Lasten turvaisuimesta pyörässä + asiaa ekaluokkalaisesta

Tänään käytiin ekan kerran harjoittelemassa kolu ja eskari matkaa, joka on melko täydellinen. Suunnittelin jo että alkaisimme kulkea lasten kanssa tuota matkaa niin pitkään kuin pystyy pyörien kanssa. Mukana kulkisi vielä meidän 2,5-vuotias ja 15kg painava kuopus. Ajattelin että tuo nuorimmainen tulisi sitten mun pyörän takana, eli pitäisi ostaa hänelle turvaistuin. Mutta, sitten iski pelko, onks se ajaminen tuon kokoisen lapsen kanssa vaikeeta? Tai ylipäätänsä jos on lapsi istuimen kyydissä? Ja sitten tuli vielä toinen kysymys, voiko vielä tuon ikäistä kuljettaa istuimessa? On kuitenkin sen sorttinen että siitä meidän matkasta ei tulisi amuisin mitään jos hän saisi polkea pyörällä, ja jos työntäisin rattaita niin en varmaan pysyisi isompien lasten perässä.  Ja sitten toinen kysymys. Kuinka pitkään olette kulkeneet teidän ekaluokkalaisten kanssa kouluun ja takaisin jos lapsi tuntee jo reitin?

6.8.2012
Lizzy
Lizzy

:o siis ihanko oikeesti vasta viidesluokkalaiset saa pyöräillä kouluun?? Miksi?

Täytyy tunnustaa ettei mulla oo tullut ikinä pieneen mieleenkään että ei saisi mennä fillarilla kouluun.. ehkä ekaluokkalaisten rajoituksen ymmärrän, mut et viidenteen asti. Ja onko se vaan et yksin ei saa mennä vai että ollenkaan? Vaikka vanhempien kans kulkis koulumatkan fillarilla?

15.8.2012
Mummy83
Mummy83

Mulla suurin haaste lapsen kanssa pyöräilyssä oli se, et miten saa fillarin pysyy pystyssä ennen ku lähtee liikkeelle vaikka lapsi ei painanu ku jonku 12 kiloa. Ihan jatkuvasti meinasi kipata pyörän nurin se lisäpaino takana. Eturengas nousi ilmaan ja siinäs tuet sitä pyörää sitten ku samalla yrität päästä siihen asentoon et vois polkeakin :D Eli meillä jäi polkupyörän turvaistuin äkkiä varastoon. Ihan mahdoton värkki mun fillarilleni. Hamax tuoki on et ihan laadukas vehje. Pitäisköhän kokeilla ton vauvan kanssa ku esikkoki oppi ajaan ilman appareita.

Ja meillä tuskin kuljetaan kouluun lapsen kanssa. Bussillahan tuo kulkee vuoden päästä kouluun, että ei siinä vanhempi mukaan pääse ku pysäkille asti vain. Tuskin sinnekään kävellään pojan mukana, etenkään jos kumpiki (toivottavasti) töissä on.

Iteki oon ihan ekasta koulupäivästä lähtien kävelly omineni bussipysäkille ja hypänny bussiin.

7.8.2012
misukka
misukka

No se lapsi takana istuimes on itselle ollut tasapainon puolesta aika helppoo, ei se vaikuta ku oikeastsan vähän siinä liikkeelle lähdös ku onki painavampi lasti ku pelkkä pyörä.

Meil on Hamaxin istuin ja siinä painoraja on muistaakseni 20kg. Tyttö 5v painaa nyt 17 et sen puolesta menis vieläkin,mut on viime syksystä lähtien pyöräilly ite, meillä ei silti pk matkaa oo ku reilu kilsa.

6.8.2012
Mummy83
Mummy83
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...