Koiruuksien omistajat / Koiraihmiset !

Meillähän on siis tuo sekarotuunen (paimenkoiraa ja venäjän harmaata hirvikoiraa), ikää 2,5v. Kun otettiin rakkimus, asuttiin kerrostalossa ja kerittiin siinä asua n. 3kk ennen kun muutettiin pieneen rivitalotaloyhtiöön missä oli vain kuus asuntoa. Nyt ollaan muutettu taas, kaks kerroksiseen rivariin ja alempi kerros, pääty (kuuden asunnon taloyhtiöstä 40:nen asunnon taloyhtiöön, väkeä siis vähän enemmän :D). Ongelma on se että tuo meidän rakki kulkee päivät pitkät ympäri huushollia ja tuntuu oikeen ettivän ihmisiä joille haukkua. Haukkuu siis ihan hulluna kun joku menee meidän kohdan ohi. Tätä oli jo kun asuttiin pienessä taloyhtiössä, mutta koska vauva oli juuri saapumassa niin nähtiin helpommaksi ostaa puukaihtimet välioveen (koska haukkui myös meidän peilikuville pimeään aikaan), ettei nää pihalle. Eli koulutus on "hiukan" jäänyt kesken kun tuli tärkeempi tyyppi elämään. Nyt on pakko alkaa kouluttamaan rakkia, mutta ensin se pitäis varmaan saada rauhottumaan. Ootteko huomanneet että fermoneista olisi apua tällästen vauhkojen kanssa? Ja juu en siihen haukkumiseen niitä käyttäisi, vaan siihen että tää tyyppi rauhottuis kun niin ravaa ympäriinsä ja korvat on ku tutkat kun istuu tuola muksun makkarin rahilla ikkunan edes ja vahtaa pihalle. Ei millään menisi vaan maata ja olis rauhassa, niinkun oli vielä kaks viikkoa sitten ennen kun muutettiin. Apuja kehiin!

2.8.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Siis joo, koiralla on tekemistä kyllä ja mähän oon siis kotona melkein aina kun oon kotiäiti. Sillä on leluja ja luita ja kissa. :D Noista aivojumppajutuista se ei oo ikinä oikeen innostunu, mut näin vanhempana ei oo edes kokeiltu. Pitäis varmaan kokeilla mitä nyt vanhempi mimmi tuumaa. :)

Mut mun täytyy varmaan toi tollanen panta hommata tosissaan ja kattoa et jos sillä rauhottuis vähän. Ja sit alkaakin se haukunkitkeminen.. Ääh, miksei sitäki voinu tehdä sillon ku oli pieni vielä. Ärsyttävää. Mut sit taas mun mielestä koiran myös kuuluu haukkua, koirat viestii ja ilmaisee itseään haukulla. Et en mä sitä kokonaan halua kitkeä pois, mut ei tarttis jokaikiselle ohimenevälle huutaa..

3.8.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Meillä reilu 2v. rotikka joka pennusta asti asunut samassa asunnossa, kunnes muutettiin tähän uuteen ja isompaan. Ravasi alkuun viikon verran ees taas ja "pöhisi" millon millekin äänelle(ei ole aiemmin juuri harrastanu tuota). Rauhoittu kun ite olit "niinku et oliskaan" ;). Kyllähän tuo vahtii, mutta se on ihan rotu ominaisuus. Alkuun käytin ihan perus suihkepulloa ja jos ei komento mene perille, niin suihkaus vettä päin. Meillä toimi tosi hyvin!

Onko koiralla tekemistä sisällä? Aivojumppaa? Kuulostaa kovin levottomalta ja tietysti, kun on hirvikoiraa mikä on haukkuva rotu, niin se on aina suurempi jumppa saada haukkuminen kitkettyä pois :). Meillä on D.a.p. feromonihaihdutin, kun typy oli pieni, mutten ainakaan huomannu siitä mitään apua. Pannasta ei oo kokemuksia itellä. Kovin on muut kyllä kehuneet :)

3.8.2012
AlliU
AlliU

Monsteri, siis se dap-panta on nimenomaan pelkkää fermonia? Mitäs se semmonen maksaa? Ja kuinka usein säiliö pitää vaihtaa/täyttää vai onko siinä edes moista?

