te joilla kuivaksi opettelu menee ''lapsen halun mukaan''

eli silloin opetellaan kuivaksi kun lapsi osoittaa itse siihen kiinnostusta. minkä ikäisenä lapsi tajuaa että vaippa on märkä, ja haluaa eroon siitä? miten osoittanut että haluaa pidättää hätää? haluaako potalle vai pöntölle? entä jos kumpikaan ei käy? meillä siis tämä 2 vuotias ja pottailu ei ole ollu säännöllistä, mutta reilu 1veenä kävikin ruokailun jälkeen, ja muuta pissi sinne tulikin. nyt ei ole pitkään aikaan suostunu menemään potalle. ja kun vaippaan tulee pissi, repii heti vaipan pois päältä. ja haluaa uuden vaipan. tämä meinaa tulla vähän kalliiksi. pikkuhousuja ollaan pidetty muutaman kerran ja pissaa niihin ihan surutta ja jatkaa touhuja. antakaa vähän vinkkejä, pitäskö hommata pöntöön se supistaja ja kokeilla siihen? miten muilla ollaan toimittu?

16.8.2012
mustikka88
mustikka88

meillä on vielä se ettei tuo puhu selvästi vielä oikein mitään niin sillein ei voi kommunikoida muuta kun yrittää selittää että tulisko pissa pottaan tai meetkö potalle pissille ym...

16.8.2012
mustikka88
mustikka88

Meillä on 2v poika joka on pottaillut 6kk lähtien. Ennen kävelyn osaamista juttu sujui paremmin ja pissoja tuli enemmän pottaan. Nykyään kyllä käy potalla mutta kun ei millään malta istua siellä niin ei edes joka toinen kerta tule pissoja. Pöntölle ei uskalla oli supistaja tai ei. Kakka tulee vaippaan. Poika kärsii kovasta vatsasta ja seisaalteen on helpompi pusertaa. Lisäksi poika ei todellakaan kakkaa säännöllisesti joten on vaikea tietää koska kakka on oikeasti tulossa. Tottakai tietyt merkit on aina ilmassa mutta poika voi yrittää kakata 6 kertaa päivässä ja kerran tai kaksi tulee oikeasti.

Ilman vaippaa ollaan kokeiltu olla ja isojen poikien pikkarit oli hieno juttu mutta ei se homma toiminut. Pissat tuli sitten vaipan sijasta housuihin. Mä yritän olla stressamatta asiasta ja yritän ajatella että kyllä se kuivaksi oppii ei vaan nyt ihan vielä.

16.8.2012
alexsandra
alexsandra
2 years, 5-month-old toddler

no jos se sit siitä. ollaan hakemassa osa-aika hoitopaikkaa, niin jos siellä sitten edistyisi tää homma.

16.8.2012
mustikka88
mustikka88

Meillä esikko ei suostunut potalle sen jälkeen kun oppi kävelemään. Ja ei pakotettu. Reilu 2v:nä sitten kävi pari kertaa pöntöllä mutta ei viihtynyt juurikaan. Jossain vaiheessa näki isällään alushousut ja sanoi että hän haluaa myös housut. Minä sanoin että saa omat kalsarit heti kun jättää vaipan pois ja siltä seisomalta jäi vaipat pois.Muutamia kertoja ennen vaippojen poisjääntiä kokeiltiin supistajaa kun potta ei kelvannut alkuunkaan mutta ei oikein siitäkään tykännyt. Pönttö oli suoriltaan se johon meillä pissittiin.

Tämä meitin kuopus taas on käynyt potalla 5kk ikäsestä lähtien ja osaa itse ilmaista kun haluaa potalle. On osannut jo pitkään, ja ikää on 1v4kk. Osaa ihan selkeästi myös pidättää pissaa koska melko usein odottaa herättyään että pääsee potalle ennen kuin pisu tulee. Samoin osaa ilmaista kakan ja odottaa että pääsee potalle. Joskus pojalle sanon ku kitisee että ihan pikku hetki pian pääset eikä tuo ole vaippaan hätäänsä tehnyt. Nyt tuo ei oikein enää tahdo viihtyä potalla joten olen miettinyt että ottaisi supistajan käyttöön. Pelkästään pöntölle ei noin pientä voi vielä laittaa keikkumaan. Vaikka toki pöntön reunalla istuenkin on hätänsä tehnyt jos ei ole ollut pottaa saatavilla. Ja kaveri ei vielä kävele joten sitä odotellessa, miten kävely sotkee näiti pottailukuvioita.

16.8.2012
misukka
misukka
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...