kirjanvaihtoviikot!

kuulkaas mammat! eiköhän säästetä rahaa piristetä toinen toistemme ainuita vapaita omia hetkiämme ja järjestetä omat kirjanvaihtoviikot:) ihan  simppelillä  kuviolla; kukin listaa vaihtoon tarjoavat pokkarinsa/kirjansa pienen juoniselostuksen kera, ja postittaa sen kirjasta  kiinnostuneelle. vaihtoehtoisesti huutelee sitten  itselleen  tilalle uutta  lukemista:)   miltäs kuulostaisi? multa  ainakin löytyisi läjäpäin kirjoja jotka olivat  sarjassamme "kerran luettavia", tai  muuten vain jääneet turhaksi hyllyntäytteeksi.

23.8.2012
Blanco
Blanco

viimesimpänä nyt oisi tarjolla anna janssonin Unissakävelijä, jossa ratkotaan gotlantilaismyytin värittämää murhamysteeriä usean   eri  osapuolin  näkökulmasta. tuleeko hääyönään hukkunut morsian  tosiaan noutamaan uuden onnen löytänyttä sulhastaan vai kuinka? :)

menevästi  kirjoitettu, tykkäsin erityisesti siitä, miten tarinaa siis kerrotaan usean  näkökulman voimin, ei pelkästään yhden päähenkilön tähdittämänä.

16.9.2012
Blanco
Blanco

masu,  mummyllä taisi olla se agatha christie:)

ja mummy, laittele osotettas tulemaan moppiheille  (miiukumauku) suomi24.fi niin saat sen seinäruusun:)

27.8.2012
Blanco
Blanco

Nasu, jos meinasit sitä Sad Cypressiä, niin laita sähköpostilla osoite jemana83@hotmail.com niin pistän sen sulle postilla tuleen :)

Mä voisin Blancolle laittaa viestiä siitä Miss Seinäruususta :)

26.8.2012
Mummy83
Mummy83

Miss Seinäruusu, -olikohan leena lehtolaisen kirjoittama

komeillut koko kesän kauppojen hyllyillä. ihan hauska kertomus pienen pojan äidistä, joka kokee olevansa kultaisessa häkissä miehen rikkaan suvun tiluksilla ilman oikeutta omaan minuuteen. päättää kerrasta ottaa avioeron, muuttaa omilleen, mennä töihin ja ruveta vuoroviikkoäidiksi.

hyvin onnistunut kuvaelma ainakin mitä appivanhemmat voivat vittumaisimmillaan olla, ka kuinka yhdistää pikkukylässä uusi elämäntilanne kun jokapaikassa säännöt sanellaan rahan voimalla.

26.8.2012
Blanco
Blanco

Ihana idea ;) Mullakin varmaan olisi tuolla vaikka mitä kerran luettuja, mutta kun laatikossa majailevat varaston perällä, en nyt juuri jaksa/pysty sinne venymään ;) Mutta kannatettava ajatus kerrassaan!

23.8.2012
Myy76
Myy76

riu ja emäntäx5

laittakee mulle s-postiin moppiheille (miukumauku) suomi24.fi  osoitteet,  niin laittelen tulemaan ja emännälle tarjoon  omankin osoitteen:)

riu voi toki laittaa facessakin, ja  ei, ei tarvihe olla päittäin vaihtoa:D

23.8.2012
Blanco
Blanco

ai vai meinasitko blanco että siis vaihetaan päittäin? Koska sitten miun pittää kaivella että mistä raaskin luopua :D ...ja ehkä mie voisin tehä niin muutenkii... Toivotaan että on pitkäikäinen ketju, koska mie en jaksa nyt sitä tehä :D

23.8.2012
riu
riu

hei blanco mie voisin tuon jumalasta seuraavan vaikka halutakin :)

Mummy se jaja-sisko ei oo mikään super-romanttinen hömppäkirja vaan siinä oli toinenkii puoli, kannattaa lukasta ennen ku siitä luopuu :D

Ja sori kamut, omistani en raaski luopua :D

23.8.2012
riu
riu

emäntäx5!

minnuu voisi  kiinnostaa  tuo vitutuskirja:)!

voisin jopa tarjota vaihdossa saman kirjoittajan "toiseksi eniten vituttaa kaikki", jos et ole vielä sitä lukenut:)

23.8.2012
Blanco
Blanco

mummy, ihan totta. tv-sarjassa onnistuttu paremmin rakentamaan  henkilöhahmot mieleenpainuvammiksi, kirjassa luonteenpiirteet tuntuu olevan sellaista "perussettiä", että vaikka tarinat  meneekin  ihan hyvin, niin aika  massaksi ne henkilöhahmot tuppaa jäämään. oli vain hauska kun tuonkin kirjan ostin intiasta eräältä  rantareppu-kauppiaalta:D suomalaiset krijat oli hällä aika vähissä, mutta tuo löytyi;)

23.8.2012
Blanco
Blanco

KATJA KALLIO - KUUTAMOLLA
Juuri poikaystävästään eronneen naisen kipuilua. Tästä on tehty se leffakin, samanniminen.

23.8.2012
Mummy83
Mummy83

Mä niin innostuin tuosta Kathy Reichistä ku pongasin sen kirjastossa, mä rakastan sitä tv-sarjaa, mut ne kirjat oli vähän pettymys. Mediaseksikkyys toimii paremmin, nähtävästi.

