Kurahousut ja yksiosainen talvipuku

Katselin tulevan syksyn ja talven vaatteita varastosta. Suunnitelmissa on sovittaa ekaluokkalaiselle tytölle kurahousuja (esim. ulkoiluhousujen päälle) ja talveksi, ehkä myös välikaudeksi, yksiosaista haalaria. Hän kyllä protestoi, mutta en tule antamaan periksi. Olen sitä mieltä, että niin kauan kuin kokoja löytyy, pitää olla asianmukaiset varusteet. Siis sellaiset, joiden kanssa on hyvä touhuta ja leikkiä koulun pihalla. Millaisia kokemuksia teillä on pienten koululaisten pukeutumisesta?

5.9.2012
odottaja
odottaja

Myy, tarkoitinkin noilla koulun "säännöillä", siis sitä ympäristöä, ja sitä, kuten muutkin pukeutuu.

Vertaa, kun meillä tuli päiväkodista kirjallinen ohje sadevarusteista, ja niistä vielä erikseen sanottiin vanhempainillassa.

Paikkakunnittain, alueittain ja koulujen välillä saattaa tietenkin olla eri käytäntöjä.

5.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Koulussa työskentelevänä voin todeta, ettei meillä ole mitään sääntöjä pukeutumisen suhteen muuta kuin terveen järjen käyttö ;D. Eli asialliset varusteet sään mukaan. Se, onko puku yksi- vai kaksiosainen jää jokaisen kodin harkittavaksi.

Meidän maalaiskoulusssamme on jonkin verran alaluokilla (1-2) haalarikansaa, mutta vähemmistössä ovat (ehkä yhdellä-kahdella kymmenestä). Mutta kiusaamiseen haalarit eivät ole tietääkseni kertaakaan olleet syynä. Kurahousuja en ole nähnyt kellään ja rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että onhan se hieman hankalaa vetää ne kurikset itse sitten lapsen siinä välkälle mennessä ylle, välkkä kestää n. 15 min ja pukeutumiseen ja riisuutumiseen sitä ei kumminkaan kokonaan ole tarkoitettu ;DD Että mun mielestä kurikset kotikäyttöön, jos tahtoo, koulussa lienevät vain hidastava tekijä. Vettä pitävä haalari tai kaksiosainen puku maun mukaan :)

5.9.2012
Myy76
Myy76

Ei meilläkään esikoisella ekalla luokalla ollut kokopukua, saatikka kurahousuja. Ja eskari hällä oli päiväkodissa, joten silloin oli päiväkodin "säännöt", eli silloin vielä kokopuku.

Oon sitä mieltä, että jos eskari on koulun järjestämä, niin on koulun säännöt, päiväkodissa on päiväkodin säännöt; meillä mm. pienemmällä kahdet kurikset, ei ole vesipistettä, eikä mahdollisuuksia huuhtasta sadevarusteita.

Olen melko varma, ettei koulussakaan ole vesipistettä sadevarusteille.

Ja tuo kiusaaminen, se kun voi lähteä vaatteista, koulumenestyksestä ja-menestymättömyydestä. Tai mistä vain.

Meillä esikoinen kuudennella.

5.9.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti

Kyllä meillä poika (ekaluokkalainen) menee tulevana talvena haalari päällä kouluun ja eskarilainen tyttö eskariin (eskari koulun yhteydessä). Kurahousut ei oo vielä kouluun eksyny, mutta kotipihassa kyllä jalassa. Meillä lapset nauttii kuraleikeistä niin, että kyllä mieluusti niille kurikset jalkaan laitan... Tuota pyykkiä kun nelilapsisessa perheessä riittää muutenkin.. ja poika kulkee punaisissa kumisaappaissa tarpeen vaatiessa.. 

Ja meillä on sitte "hienostelutakit" erikseen, eli jos kyläilemään tms. mennään...

Mutta jokainen tekee tavallaan, näin meillä...

5.9.2012
marjaana
marjaana

miun on pakko puuttua tuohon kiusaamisaspektiin sen verran, että jos sen voisi välttää niinkin yksinkertaisella asialla kuin tietynlaisella ulkoilupuvulla niin tasan varmasti sen tekisin! Mutta eihän asiat koskaan ole niin yksinkertaisia... Miusta ei oo väärin jos lapsi sopeutuu joukkoon, niitä tuulimyllyjä vastaan kerkee taistella tuonnempanakin :)

Ja mikin kaa samaa mieltä tuosta että sen vajaan vartin takia ei lapset viiti kuravehkeitä pukea, eikä opettajakaan sellaista tule valvomaan :)

5.9.2012
riu
riu

Ok, kuumenin vähän liian aikaisin. Itse kuitenkin ajattelin pitää kriteerinä sen, kuinka kauan kaupasta löytyy kokoja. Ihan loputtomiin ei löydy; nytkin tyttö taitaa olla 122,5 cm, eli korkeintaan yksi koko haalaripukuja taitaa roikkua kaupan rekissä.

5.9.2012
odottaja
odottaja

Mitanin tavoin miusta tuo kaksiosainen on vaan niin paljon kätevämpi, lisäksi en tiiä minkä kokoinen teijän lapsi on, mutta saattaa olla jo vaikeaakin löytää yksiosaisia pukuja kovin isona :)

5.9.2012
riu
riu

mie taas tykkään kaksiosaisista vaatteista, koska sitten voi heittää pesuun vaan sen osan jonka tarvii ja jollekkii kyläreissulle riittää pelkkä takki. Tuolla koulussa ei yhdelläkään ekaluokkalaisella ollut kuravaatteita ja saattaa olla että aika käyttämättä ne teilläkii jää. Mutta mikään ei estä kokeilemasta :D Meijän tytölle ei kokoja enää löydy ja muutenkii on jo niin isoa tyttöä että ei niitä päälleen kouluun varmasti huoli. Hyvin tuo on keksinyt touhuamista muutenkii. Lisäksi meijän pyykkikone toimii kyllä, joten pesen sitten pyykkiä sen verran ahkerammin :D

5.9.2012
riu
riu

Kiitos MiTanille vastauksesta. Tämä varmasti vaikuttaa riidan haastamiselta, mutta kysyn kuitenkin: Miksi et meinaa laittaa kouluikäiselle sellaisia vaatteita? Jos syynä on se, että kaverit kiusaavat, eikö tämä myönnytys ole juuri kiusaajille periksi antamista? Minua ärsyttää suunnattomasti puheet ulkonäköpaineista ym. Tarvittaessa menen koulun pihalle ja puhuttelen kiusaajat.

5.9.2012
odottaja
odottaja
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...