Koiruuksien omistajat / Koiraihmiset !

Meillähän on siis tuo sekarotuunen (paimenkoiraa ja venäjän harmaata hirvikoiraa), ikää 2,5v. Kun otettiin rakkimus, asuttiin kerrostalossa ja kerittiin siinä asua n. 3kk ennen kun muutettiin pieneen rivitalotaloyhtiöön missä oli vain kuus asuntoa. Nyt ollaan muutettu taas, kaks kerroksiseen rivariin ja alempi kerros, pääty (kuuden asunnon taloyhtiöstä 40:nen asunnon taloyhtiöön, väkeä siis vähän enemmän :D). Ongelma on se että tuo meidän rakki kulkee päivät pitkät ympäri huushollia ja tuntuu oikeen ettivän ihmisiä joille haukkua. Haukkuu siis ihan hulluna kun joku menee meidän kohdan ohi. Tätä oli jo kun asuttiin pienessä taloyhtiössä, mutta koska vauva oli juuri saapumassa niin nähtiin helpommaksi ostaa puukaihtimet välioveen (koska haukkui myös meidän peilikuville pimeään aikaan), ettei nää pihalle. Eli koulutus on "hiukan" jäänyt kesken kun tuli tärkeempi tyyppi elämään. Nyt on pakko alkaa kouluttamaan rakkia, mutta ensin se pitäis varmaan saada rauhottumaan. Ootteko huomanneet että fermoneista olisi apua tällästen vauhkojen kanssa? Ja juu en siihen haukkumiseen niitä käyttäisi, vaan siihen että tää tyyppi rauhottuis kun niin ravaa ympäriinsä ja korvat on ku tutkat kun istuu tuola muksun makkarin rahilla ikkunan edes ja vahtaa pihalle. Ei millään menisi vaan maata ja olis rauhassa, niinkun oli vielä kaks viikkoa sitten ennen kun muutettiin. Apuja kehiin!

2.8.2012
RJ89
RJ89

Siis joo, koiralla on tekemistä kyllä ja mähän oon siis kotona melkein aina kun oon kotiäiti. Sillä on leluja ja luita ja kissa. :D Noista aivojumppajutuista se ei oo ikinä oikeen innostunu, mut näin vanhempana ei oo edes kokeiltu. Pitäis varmaan kokeilla mitä nyt vanhempi mimmi tuumaa. :)

Mut mun täytyy varmaan toi tollanen panta hommata tosissaan ja kattoa et jos sillä rauhottuis vähän. Ja sit alkaakin se haukunkitkeminen.. Ääh, miksei sitäki voinu tehdä sillon ku oli pieni vielä. Ärsyttävää. Mut sit taas mun mielestä koiran myös kuuluu haukkua, koirat viestii ja ilmaisee itseään haukulla. Et en mä sitä kokonaan halua kitkeä pois, mut ei tarttis jokaikiselle ohimenevälle huutaa..

3.8.2012
RJ89
RJ89

Monsteri, siis se dap-panta on nimenomaan pelkkää fermonia? Mitäs se semmonen maksaa? Ja kuinka usein säiliö pitää vaihtaa/täyttää vai onko siinä edes moista?

Oudointahan (tai en mä tiedä onko se outoa) tässä on se että mimmi ei vouhkaa yksin ollessaan. Kukaan ei oo koskaan (lukuunottamatta sitä aikaa kun oli just rakki otettu ja vinku ja inisi oven takana ikävää) sanonu että mimmi haukkuis päivisin, siis sillon kun olin töissä ja koulussa. Tai nyt jos ollaan koko päivä huitelemassa niin ei kukaan oo valittanu että kuuluis mitään. Et en jaksa uskoa että eroahdistusta meidän rakki potis..

Meillä on niin vaikee alkaa rajaamaan tota aluetta kun pohja on mitä on tässä asunnossa. Eteisestä on kulku keittiöön, muksun huoneeseen ja olohuoneeseen niin ei oikein voi sitä sulkea "kopiksi" kun olis ihan kiva että toi touhutaaper kohta 1v. pääsis kulkemaan niinkun haluaa.

Niin, ja siinä vielä toinen "ongelma". Meidän mimmi pelkää muksua. :D Siis menee aina "pakoon" kun herra tulee lähelle, mikä on toisaalta ymmärrettävää kun pienellä miehellä on vähä kovat otteet ja saattaa mennä paasaamaan lapiolla päähän.. Tottakai on opetettu nätisti taputtamaan ja silittämään ja senkin jalon taidon osaa, mutta silti koissu menee aina muualle.

3.8.2012
RJ89
RJ89
Tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.
Ladataan...