23.8.2012
Mummy83
Mummy83

Mä voin laittaa muutaman näin aloitukseksi :)

HENNING MANKELL - ASKELEEN JÄLJESSÄ
Kuudes Kurt Wallander romaani

TONY PARSOnS - MIES JA POIKA
"Riemastuttava ja nerokas tarina aikuistumisesta, selviytymisestä ja rakkaudesta. Jos naiset luulevat että miehet eivät ole romanttisia, tämä kirja muuttaa sen käsityksen" mies pettää vaimoaan ja perheidylli hajoaa on perusjuoni, kertoo miehen selviytymisestä, perheen ja työelämän yhdistämisestä.

URHEILUTOIMiTTAJiEN KOOTUT SATTUMUKSET
Urheilutoimittajat kertoo miten juttuja tehty, sattuneita mokia ja kömmähdyksiä. Hauska!!

JON KRAKaUER - JÄÄTävIIN KORKEUKsIIN
Toukokuun 10.1996 koettiin vuorikiipeilyn historian järkyttävin tragedia. Kirja kertomus tragedian vaiheista, yksi selviytyjistä kirjoittanut.


MARIO PUZO - OMERTA (englanninkielinen)
Kummisedän kirjoittajan mafiakirja vaikenemisen laista :)

REBECCA WELLs - DIVINE SECRETs of YA-YA SISTERHOOD (engl)
Tätä mä en oo itseasias itekkää lukenu ku sain tän kaverilta, mut oon nähny sen leffan ni en viitti lukea. Vaikken kunnolla muistakkaa, eiköhän tää jostain hörhösiskoksista kertonu ;)

PATRICIA CORNWELL - POST MORTEM (engl)
Ensimmäinen DR Kay Scarpetta kirja. En osaa tästäkään mitään sanoa, kun luin alkua vähän ja ei oo mun tyylinen kirja. Cornwellia kehutaan kauheesti ni tää oli kokeilu, joka ei iskeny :)

JOSEPH CONRAD - PIMEYDEN SYDÄN
Kuvaa siirtomaavalta-ajan norsunluukauppaaAfrikassa ja sen ympärillä pyöriviä saalistajia, juonia ja korruptiota. Ilmestuskirja Nyt! perustuu tähän kirjaan.

KITI KOKKONen - TERVEIsIN KARO
Koostuu kolmekympisen juuri poikaystävästään eronneen naisen sähköpostiviesteistä läheisilleen. Ihan hauska kirja :) vaikkakin vähän Ahern kopiointia..

AGATHA CHRISTIE - SAD SYPRESS (engl)
Hercule Poirot kirja23.8.2012
Mummy83
Mummy83

Kata Kärkkäisen "jumalasta seuraava"

-ahdistavan todenmukainen kertomus  narsistiin rakastuneesta  naisesta joka vähitellen rakentaa minuuttaan takaisin pyristellessään eroon narsistimiehestä.

 

ari wahsltenen "kosteiden mestojen balladi"

-tämä  oli kesän suosituimpia kirjauutuuksia. teatteripiireistä kertova kirjanen, jossa kukasta kukkaan hyppivä mies muistuttaa etäisesti juha vuorisen juoppohullua, olematta kuitenkaan  niin hauska.

23.8.2012
Blanco
Blanco

Ilkka Raitasuon ja Terhi  Siltalan "kellokosken prinsessa"

-elämänkerta kellokosken ehkä kautta aikain tunnetuimmasta asukkaasta, prinsessan identiteetin omaksuneesta  mielisairaalan potilaasta, jolle myöhemmin pystytettiin patsaskin.

ei ehkä mukaansatempaavin nide,   mutta ompahan  taas tämäkin aukko  sivistyksessä taitettu  kuriin;)

 

-Dorothy Dowdellin "merinainen"

en  ole jaksanut edes avata kirjaa. taas jotain romantiikan nälkäisille rakkaustarinaa  merellä menetetystä rakkaudesta ja seikkailuista,jännityksestä, vaarasta  ja uudesta  miehestä.

23.8.2012
Blanco
Blanco

mie vaikkapa alottelen  tässä...

 

Kathy Reichsin "Jäinen  pelko"

-Bones tv-sarjasta tunnettu oikeusantropologin Temperance Brennanin ensimmäinen rikosseikkailu murhaajan kintereillä. sisältää ruumiinavauksia, luitten tutkiskelua ja perus rikosjännärin kaikki käänteet:)

 

Jude Deveraux "Herttuatar"

-uusi nide, en ole vaivautunut edes lukemaan. romanttinen tarina  1800-luvun aatelisista joissa rikasta tyttöparkaa naitetaan rikkaalle  miehelle, mutta rakkaus löytyykin köyhälistöstä.

 

Robin Cook "perimä"

-Kuolinsyyntutkija alkaa tutkia vaihtoehtolääkinnän maailmaan suoritettuaan ruumiinavauksen opiskelijalle, joka kuoli heti kiropraktikko-käynnin jälkeen. ihmelääketää etsitään myös vakavasti sairaalle poikavauvalle,  jonka  ennuste on synkkä.

toimiva salapoliisilukemista ilman sen kummempia rikostoimintaa.

23.8.2012
Blanco
Blanco

Joo! :) täälläpäin on muuten kirjastos ja vissiin muuallaki ympäri kaupunkia pisteitä, mihin voi laittaa kirjoja vaihtoon :) en oo vielä kokeilluku en oo tienny mistä kirjasta malttaisin luopua, vaik tottahan se on, et harvoja kirjojalukee yhä uudelleen ja uudelleen vaikka niitäki tietty on..

23.8.2012
Mummy83
Mummy83

up up!

23.8.2012
Blanco
Blanco
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...