HALPOJEN ja hyvien herkkujen ohjeita tarttisin
elikkäs pienimuotoiset naisteniltamat tulossa, ja tarvisin sinne tarjottavaa... ehkä jonkinmoisen piirakan, yms yms yms. Kertokaa jotain hyviä vinkkejä :)

Vastaa
Listaa uusin ensinmitähän tuohon marjapiiraan pohjan kans keksis täytteeksi? Ku en marjapiirasta haluis, mutta olisko jotain rahkasekotusta olemassa joka sopis?

mualiman hyvvee ja heleppoo pikkusuolasta on, kun ostaa torttutaikinalevyjä, leikkaa ne neliöiksi ja laittaa päälle pienen tipan punaista pestoa ja päälle ohut siivu vuohenjuustoa, voitelee munalla ja paistaa uunissa. Tsiisus kun ne on hyviä! :D

Sori, poikittaissuunnassa ne pitää taittaa, muuten tulee niin pieniä ettei ne pysy kasassa.

Kanapeet on miun suuria herkkuja eikä vaikeita tehdäkään
Ota sulanut torttutaikinalevy, kostuta kevyesti vaikka vedellä jos pinta ei ole enää kostea, ripottele päälle sokeria ja kanelia(jos haluat), taita pitkittäissuunnassa reunat keskelle ja sitten vastakkain. Leikkele ohuita viipaleita ja laita pellille leikkauspinta leivinpaperia vasten. Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Pellille levittämisen jälkeen pinnalle voi ripotella vähän lisää sokeria jos tykkää että kanapeen pitää olla sokerisen rouskuva.

Tässä helppo ja muunneltava marjapiiras:
2dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g marg. sulatettuna
2dl sitruunalimonadia/vichyä
n.200g marjoja
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää marg ja vichy, sekoita hyvin. Kaada taikina piirakkavuokaan ja ripottele marjat päälle. Paista 200C 30 min.
Jos ei oo perunajauhoja, voi ne korvata kokonaan vehnäjauhoilla. Eri makuista saa vaihtelemalla vichyä, ite esimerkiks tein kerran Novellen aprikoosi-jasmiinivichystä ja tuli tosi hyvää, pääasia että olis hapokasta (en ehkä kokista tai jaffaa kuitenkaan laittais), marjoja vaihdellen (jos hapokas marja, kannattaa päälle ripotella vielä sokeria)
