Vauva/lapsivakuutuks​et

Minkälaista kokemusta teillä on vauvavakuutuksista ja lapsivakuutuksista. Onko ollut hyötyä ottaa vakuutus ennen lapsen syntymää? Mitkä asiat on vakuutuksessa kaikkein tärkeimpiä asioita? Minkälaiseen hintahaarukkaan on eri yhtiöiden vakuutukset menny? Pitäisi tässä alkaa kyselemään tarjouksia, mutta joka paikkaan pitää täyttää äidin terveyskortti ennen kuin antavat minkäänlaisia hintoja....

5.9.2012
jan13
jan13

Suuri kiitos kaikille vastanneille! Yritin tuossa Kelaankin soittaa ja sieltä kysellä, että mitä korvaavat, mutta mitään selkeää vastausta ei tullut, kun riippuu paljon lääkärin lausunnosta, sairaudesta ja lääkkeistä yms. Yleensä kai korvaavat 74-100%. Mutta voi olla, että otetaan alkuun vakuutus ja katsotaan sitten kuinka paljon lapsi sairastelee jne. että jatketaanko sitä sitten...

19.9.2012
jan13
jan13

Niistä summista kyselit. sen unohdin laittaa. Eka vuosihan on aina kallein. Meilläkin eka vuosi oli jotain 300 euroa, vähän päällekin kai. Mut heti ku vuosi tulee täyteen ni se summa puolittuu ja pienenee joka vuosi kun lapsi vanhenee.

17.9.2012
misukka
misukka

Meillä molempien nappuloiden vakuutukset Pohjantähdessä. Esikon vuoksi päästiin asioimaan ekaa kertaa onneksi vasta viime syksynä. eli muutoin ollut ikään kuin turha. Mut onpahan nyt sit kaikki mitä ikinä voi tulla, ni vakuutettu. Kuopukselle ei olla vielä tarvittu mut ei me siitä luovutakaan. Koskaan ei voi tietää mihin lapsen kanssa voi joutua.

Ja minusta oleellista on ottaa se vakuutus ENNEN lapsen syntymää koska silloin se vakuutus kattaa ihan kaiken mitä voi syntymässäkin sattua. Sitten sen saa vasta 2 vai 3kk iässä ja sitten voikin jo rajautua huonolla tuurilla paljon pois korvattavista.

Meillä tuo vakuutus jatkuu sitten ilman muutoksia vauvasta vanhuuteen saakka eli ei mitään väliaikatarkistuksia kun tulee täysi-ikäiseksi tai vastaavaa. Ja ehdot on hyvät. Meillä omavastuuosuus on 100e/sairaus. Ei siis ole mikään vuosittainen raja vaan tosissaan yksi omavastuu/sairaus. Tekee jo paljon astmalääkkeissäkin kun ei tarvii vuosittain sitä satasta kerryttää, vaan nyt kun se on kerran kerrytetty ni saadaan kaikki takaisin mitä tältäkin vuodelta on lääke- ja kontrollikäyntilaskuja kertynyt.

17.9.2012
misukka
misukka

Meillä ei ole vakuutusta ollenkaan, eikä sitä oltaisi koskaan tarvittukkaan ja ukko on nyt 1v 1,5kk. Sillä rahalla on sitten ostettu jotain oikeasti tarpeellista tenavalle. :)

17.9.2012
RJ89
RJ89

Täytyypä varmaan vielä kilpailuttaa noita vakuutuksia ja sitten katsoa otetaanko. Pohjolasta saatiin tarjous hoitovakuutksesta, mikä oli noin 300€ + varausmaksu 270€!! Järjettömän kallis!

17.9.2012
jan13
jan13

mä en osaa kans ihmeemmin sanoo kannattaako vaiko ei, kun ensimmäinen on tulossa :) mutta ajattelin kyllä ottaa nyt kohtapuoliin vakuutuksen töpselille, kun nuo vakuutusmaksut ei loppujen lopuksi kalliita ole ja kuten muut ovat maininneet siitä vakuutuksesta saattaa olla suurikin hyöty :)

5.9.2012
odottaja89
odottaja89
Toiveena raskaus

mammaliini halvemmaksi se vakuutus tulee jos lapsi tarvii jotakii pitkäaikaista lääkettä, niin ku meilläkii on ollut. Ja kaikkialla ilmeisesti se julkinen puoli ei niin kauheen hyvin rokkaa, että korvakierteiset lapset on saanut nopeammin avun yksityiseltä. Miun mielestä se vakuutus kannattaa ehdottomasti alunperin ottaa ja sitten vaikka pudottaa pois jos ei tarvii.

5.9.2012
riu
riu

Meillä on ollut lapsilla vakuutukset jo ennen syntymää. Tokavekaralla siitä oli hyötyä silloin heti, se kun oli muutaman yön lasten osastolla ja niistä saatiin sitten takaisin. Lisäksi vakuutus ennen syntymää korvaa kaikki synnytyksessä mahdollisesti tulevat komplikaatiot. Meijän lapsilla on täydet vakuutukset ja ollaan koettu ne ihan hyödyllisiksi. Meillä on lähivakuutuksessa ja siellä on omavastuu 50 e per sairaus mikä on loistava ratkaisu meijän perusterveillä lapsilla. Kahdelle lapselle on muunmuassa minirin-lääkitys olemassa ja sitä esikoinenkii söi reilun vuuen. Joten sillä samalla viiskymppisellä syötiin aika kauan samoja lääkkeitä... Kun taas muita lääkäri- tai lääkekuluja ei juurikaan ole ollut.

Miun mielestä eritoten perheellisellä on hyvä olla kattavat vakuutukset kaikessa mahdollisessa, että suosittelen sitä kotivakuutuksenkii kanssa. Aina kun sattuu ja tapahtuu... :D

5.9.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...