Ikäistensä seuraan

Vanhin tyttäremme aloitti juuri koulun. Eilisiltana taloyhtiömme lenkkisaunassa yksi noin 60-vuotias nainen kysyi minulta: "No, mitäs koululaiselle kuuluu?" (Tyttö ei ollut mukana). Vastasin jotakin, en muista mitä. Sitten tuli jatkoa. "Se on kyllä todella hyvä, että tyttö saa ikäistään seuraa. Noiden pikkusiskojen touhut on aika lailla erilaisia." Sama oli vuosi sitten perhekerhokauden alussa. Kun kyseinen tyttö aloitti esikoulun, perhekerhon ohjaaja sanoi minulle: "Varmasti tykkää kovasti eskarista. Nuo pikkusiskot on niin paljon pienempiä." Ihmettelen tätä kovasti, koska nyt koulun aloittanut tyttö kävi kuitenkin kolme vuotta seurakunnan päiväkerhoa ja vuoden esikoulua. Kyllä ihmiset jaksavat puuttua ihan kaikkeen! Ja lastemme iät tällä hetkellä: vanhin 7,5v, keskimmäinen 5v3kk ja nuorin 2v8kk.

22.8.2012
odottaja
odottaja

tietty persoonallisuus vaikuttaa myös, mutta meijän tyttö on sisaruksista vanhin ja leikkinyt aika paljon pienempien kanssa, kun taas naapurin tyttö on sisaruksista nuorin. Voin kertoo että vaikka tytöt on  samanikäiset, on eroa kuin yöllä ja päivällä. Tietysti kiva kun lapsuus on vähän pitempi, mutta noh, ymmärsitte varmaan pointin :)

22.8.2012
riu
riu

En minäkään tuota moitteena ottaisi mutta onhan se hyvä että koululainen saa myös sitä ikäistään seuraa. Tosiasiahan on, että sisarusparvessa vanhin taantuu ja seuraava hyppää hieman edelle ikätasostaan jos aina leikkivät vain keskenään.

Meilläkin esikko aloitti juuri eskarin ja itsekin sanoo et paljo kivempaa kun siellä on saman ikäisiä lapsia joiden kanssa leikkiä. Pphlla kun se seuraavaksi vanhin oli kuitenki 2,5 vuotta nuorempi. Tedillä noi ikäerot ei ole niin suuret. Mutta kyllä se silti lasten kehitykseen hieman vaikuttaa onko saman ikäistä seuraa vai ei.

22.8.2012
misukka
misukka

taitaa aika monet sanoa aina noin, eikä ajattele sen enempää että onhan se tyttö ollukkii kerhoissa ja eskarissa. mut tiiän pointin, mä taas aina toivon että esikko sais vanhempaa seuraa, oman ikäiset kun ei oikein pärjää ton kanssa kun eivät uskalla laittaa vastaan tolle jäärälle. mutta onkin vielä niin pieni.

ja sit kun ihmiset nykyään ajattelee että eka luokkalaiset on jo niin isoja että leikit on paljon erilaisempia, tosiasiassa sen ikäset leikkii vielä mielellään pienempienkin kanssa.

22.8.2012
mustikka88
mustikka88
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...