Pienten lasten harrastukset; joo vai ei ;)?

Eli, mitä mieltä olet alle kouluikäisten harrastuksista? Nykyäänhän on tarjolla jos jonkinlaista liikuntaa, musiikkia, lajivalmennusta, taidepiiriä yms. yms. Minkäikäinen lapsi on mielestäsi "sopivan" ikäinen käymään esim. kerran viikossa liikuntakerhossa?  Ja ihan sillä kysyn, että itse olen tuuppaamassa lapsiani harrastukseen kerran viikossa 45 min.:ksi, ja siitä olen saanut palautetta suuntaan ja toiseen ;) Yleistä mielipidettä selvittelen siis...

23.8.2012
Myy76
Myy76

5-vuotias tyttö meillä on kotihoidossa, käy seurakunnan kerhossa 2-3 kertaa viikossa. Hänellä kaksi harrastusta, ma- ja ke-iltaisin. Ekaluokkalaisella isosiskolla melkein enemmän rajoittaisin harrastamista, kun koulupäivät päättyvät joskus jopa 13.30. Hänelläkin samat kaksi harrastusta, yht. kahtena iltana viikossa.

26.8.2012
odottaja
odottaja

Ja me käydään kyllä lähes joka viikko koko perhe uimassa,lasketaanko sekin harrastukseksi=)

25.8.2012
huiskutin
huiskutin

Minusta tämä riippuu siitä onko hoidossa vai kotona..jos kotona niin sitten voi olla useampi harrastus,mutta jos hoidossa sitten 1 riittää=)Me on meidän perheen harrastukset keskitetty sunnuntaille,niin säästytään arkikuskauksilta=)Koululaisilla on 1harrastus kerran viikko,5-vuotiaalla sama juttu ja kuopuksella 2-vuotta ei ole nyt mitään.

25.8.2012
huiskutin
huiskutin

Kiitos kaunis vastauksistanne ;) Mä oon tosiaan noille natiaisille (reilu 4-v ja 3-v) ajatellut liikkakerhoa tai juurikin tuota Riun mainitsemaa Leijonakiekkokoulua. Ja tohon kiekkoon pääsisi vielä yhdessä vanhemman kanssa (eli isin ja mä saisin omaa aikaa...kjäh kjäh). Mutta katsotaan, mitä lapset haluaa ja mistä innostuvat. En missään nimessä pakota mihinkään.

24.8.2012
Myy76
Myy76

minusta raja kulkee siinä että jos lapsi ei enää harrastustaan tee kotona vapaa ajalla sitä on liian monta kertaa viikossa, toki jos sitä ei voi kotona tehä nii maksimi on ala-aste ikäiselle 3 kertaa viikko. muuten siihen menee innostus ennemmin tai myöhemmin, kokemuksen syvä rintaääni :D

musiikkiharrastuksen voi alottaa ja raskausaikana :D se on sellasta terapeuttista toimintaa että kannatan. jos alkaa soittamaan jotain soitinta niin kerta viikko on hyvä määrä että kerkee opettelemaan läksyt kunnolla ja jää aikaa omalle luovuudelle.

meillä lapset on ollu muskarissa vauvasta asti ja vauvauinnissa mutta ne on lähinnä sellasta perheen yhdessä tekemistä. nyt kun muskarissa on vuoden tauko niin menen 2veen kanssa musiikkiliikuntakerhoon. joka on kerran viikossa 45min.

24.8.2012
mustikka88
mustikka88

eikun vuoan! jos lapsi tykkää niin miksi ihmeessä ei :D tärkeintähän on tukea lasta liikkumaan ja harrastamaan :D ja jos milloin sen aika olisi kun lapsena :D silloin opitaan tärkeimmät taidot!

24.8.2012
imppuliina
imppuliina

tiphii itä-savossa oli joskus juttua ja silloin ilmottauduttiin ja heti :D Nimenomaan saa mennä sellaset lapset jotka ei osaa luistella yhtään, meijänkää poika ei ekalla kerralla pysyny pystyssä edes tuen kanssa, mutta niin vaan keväällä luisteli ite :D Mene juniori-sapkon sivuille, siellä vasemmassa reunassa on linkkejä, joista klikkaat leijona-kiekkokoulun auki. Siellä on ilmottautumislomake ja muuta tietoa. Alkuunhan ei nyt tarvi ku luistimet ja kypärän, myöhemmin sitte mailan :) Ja siis todellakin suosittelen! :)

24.8.2012
riu
riu

Meillä aloitettiin 4vnä tanssitunnit, käynyt kerran viikossa sen 45min ja keväällä oli vielä niin et oli lauantaisin. Tyttö tykänny ihan hirveesti ja odottaa innolla et koska se taas alkaa.

24.8.2012
Mummy83
Mummy83

meijän poika oli 4 v kun aloitti leijona-kiekkokoulun ja oli nappivalinta :) Esikoinen oli suunnilleen saman ikänen kun oli temppukerhossa ja sekkii tykkäs ihan siitä, mutta poika oli tosi innoissaan tuosta luistelusta! Aloittaa taas syyskuussa saman homman, jota voin kyllä lämpimästi suositella joka ikiselle pienten lasten vanhemmalle :) ...oispa ollu tytönkii aikaan samanmoinen :)

23.8.2012
riu
riu

Meillä tuo herra 6,5v on nyt vuoden käynyt eli noin 5,5 vuotiaasta lähtien kerran viikkoon liikkarissa ja teki kyllä ihan hyvää kun sai purkaa energiaa siellä. Mut useampaa harrastusta en vielä tuolle ole hankkimassa. Kerta viikkoon on ihan riittävä.

23.8.2012
misukka
misukka

Meillä viime syksynä nuorempi oli 4,5-vuotias, ja oli kerran viikossa peuhu-uimakoulussa, puoli tuntia kerrallaan, koko syksyn.

23.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...