Loistavia kotimaisia sanoituksia?

Eli mikä/mitkä kotimaiset biisit koskettaa sinua tai on sinulle tärkeitä? Miksi?

11.8.2012
huopis
huopis

Johanna Kurkelan kappaleet kolahtaa muhun ihan täysillä... Paljon Johannan biiseihin sanoituksia tekee mm.Sinikka Svärd.

 

Tuure Kilpeläisen biisit on kans hyviä....

30.8.2012
marjaana
marjaana

Lauri Tähkän Pieni ihminen siinä on sellaiset sanat et itku tulee joka kerta. kuunnelkaa niin tiiätte miten hyvä se on.

12.8.2012
Etana81
Etana81

Oih, Koko talvi kesämökillä on kyllä niin loistava biisi! Ja Kerro terveiset lapsille on kans semmonen, joka saa miut aina vollottamaan.

Apulannalla on kyllä oikeesti hirveesti tosi hyviä kappaleita, ku vaa oikeesti miettii niitä sanoja. Ja PMMPllä kans. Kotiteollisuus on pitäny miut jossai melkeinpä hengissä. Jarkko Martikainen on kans aika loistava sanottaja ja sillä on niiiiiiin hieno ääni!

Minuu ärsyttää suunnattomasti, ku radiossa soitetaan aina niitä tiettyjä "hitti" biisejä kaikilta bändeiltä ja sit niitä oikeesti hyviä biisejä ei ikinä! Miks ihmeessä soittaa bändiltä yhtä tai kahta biisii monta kertaa päivässä, jos kyseinen bändi on levyttäny satoja biisejä??

12.8.2012
huopis
huopis

oi! melkein unohtui  PMMP:n "joku raja", jossa otetaana kantaa perheväkivaltaan. melkein odotan kaiken  aikaa selkeää viittausta viimeisessä  lauseessa,  että millä tavalla väkivallasta tehtiin loppu. olisi liian musertavaa kuvitella naisen tappavan itsensä, tavallaan toivoin että tarinassa miehestä tehtiin loppu. että siinä syy miksei tämä huuda enää koskaan.

ylipäätänsä PMMP tehnyt loistavia sanoituksia."henkilökohtaisesti" ei kuulu  erityisesti suosikkeihini kappaleena, mutta sanoituksena erityisen  oivaltava suhteesta narsistiin. Göstä sundqvist onnistui myös kirjoittamaan ihanan naurettavasti kipeistäkin  aiheista. "kyykyssä" ja "koko  talvi kesämökillä" olivat yläasteella yksiä kuunnelluimmista kappaleista:)

12.8.2012
Blanco
Blanco

voi, niitäon niin paljon!

yksi  kestosuosikki  sanoitusten  puolelta onkyllä zen cafen/samuli putron kipaleet.

erityisesti sydäntä lähellä on zen cafeen "huonot  päiväsi" ja "maailman helpoin  asia"

toisessa käsitellään kipeänkin todentuntuisesti väljähtynyttä  parisuhdetta, jossa mies eikä nainen nähnyt  toisiaan enää lainkaan  siten, mitenolivat toisiinsa aikaisemmin  rakastuneet.

"Naiseni vartalo herätti mut joka aamu ja monesti, nyt olen mielummin uninen. Naiseni äänestä halusin muistaa mä lauseet ja tavutkin, nyt niitä kuulen liikaakin..."

ja  kertosäe,jossa todetaan  ettei ole maailman  helpoin asia olla nainen ja suhteessa, taisitä vastoin  mies, ja suhteessa:)  aivan mahtava!!

ja tuo "huonot päiväsi" onmielestäni ehkä yksi suloisimmista aran ja tumpelon miehen rakkaudentunnustuksista naiselleen,  josta muistaa jokaisen luomenkin iholta,  mutta ei muista koskaan mniitä pirun  vuosipäiviä;)

12.8.2012
Blanco
Blanco

Vie mut kotiin - siihen ei liity mitään se kummempaa ku että se vaan on jotenkin niin koskettava 3

Jos sä tahdot niin - siinä on kans koskettavat sanat ja liittyy yhteen vaiheeseen parisuhdetta

Sininen planeetta - mä en oo mikään mahdoton yö-fani, mutta tän sanoitukset on yks niitten parhaimpia. Tätä kuullessa tulee aina sellainen olo, että itsellä on kuitenkin kaikki hyvin ja on kiitollinen siitä.

Veden alla - Emma Salokoski laulaa tän niin koskettavasti, tähänkään ei liity mitään erityistä ku herkistelyä vaan.

Koneeseen kadonnut - ja jos sais vielä Antti Matikaisen täyden version, vaikka se Apulannanki on todella hyvä. Tää liittyy yhteen rankkaan elämän vaiheeseen. Apulannasta mä tykkään muutenki.

Sit jos unohtaa koskettavuuden ja täkeyden, niin suomihiphop on mun soittolistalla myös syystä että se on aina yhtä ihana kuunnella kielellistä leikittelyä. Samasta syystä pidän englanninkielisestä hiphopista.

12.8.2012
Mummy83
Mummy83

Mulle tulee tällä hetkellä mieleen Hauli Brosin Pelle. Aivan loistava biisi. Asiakas istu vieressä ku ekan kerran kuulin, itku tuli silti. Nään itteni sinä pellenä...

Apulannan Paha ihminen. Tää purkaa miulta hyvin sellasia tunteita, ku minuu tietyissä tilanteissa kohdellaan epäoikeuden mukaisesti.

Timo Rautiaisen Hyvä ihminen. Tää vaan niin kertoo totuuden ihmisistä yleensä.

11.8.2012
huopis
huopis
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...