Nuhainen vauva, mutta ei kuumetta?

Meidän vauvalla kohta 6kk, nyt kolmatta päivää hirvee nuha.. Kuumetta ei ole ollut, syö hyvin, mutta itkee paljon ja kitisee. Normaalisti ei itke melki koskaan.. Ajattelin et tänään ennen nukkumaanmenoo annan suppoo jos vähä helpottas oloo. Räkää ollaan imetty semmosel imujutskalla, mut oisko ne keittosuola tipat parempia?? Onko siis kyse tavallisesta flunssasta, vai enteileekö jotakin muuta? Kuumetta ei siis oo ollut.. Silmät punoittaa ja kasvoista kuumeisen näköinen.

12.8.2012
kaUnis
kaUnis

Perusohjeet nuhanenän hoitoon

- sipulia tai valkosipulia silppuna vauvan likelle. Jos vauvan huoneen ovi pidsetään yöllä kiinni riittää ku on samassa huoneessa mut jos ovet levällään ni sit kannattaa sitoa johonki pään liki.

- Kostea rätti pinniksen reunalle kosteuttamaan ilmaa

- sängyn pääty hieman ylös

- nenäfriidalla nenä tyhjäksi aina tarvittaessa, keittosuolatipat pehmittää rään joten imeminen helpompaa ja erityisesti se räkä lähtee helpommin

- höyryhengittelyä. Kylppäriin kunnon höyryt kuumalla edellä ja sinne istuskelemaan vauvan kanssa

- jos paljon limaa kurkussa, laita lapsi poikittain polvien päälle hieman pää alaspäin ja tärisytä kevyesti jotta lima valuu ulos (terkkarin ohje)

Meillä tämä kakkonen on melkoinen limakurkku joten tuota viimeistä vinkkiä on käytetty pieneenkin nuhaan ku heti rohisee kurkussa.

Ja lisäksi se, että suppo ei auta jos toinen heräilee siksi ettei saa kunnolla henkeä.

12.8.2012
misukka
misukka

no se on nuha semmosta :) Keskivertonuha ei onneksi montaa päivää kestä... Eikös nykyään oo ennää vauvoille nasolinia? Se kuivatti esikoisen aikaan nenän tosi nopsaan, muilla ei oo niin pienenä nuhaa ollukkaan :) Paranemisia kovasti ja toivotaan ettei tule muita tauteja perään, koska joskus räkikseen littyy myös se korvatulehdus :)

12.8.2012
riu
riu
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...