kyy puri koiraa nenään :'(

vanhempani olivat maalla käymässä koirani kanssa ja sain aamulla puhelun heiltä että (9v,keskikokoinen terrieri) koiraani on purrut kyy ja koira oli heti mennyt huonoon kuntoon ja viety tietysti eläinlääkäriin.. onneksi oli päivystys. koira oli pari tuntia nesteytyksessä ja sai kipulääkkeitä, puremakohta löytyi vasta kotona tosta nenän vierestä ja se tihkuttaa nyt verta tai jotai kudosnestettä :S   en oikeasti tiedä selviääkö koiramme kun on noin huono vieläkin ja vanha, vaikka terve onkin ollut muuten.. nestehoitoahan olisi ollut hyvä jatkaa vuorokausikin muttei se nyt oikein meidän tai ehkä lääkärinkään puolesta onnistuisi yksinkertaisesti :( heillä ei ollut vasta-ainetta, täälä tampereen päivystävässä olisi mutta se on niin prkl kallista kun ois perhekin elätettävänä ja meillä on taas meistä riippumattomista syistä mokailtu tukien kanssa niin ei saada edes vuokraa ajoissa maksettua saati tätä.. :( en tiedä miten käy jos toi koira ei ala paraneen kun noin 250e maksais viedä se uudestaan tippaan ja tarkistukseen + myöhemmin munuaisarvojen tarkistus ties kuinka kallista, ärsyttää kun ei oo varaa mutta seuraava on sit lopetus mitä ei kukaan halua ja maksaahan sekin :( koira on täysin mun koira siis ei pelkästään mun nimissä vaan myös koirana mun jos tiedätte ja niin rakas..   voi kun saisi edes osamaksulla hoidon mutta ei muistaakseni saa ellei oo ollut aiemminkin asiakkaana.. vakuutus lopetettiin joku aika sitten kun tuli kalliiksi ja koira oli terve joten sekään ei auta.. voi kun se nyt tossa huohottaa ihan kipeenä ja vaan makaa.. oli iso plussa kun se pissas lenkillä niin ei munuaiset ainakaan akuutissa hädässä oo ja se joikin itse! jee =) aamulla pitäis kuulemma helpottaa mutta 2vk voi mennä sisäelinvaurioiden selviämisessä :'( apua, itkin jo aamulla kun olin varma että koira kuolee kun isäni ei vastannut vaan vaihtoi aihetta kun kysyin selviääkö koira.. lähdettiin siis miehen ja vauvan kanssa heti vanhempien luo maalle kun kuultiin koirasta kun täälä sitä on helpompi tarkkailla ja viedä mahd. hoitoon niin haettiin se samalla tänne.. kyllä on surullista kun ihana koira kärsii ja saattaa kuolla eikä mitään voi ellei voita lotossa :(

5.8.2012
AMP91
AMP91

viikonloppunahan on vielä tuo päivystyslisä niin koitan saada koiran kestämään huomiseen niin päästään tohon halvempaan normilääkäriin jos ei helpota... ja apteekin nesteytysjutuista en tiedä mutta tulehduskipulääkkeitä ei missään nimessä saa antaa kun ne voi pahentaa munuaisvaivoja joten vain reseptillä saatavia opiodi(?)lääkkeitä saa antaa mutta niitäkään ei saa kuin henkilökohtaisesti reseptin hakemalla eli ei voi määrätä sillei etänä ja tässä tapauksessa siis saan ne vain tuolta parkanon lääkäriltä ellen vie uudestaan tänne lääkäriin tarkistukseen koiraa mikä maksaa taas eli siis vain hoitanut lääkäri voi mulle reseptin antaa ja nyt siskoni onkin tuomassa illalla sieltä parkanon lääkäristä reseptin ja pääsen tohon 24/7 aukiolevaan apteekkiin ne hakemaan mutta vasta siis illalla. nekin on kapseleita joten en tiedä suostuuko koirani niitä ottamaan kun se vihaa pillereitä enkä halua että se nyt pureekin vielä mua.. nesteestä paras on varmaan vaan nyt vesi kun en saa tolla ruiskulla annettua mitään niin se juo itse kiposta kun jaksaa mutta onneksi juo edes välillä että tuskin saisin apteekin "litkuja" annttuakaan..

 

käytiin just ulkona ja jaksoi hädin tuskin pihan kiertää mutta pissas sentään =) maksaisi ainakin 200e (-400e) viedä se uudestan lääkäriin nesteytykseen ja suonensisäseen kipulääkitykseen+maksa-arvojen tarkistukseen jne, joten tässä voi vain odottaa että pääsen apteekkiin ja toivoa että koira suostuu pillerin ottamaan ja helpottaa... harmi kun ei voi sanoa että ota nyt tää pilleri kun se helpottaa :D tosi pahassa kunnossa on vieläkin toi papparainen ja läähättää vaan ja murisikin mulle kun yritin viedä sitä aamulla vesikipolle joten kipuja on ja pelottaa että se ei kohta kestä ja kroppa pettää ja sit se puree mua tai kuukahtaa tai jotain... harmi etten nää sen sisälle, tietämättömyys on kamalaa.. kyllähän koira vielä tosiaan vaisu saakin olla mutta mikä taas on liian vaisu että kärsiikö puremakivusta vai onko sisäelimet pettämässä, sitä en tiedä niin pitää tarkkaan harkita tuo kallis lääkärikin..

5.8.2012
AMP91
AMP91

Ketoriniahan saa antaa koiralle kipuun, kannattaa vaan kysyä eläinlääkäriltä annostus. Ihan ne puhelimessa kertoo kuinka paljon antaa.

Toivottavasti koiraressu paranee ja olo helpottaa pian.

Itseänihän viime kesänä kyy puri nilkasta ja just kirjottelinkin yks päivä että poden nyt sitten melkoista kyykammoa. Just sen kolme päivää oli aivan tuskasen kipeä. Itsehän en tajunnut puremahetkellä että se kyy oli, refleksinomaisesti potkasin jalalla kun kipeää kävi, sitten myöhemmin tajusin että se ei ollutkaan keppi joka lensi vaan kyy. Kolmantena päivänä punamustasta turvonneesta jalasta löytyi kaks hampaanjälkeä.

Joten voin uskoa että koira on kipeä kun muistelee miten ite olin

5.8.2012
iputin
iputin
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...