hyvät neuvot olis tarpeen..

Kertokaa mulle mitä hemmettiä mä voin tehdä jääräpäisen lapsen kanssa? Mä kestän sen vielä aika hyvin muossa asioissa, mut ruokailun suhteen seon raastavaa! Kaks esimerkkiä jääräpäisyydestä, eka ruokailuun liittyen: tuo syö monipuolisesti kaikkea eikä oo montaa ruokalajia tullut vastaan ku olis että ei tykkää. MUTTA sithänellä on kausia että ei vaan yksinkertaisesti syö ruokaa. Normaalisti ajatteöen ettei lapsi päivässä kuole nälkään ja vartin - puolen tunnin jälkeen pois pöydästä, riippuen siitä onko kysees kokonaan syömätömyys vai syökö vaan hitaasti närhien. No, nyt tätä o jatkunu viikon. Päiväkodis syö hyvin joten en oo iltojen syömättömyyteen sit niin paljo stressanu mut tänään sama juttu, ei edes koskenu haarukkaan. No, ajattelin et jos on nyt tottunu et pöydästä pääsee pois kun ei syö, niin sanoin että istut siinä kunnes lautanen on tyhjä ja sanoin että en halua kuulla sanaakaan ennenku eka harukallinen on menossa alas (hänellä myös tapana pulista ruokapöydässä niin et syöminen unohtuu). No, tulos oli se että istui siinä nätisti hiljas murjottaen paikallasn PUOLITOISTA tuntia kunnes mä en vaan jaksanu enä. Ekan puoli tuntia istuin hiljaa vastapätä, sit aloin touhaan omiani ja tyttö istu pöydäs. Kahdesti kysyin rt jos lämmitän ruoan, syötkö ja vastaus oli ei. Mitään muuta ei puhunu. Eikä pelleillyt tai kiemurrellut yuolilla tsi mitään. Siis ihan uskomatonta! En mä tiedä mitä hittoa mun pitäis noissa tilanteissa tehdä? Toinen on anteeksipyytäminen. Tuo ei sitä vaan suostu tekemään vaan jos istuttaa paikalleen tuollatavoin kunnes pyytää anteeksi, niin istuu siinä varmaan maailman tappiin. Vaikkei olis miään viihdykettä niinku tänäänkää ei pöydässä tai lähellä ollut mitään. No, nyt oon tehny jonkin aikaa jo niin et menee omaan huoneeseensa, en kiellä leikkimistä tmv mutta ulos saa tulla vasta ku suostuu pyytään anteeksi. Aikaisemmin se vei 1/2-1h, nykyään 5-10min. Et se toimii, kotona. Mut jossain muualla ei. Esim oltiin uimassa ja veti leikkikaverilleen herneen nenäön jostain ja meni istumaan huovan päälle ja istui siellä puoli tuntia kunneskävin sanomassa että lähdetään pois jos et tuu takas uimaan. Ja kun se herneen vetonenäänki oli joku ihan pikkujuttu eli ei ollut edes anteeksipyydettävä asia tmv. Mä oon oikeesti vähän hukassa tuon jääräpäisyyden kanssa kun tiedän ettei sais antaa periksi, mutta missä kohtaa se raja tulee vastaan? Ja miten sen tilanteen selvittää niin että se ei oo tytölle voitto äidistä jääräpäisyydessä ?

18.8.2012
Mummy83
Mummy83

Mun lapsi on myös huono syömään, ei välttämättä syö mitään, tai söisi vain juustoa ja joisi mehua. Olen ajatellut, että ruuan ja ruokatilanteiden kanssa ei pelleillä, jos ei syö, niin sitten ei syö. HEtken aikaa (10-15 min) istukoon pöydässä, mutta jos ei maistu, niin pois pöydästä. Monesti lähtee itsekin (tyttö 2 v 3 kk) jos ei ruoka maistu.

Tuohon "pöydästä ei lähdetä ennen kuin lautanen on tyhjä" -juttuun en lähtisi. Itse muistan kuinka koulussa ei saanut pöydästä nousta ennen kuin lautanen on tyhjä ja ne ei ole hyviä muistoja :/ Lisäksi yhdellä kaverillani tuntuu olevan lähes traumoja aiheesta, koska kotona ei koskaan saanut nousta pöydästä ennen kuin lautanen oli tyhjä.

Ja eihän se ruoka aina aikuisellekaan maistu ;)

Anteeksipyyntöjuttuihin en osaa auttaa. Meillä halaaminen riittää vielä anteeksipyynnöksi, vaikka anteeksikin osaa sanoa.

19.8.2012
Aino9
Aino9
30 weeks pregnant

niin ja meillä toimii sosiaalinen paine valtavan hyvin, se etu on ku enemmän ku yksi lapsi :D Että vaikka ruokapöydästä noustua laitetaan joku kiva leffa, tai saa jätskiä. Tuhmailija sitte kateellisena seuraa kun toisella on kivaa ja saattaa kuulla samalla j onkun huomautuksen miten reippaasti toinen söi... :D Aika julmaa, mutta toimii :D Ei tietenkään voi kovin usein tehdä, koska varmasti menettää ajanoloon tehonsa :D

18.8.2012
riu
riu

meillä maistetaan niin monta haukkua ku on ikävuosia, ja istukoon vaikka maailman tappiin asti jos ei vähemmällä mene perille. Voin kertoo että ei montaa kertaa tarvinnu istuttaa kun oppivat sen verran maistamaan X) Mie osaan olla kanssa aika itepäinen, enkä rehellisyyden nimissä ois antanut tytölle vielä periksi.

Ehkä tuon anteeksipyytämisen kanssa vois olla vaan niin että kaikki kiva pois, ennen ku osoittaa katumusta. Esim. sie et kertakaikkiaan kiinnitä kotona huomiota.

Ja onnea, olette ilmeisesti saavuttaneet kenties raivostuttavimman uhman vaiheen X)

18.8.2012
riu
riu

Kirjoittaja on poistanut kommentit.

18.8.2012
Mummy83
Mummy83

Tuli tuosta syömisestä mieleen että syökö tyttö yksin vai onko muu perhe vieressä myös ruokailemassa. meillä maistuu ruoka paremmin kaikille lapsille kun me aikuiset syödään siinä vieressä.

18.8.2012
Etana81
Etana81

Up

18.8.2012
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...