Oudointahan (tai en mä tiedä onko se outoa) tässä on se että mimmi ei vouhkaa yksin ollessaan. Kukaan ei oo koskaan (lukuunottamatta sitä aikaa kun oli just rakki otettu ja vinku ja inisi oven takana ikävää) sanonu että mimmi haukkuis päivisin, siis sillon kun olin töissä ja koulussa. Tai nyt jos ollaan koko päivä huitelemassa niin ei kukaan oo valittanu että kuuluis mitään. Et en jaksa uskoa että eroahdistusta meidän rakki potis..

Meillä on niin vaikee alkaa rajaamaan tota aluetta kun pohja on mitä on tässä asunnossa. Eteisestä on kulku keittiöön, muksun huoneeseen ja olohuoneeseen niin ei oikein voi sitä sulkea "kopiksi" kun olis ihan kiva että toi touhutaaper kohta 1v. pääsis kulkemaan niinkun haluaa.

Niin, ja siinä vielä toinen "ongelma". Meidän mimmi pelkää muksua. :D Siis menee aina "pakoon" kun herra tulee lähelle, mikä on toisaalta ymmärrettävää kun pienellä miehellä on vähä kovat otteet ja saattaa mennä paasaamaan lapiolla päähän.. Tottakai on opetettu nätisti taputtamaan ja silittämään ja senkin jalon taidon osaa, mutta silti koissu menee aina muualle.

3.8.2012
RJ89
RJ89
3 years, 4-month-old toddler

Meillä sekarotuinen 6v ja lapinporokoira 1v. Molemmilla voimakas tahto vahtia reviiriään ja ympäristöään ollut aina. Meillä toimi se, että ns. Pienennettiin alue aluksi ihan vain eteiseen porteilla ja esteillä jotta olisi pienempi tila vahdittavana ja meillä se toimi hienosti! Aluksi tietysti yritettiin päästä myös muualle, mutta kummasti pian rauhottui ku hoksasi et niitte parasta ajatellaan.. Nyt vähän aika sitten annoin yhden huoneen lisää vahdittavaksi kun nuorempiki on oppinu rauhottumaa paikoilleen.. Hiljaa hyvä tulee, meilläki meni vanhemman kanssa jokunen vuos ennen ku pystyi pitämään koiran kokonaan asunnossa vapaana niin että pysyttii rauhassa, eikä jokaiselle ohikulkijalle tarttennu haukkua! :)

3.8.2012
Senjorita89
Senjorita89

Ja me asutaan siis semmoisen luhtitalon pohjakerroksessa ja pihatie menee just meidän ikkunan alla ja se soratie oikein kahisee ihmisten ohi kävellessä, niin kyllä se koira siihen reagoi meilläkin! Itse kun olen kotona niin ei hauku, mutta saattaa urahtaa silleen kurkusta. Tietty aina kiellän, mutta paha sitä silloin on kieltää kun itse olen koulussa, eli silloinhan tuo vissiin haukkuu kaikki ohikulkijat ja naapurien äänet. :/ Meillä ollut kokeilussa ultraäänipanta tohon haukkumiseen, josta ei mitään hyötyä, eli saatan jonkun suihkepannan joutua hankkimaan syksyllä jos tuo haukkuminen kovin pahana jatkuu vielä. :/

3.8.2012
Monster
Monster

No meillä on 9kk sekarotuinen ja hommattiin sille tasan viikko sitten dap-panta ja se on kuin eri koira nyt! :D Siis seuraavana päivänä pannan käyttöönotosta jo huomasi koiran käytöksessä vissin eron. Meillä siis koiralla ollut vahvaa eroahdistusta ja nyt kun oon palaamassa viikon päästä kouluun, niin ajattelin kokeilla tota feromonipantaa. Koira on paljon tyynempi ja rauhallisempi nyt, kun ollut panta viikon käytössä. Koira haukkuu kyllä yksin ollessaan (kuulema), mutta aiemmin on ollut niin, että ei ole yksin ollessaan esim koskenut luihin tai ruokaan tai mitään (vaikka on ollut yksin siis sen 8h kun oon ollut koulussa!), mutta tänään kun oli pari tuntia yksin, niin yhden luun oli jopa malttanut järsiä, eli ei oo tarvinnut taahata koko aikaa huoneesta toiseen ja haukkua.  :) Ajattelin että käytetään nyt se pari kuukautta tota pantaa ja katsoitaan miten vaikuttaa. Eihän siitä siihen haukkumiseen ole apua tosiaan, mutta ainakin koira on huomattavasti tyynempi! :)

3.8.2012
Monster
Monster
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...