Aistiyliherkkyydestä

En tiedä muistaako kukaan, kun taannoin puhelin vahvoista epäilyksistäni esikoisen (6.5v, aloitti nyt eskarin) suhteen, että hänellä on monitahoista voimakasta aisti-yliherkkyyttä, joka hankaloittaa hänen olemistaan ja tekemisiään usealla tavalla. Psykologin luona ollaan käyty nyt muutamia keroja, kaavakkeita täytelty sinne ja tänne. Nyt odotetaan ensimmäistä aikaa toimintaterapeutille, joka on nimenomaan aistiyliherkkyyteen erikoistunut. Toiveissa on, että aika tulee pojan taustalla melko nopeasti. Ajatuksena todellakin on se, että poika on tämän "ongelman" syntymästään saanut. Käynnistettiin 40+3 ja päättyi 12h päästä hyvin dramaattiseen hätäsectioon. Kun poika lopulta saatiin ulos, hän ei hengittänyt ominavuin, oli sininen ja veltto. Virkistyi lasten teholla kuitenkin nopeasti. Sekunttien päässä, että olisi cp- vamman yms. saanut, eikä kaukana kuolemaakaan. Mitään ei kuitenkaan hänen kohdallaan jäänyt, paitsi tämä aisti-yliherkkyys..joka on siis neurologinen häiriö. Nyt alkoi eskari ja ei ollenkaan ilman ongelmia. Ensimmäisenä eskaripäivänä sai 45 min kiinnipitoraivarit. Lautapelitilanteesta, kun oli hävinnyt aloitusvuoron :/ Uusia naamoja (lapsia),uusi tila (samassa päiväkodissa),uusi aikuinen (yhteinen avustaja) ja tilanne muutoinkin, niin purkautui pojalla näin hurjasti. ISOJA harppauksia täytyy mennä eteenpäin, jotta kouluvuosi voisi alkaa normaalisti...onneksi on tässä vielä vuosi aikaa.

19.8.2012
tyttö
tyttö

Muistan kyllä kun kirjoitit asiasta. Toivottavasti saatte pian sen ajan sinne toimintaterapeutille. Hurja reaktio ollut teidän pienellä :/ Raasu pieni.

20.8.2012
misukka
misukka

Jep. Kaiken todenperäisen mitä googlettamamalla olen aiheesta löytänyt, olen lukenut. Yllättävän vähän on asiaperäistä tietoa saatavilla :O Eiköhän asiaan vihkiytynyt toimintaterapeutti osaa meille tätä koko asiaa enempi avata.

19.8.2012
tyttö
tyttö

Olethan tietoinen, että aistiyliherkille on yhdistys olemassa? Sensorisen integraation terapian yhdistys.

19.8.2012
PekkajaMatti
PekkajaMatti
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...