ei tapahdu, kerron heidän nimensä ainakin tällä palstalla!

9.9.2012
odottaja
odottaja

Öö...eiköhän se opettaja ole tätä asiaa jo selvittänyt :). Ja meidän koulussa näitä palloja hukkuu harva se päivä,ja löytyvät sitten naapuriluokasta tms.Mutta kun ne on nimetty,ne näppärästi löytävät oikeaan paikkaan.Meidän luokassa on käytössä sääntö,että se joka vie pallon ulos,tuo sen sisälle.Järjestäjä tarkistaa tunnin alussa,että välkkälelut on paikoillaan ja jos ei ole,unohtaja juoksee hakemaan.Ja jos ei löydy,ope kyselee muilta opeilta ja selvittää pallon kohtalon.
En ottaisi vanhempana tästä asiasta yhteyttä opettajaan,vaan luottaisin hänen keinoihinsa saada pallo haltuun :))) Toki jos kuukausia ollaan ilman palloa,voisin syytä kysellä ;)

9.9.2012
Myy76
Myy76
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...